Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Memorandumi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Memorandumi

Čak i u eri elektronske komunikacije, moramo reći da bez papira, pečata i penkala, nema bitnih odluka ili ugovora. Memorandumi predstavljaju nezaobilaznu stavku u ozbiljnom i profesionalnom poslovanju. 

Drugačiji naziv za memorandum može biti poslovno zaglavlje. Može se reći da je to standard u poslovnoj komunikaciji. Najčešće je formata A4. Koristi se kao podloga za poslovna pisma, ugovore, ponude, kao i drugu eksternu i internu prepisku. 

Štampa memoranduma

Na neki način, memorandumi su „lice“ vaše firme, odnosno, oni vas prezentuju. Svako preduzeće mora ima svoj vlastiti memorandum i to je osnovna kultura poslovne komunikacije. 

Memorandum sadrži osnovne podatke vašeg preduzeća, logotip, obično u gornjem levom uglu; žiro račun, PIB, matični broj, kontakt telefoni, adresa vašeg web sajta, e mail adresa i slično.

Sama štampa memoranduma vrši se na mat ili sjajnom kunstdruk papiru, ili na ofsetnoj hartiji, u jednoj ili dve boje, punom koloru. Debljina papira je 80 gr, 120 i 150 gr. 

Izrada memoranduma

Važno je naglasiti da je grafički dizajn potrebno stručno odraditi, obzirom na to da je memorandum vaša „slika i prilika“, odnosno, na njemu dajete izjave, odluke, štampate rešenja, profakture, fakture i sve ostalo potrebno u svakodnevnom poslovanju. 

Zbog toga izradu grafičkog rešenja prepustite profesionalcima, a ona je obično gratis kada radite i štampu kod odabrane štamparije. Uvek ćete sve prvo pogledati i odobriti pre ulaska u štampu, zatražiti eventualne izmene. Kada budete sasvim zadovoljni, pristupa se štampi memoranduma, koja će veoma brzo biti gotova, često to bude samo sat vremena. 

Ipak, ne čekajte poslednji momenat, javite se na vreme, izradite memorandume za svoju firmu koji će dodatno govoriti o vašoj profesionalnosti, kreativnosti i entuzijazmu u poslovanju. 

Štampanje memoranduma – cena

Cene se kreću u rasponu od 15 do 20 evra, za tiraž od 500 odnosno, 1000 memoranduma. Svaka sledeća boja se doplaćuje 5, odnosno 10 evra.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

04.08.2017
Lea Stankovic
Kako god da okrenete, memorandumi nisu nesot sto bi trebalo i moglo da ima neku svoju posebnu cene. Mada, kada pogledate koliko samo stamparija u Beogradu se bavi proizvodnjom izmedju ostalog i memoranduma, onda svakako nista previse ne moze da me zacudi.
09.05.2017
Milen Jovanovic
Koliko mi se samo cini, uvek su oni bili poznati po narocito dobrim cenama bez kojih se u svakom slucaju ne moze kako god da okrenete.
25.04.2017
Simona Vucinic
U svakom slucaju oni trebaju da se dosta plate.
12.04.2017
Filip Milutinovic
Sto se tice memoranduma pre ili kasnije sigurno trebate da se odlucite za kvalitet. Ono sto je veoma vazno je znate da treba da ih bas dobro cuvate.
28.03.2017
Marta Dencevic
Sigurno su oni nesto sto vas pre ili kasnije ceka. Sve drugo je mnogo losije resenje.
13.03.2017
Mihajlo Nastasovic
Sto se ovih memoranduma tice, naravno da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
21.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Po meni su memorandumi vec davno prevazidjena kategorija. Sve drugo je mnogo bolje resenje.
03.02.2017
Todor Markovic
Licno mislim da je po pitanju memoranduma ipak veoma bitno da se odlucite za kvalitet.
24.01.2017
Nikolina Pantelic
Za mnoge firme su memorandumi ipak nesto sto je posebno skupo tako da u svakom slucaju se i vise nego ne isplati.
06.01.2017
Janko Zivanovic
Moje licno misljenje je da su upravo zbog eksterne komunikacije, memorandumi i vise nego svima potrebni.
16.12.2016
Jana Stankovic
Memorandumi govore dovoljno o poslovnoj korenspondeciji za odredjenom firmom. Ako se vec odlucite da ih uradite, onda sigurno necete morati da platite mnogo para.
30.11.2016
Petar Jankovic
Po pitanju proverenih memoranduma, najbolje je da posetite neko provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje. Ima u tom smislu idealno resenje da posetite neku stampariju.
15.11.2016
Biljana Brankovic
veoma povoljne cene memorandum mozete da pronadjete u AS stampariji. pri tome su tu zaisat I vise nego povoljne cene.
24.10.2016
Ivan Stojanovic
To svakako jesu neke od stamparija koje ljudi bas hvale na ovom portal. medjutim, postoje I druge isto tako u praksi dobre kao sto je primera radi Grafotehna. mogu slobodno da kazem da sa njom imam odlicno iskustvo do sada.
25.08.2016
Marko Petrovic
Definitivno, citajuci nesto komentare na ovom portalu, izveo sam i sam zakljucak da su stampraije Penda i Jovanovic stamparije u koje mozete imati puno poverenje.
14.06.2016
Ivana Petrovic
Veoma mi je stalo da memorandumi za moju firmu budu savremeni i moderni. Jednom recju da govore nekekoliko jezika. Zbog toga svoje poverenje uvek ukazujem stampariji Penda.
13.06.2016
Dusan Markovic
Posto dosta koristim memorandume u poslovnoj korenspodenciji, onda sam resio da se obezbedim. Uradio sam u stampariji Jovanovic preko 1000 komada, formata A4 i to po veoma povoljnim cenama.