Kontakt podaci za vašu firmu

Jovsic Printing Centar

  • 8
  • %
4.8 | 13 ocena
Stamparija Jovsic Printing Centar pretstavlja jednu od najmodernijih stamparija ne samo u Beogradu, vec i u regionu. Od samog pocetka naseg poslovanja imali smo jasne ciljeve i planove, a klijent uvek na pravom mestu. Radite sa najboljima ...
Pročitaj više
Patrijarha Dimitrija 53
Beograd

IMS Infinity Marketing Studio štamparija

  • 2
  • %
5.0 | 1 ocena
Kada su Vam hitno potrebne vizit karte, flajeri, katalozi,, IMS Infinity Marketing Studio je tu za Vas. Profesionalno i stručno vršimo izradu reklamnog materijala tehnikom digitalne štampe. Takođe, nudimo usluge internet marketinga, izradu...
Pročitaj više
Save Mrkalja 28
Beograd

Štamparija Grafotin

  • 1
  • %
0.0 | 0 ocena
Odštampajte sve Vaše ideje u najkvalitetnijim bojama, izaberite štampariju Grafotin. Tokom decenija uspešnog poslovanja naša štamparija je postala sinonim za kvalitet, uz strogo poštovanje rokova i podršku klijentima i nakon realizovanog pos...
Pročitaj više
Višnjička 6
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Koverte
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Koverte

Koverte se koriste u svakodnevnoj poslovnoj praksi. Ukoliko kao firma, šaljete kovertu bez svog uštampanog logotipa, to svakako govori o neprofesionalnosti i neozbiljnosti. Pažljivo odabrana koverta i lep dizajn vašeg logotipa, odaje utisak o ljudima koji su posvećeni svom poslu i cene svoje poslovne saradnike, partnere i kupce ili klijente.

koverte

 

Štampa koverata

Definicija koverti bi mogla biti da su to grafički proizvodi od papira čija je uloga da posluže kao ambalaža vašim pošiljkama. One skrivaju podatke i sadržaj vaše pošiljke, ali u suštini, koverte su mnogo više od toga. One su moćan reklamni štampani proizvod, a ekonomski veoma isplativ. Koverte doprinose vizuelnoj komunikaciji i prezentaciji vaše firme ili brenda.

U današnjem savremenom svetu, ljudi komuniciraju elektronskom poštom, odnosno putem e-maila. Međutim, i u toj neravnopravnoj borbi, koverte su uspele da sačuvaju svoje mesto. One su ostale nezamenljiv i jedinstven grafički proizvod koji se i dalje svakodnevno koristi širom sveta u svim sferama poslovanja.

Izrada koverti

Osim što se koriste u poslovnom svetu, i prenose informacije, poruke i dokumentaciju, koverte su takođe i ambalaža za diplome, čestitke, pozivnice, prenos i pakovanje novca i slično.

koverte cene

 

Koverte se mogu štampati u različitim veličinama kao i od različitih materijala. Najčešći formati su: 110 x 230 mm, ili takozvana Ameriken koverta; B5 koverta, formata 175 x250 mm; C4 koverta, 230 x 330 mm, koja se najčešće koristi za slanje dokumenata formata A4 ili kataloga koji ne mogu da se presavijaju.

Na kovertama će biti odštampan vaš logotip, kontakt podaci, međutim, pojedini klijenti žele ilustraciju preko cele površine koverte.

Same koverte možete kupiti u štampariji, a stručno lice, odnosno grafički dizajner, pomoći će vam da odlučite kakvo idejno rešenje je za vaše koverte najbolje.

Rokovi izrade su najčešće veoma kratki.

Za veoma mala finansijska ulaganja, možete postići izuzetno pozitivan marketinški efekat, a utisak koji ostavljate kod vaših poslovnih partnera samo će podići ugled vaše firme.

Štampane koverte

O kovertama je najbolje razmišljati kao o sjajnom reklamnom materijalu. Koverta koja je lepo oslikana, ostaviće veoma pozitivan prvi utisak, a preporuka je da se odštampa samo logotip i osnovni podaci, a ukoliko tako želite, moguća je štampa preko cele površine koverte.

Štampanje koverti

Standardne koverte se najčešće štampaju tehnikom ofset štampe. Međutim, ako je tiraž koverata koji je potrebno odštampati relativno mali, može se koristiti i digitalna tehnika, koja doprinosi i mogućnosti punog kolora.

Na kovertu se uštampavaju različiti podaci kao što su ime, prezime, adresa, grad i slično... Pored ofset i digitalne štampe, može se upotrebiti i zlatotisak i blindruk, kao i sito štampa.

Štampa koverti

Postoje takozvane specijalne koverte, što bi značilo da one poseduju specifične dimenzije prema zahtevu klijenta, nestandardne materijale, štampu do ivica koverte, štampu iznutra, različite načine zatvaranja; navedimo i koverte sa ili bez samolepljive trake, koverte sa UV lakiranjem, postavljanje prozora na koverti u određenim dimenzijama i u posebnoj poziciji...

Vrste koverti

Postoji dosta vrsta koverata, a mi ćemo navesti one koje se najčešće koriste u savremenom poslovanju. To je desetak osnovnih koverata – ameriken koverta, sa levim ili desnim prozorom za adresiranje ili bez istog; često ćemo susresti koverte za formate A4 ili C4.

U kancelarijskom poslovanju se obično koriste koverte bele boje i samolepljive. Iz upotrebe polako odlaze male plave, velike žute i srednje roze.

Spomenimo i koverte sa specifičnim namenama, kao što su koverte za pakovanje i slanje osetljivih stvari, važnih dokumenata, CD i DVD-a i slično.

Koverte cene:

Ameriken koverta, 100 komada – 1000 dinara, 500 kom – 3500 din, 2000 kom, 10500 dinara. Koverte formata B5, 100 komada, 1500 dinara, 500 komada, 4800 dinara. C4 koverta, 100 komada, cena od 2500 dinara, 500 komada, 7500 dinara, 2000 komada, potrebno je izdvojiti 20 000 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Marta Dencevic
U svakom slucaju bi koverte trebale da imju odlicnu cenu. Nije to sad nesto sto bi sa druge strane trebalo da bude posebno skupo. Druge stvari nisu bas toliko nezanimljive ukoliko mene licno pitate.
Janko Zivanovic
Sto se koverti tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za kvalitet. Druge stvari nisu bas toliko vazne.
Ljubinka Sreckovic
U svakom slucaju one nisu ni malo jeftine, kako god da okrenete.
Petar Jankovic
Sto se koverti tice, sigurno je kvalitet nesto sto pre ili kasnije sigurno da treba da dodje do izrazaja. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Nikolina Pantelic
Poenta je samo u tome da mozda na prv pogled izgleda kako su koverte ne znam ni ja kako pristupacne ali je ipak situacija potpuno drugacija.
Ivan Stojanovic
Naravno da je sto se njih tice, kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je mnogo manje bitno i vazno.
Jana Stankovic
Licno, sto se mene tice, zaista volim da lagerujem sto je moguce veci broj koverti. Zaista mislim da od toga nema nista bolje.
Marko Petrovic
Licno mislim da je najvaznije sto se tice koverti da mozete da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
Biljana Brankovic
Licno mislim da su koverte sivma potrebne pre ili kasnije, pa makar i da je nosite kao neki poklon za svadbu.
Dusan Markovic
Sto se ovoga tice, ako mene pitate, samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako to budete uradili sigurno se necete pokajati.