Vratite se na mobilnu verziju sajta
Tampon stampa Tampon štampa - ove stamparije rade tampon stampu, saznajte sve o ovoj vrsti stampe, kao i cene i akcije za tampon stampu www.navidiku.rs Tampon stampaTAMPON ŠTAMPA Beograd cena TAMPON ŠTAMPA Šabac cena TAMPON ŠTAMPA Pančevo cena TAMPON ŠTAMPA Čukarica cena TAMPON ŠTAMPA Palilula cena TAMPON ŠTAMPA Rakovica cena TAMPON ŠTAMPA Stari grad cena TAMPON ŠTAMPA Voždovac cena TAMPON ŠTAMPA Vračar cena TAMPON ŠTAMPA Zemun cena TAMPON ŠTAMPA Zvezdara cena TAMPON ŠTAMPA Borča cena

Tampon stampa

Možda ste sebi nekada postavili pitanje – kako je nastala tampon štampa? Od dana kada se štampa pojavila i počela da se razvija, radilo se na problemu prenošenja otiska na neravne površine. Na taj način se došlo do tehnike tampon štampe.

Tampon štampa – kada se radi?

Ova tehnika je našla svoju veliku primenu, upravo zbog mogućnosti rada na neravnim predmetima i svim vrstama podloge, odnosno materijala. 
Primenu tampon štampe ćemo pronaći u auto industriji, elektronskoj industriji, na proizvodima od stakla i keramike, u proizvodnji igračaka i sportske opreme, u medicinskoj industriji...

Tampon štampa – kako se radi?

Ovo je tehnika štampe sa indirektnim otiskivanjem gde se gumenim tamponom sa štamparske forme – klišea, boja prenosi na predmet. Tampon štampa se koristi najčešće za štampu na zakrivljenim površinama predmeta izrađenih od raznih materijala, kao što su staklo, plastika, keramika, metal, guma.
Jedinstvena svojstva silikonskog jastučeta omogućavaju da odabranu sliku ravnog klišea prenesemo na razne površine i oblike, na primer: cilindrični, sferni, teksture, složenih uglova... Tampon štampa se najčešće koristi prilikom štampe na olovkama, šoljicama, upaljačima, privescima, pepeljarama kao i na drugim promotivnim materijalima. 

Tampon štampa – prednosti

Prednost otiska dobijenog tehnikom tampon štampe jeste njegova primenljivost. Uz pomoć tampon štampe moguće je ostaviti otisak na predmetima koji imaju neravne površine, na kojima uz pomoć drugih tehnika ne bi bilo moguće štampati.
Izrada reklama tampon štampe se koristi za proizvode na kojima je nemoguće na neki drugi način odštampati vašu željenu reklamu, natpis ili logotip. 

Tampon štampa – iskustva

Tehnike izrade tampon štampe izvode se putem dva sistema tampon mašina i to mašini na kojoj se štampa izvodi pomeranjem traka i mašini sa rotacionom trakom. Razlika postoji i u načinu sistema nanošenja boja, na osnovu kojeg izradu reklame tampon štampe delimo na zatvoren i otvoren sistem boja. Razlika između ova dva sistema je u tome što je otvoren sistem napravljen za nešto manje serije sa brzim promenama i bojama, dok je zatvoren sistem napravljen za srednje i velike serije koje se češće koriste. 

Tampon štampa – cene

Cena zavisi od tiraža i broja boja koje se koriste, navešćemo neke primere: za tiraže do 500 komada, četiri boje, 13,6 dinara po komadu, preko 3000 komada, 9,9 din po komadu, i preko 12000 komada, cena za četiri boje po jednom komadu je 7.4 dinara.
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Tampon stampa
Napišite komentar:
Jovana Stefanovic

Petak, 14.12.2018. 11:45

Po pitanju kvalitetne tampon stampe, ubedljivo je najbolje resenje da posetite agenciju Virtal Magic i bas se tamo uverite u kvalitet.

Snezana Aleksic

Utorak, 27.11.2018. 09:45

U proseku je za tampon stampu potrebno izdvojii oko 13,14 dinara po komadu. To su neke cene kje sam bar ja pronasao po internetu. One mogu varirati a takodje u slucaju da panirate i neki veci tiraz sigurno da mozete dobiti neki popust.

Marina Zivkovic

Utorak, 17.01.2017. 08:08

Najvaznija stvar koju morate da uradite pre nego sot na kraju pristupiti tampon stampi je ta da se opredelite za bas neko kvalitetno mesto. Sve ostalo pored toga i nije vise toliko vazno.

Jovana Milinkovic

Utorak, 17.01.2017. 07:57

Koliko se meni samo cini, veoma je bitno da se svaka tampn stampa platiti onoliko koliko je potrebno.

Petar Jankulovski

Ponedeljak, 09.01.2017. 10:35

Lako je to reci da treba da se orpedelite za kvalitet ali je po meni veoma vazno da potrazite bas neko strucno mesto koje pri tome ima i veoma pristojne cene.

Lea Stankovic

Petak, 06.01.2017. 06:58

Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet. Ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.

Stojance Ristovski

Četvrtak, 05.01.2017. 08:54

Definitivno je za ovakvu stampu potrbno da imate veoma dosta uspeha i poverenjna.

Simona Vucinic

Utorak, 27.12.2016. 10:02

Tampon stampa je zaista nesto posebno ali u isto vreme i nesto sto ipak ne moze svako da uradi.

Milen Jovanovic

Petak, 16.12.2016. 09:49

Ako mene licno pitate, veoma je vazno da se tampon stampa uradi na kvalitetan nacin. Meni je zbog toga uvek posebno stalo do toga. Bas iz tog razloga ne zalim za novcem.

Marta Dencevic

Petak, 09.12.2016. 10:01

Koliko je meni poznato, tampon stampa je i dalje nesto sto ljudi popirlicno koriste iako generalno ako govorimo ovo nisu usluge koja su bas narocito jeftine.

Filip Milutinovic

Sreda, 30.11.2016. 11:16

Po pitanju tampon stampe, samo treba da znate da dobro planiranje uvek moze da smanji troskove. Bas zato je potrebno da od samog pocetkaiamte dobro graficko resenje.

Ljubinka Sreckovic

Sreda, 23.11.2016. 01:13

Po pitanju kvalitetne tampon stampe, ubedljivo je najbolje resenje da posetite agenciju Virtal Magic i bas se tamo uverite u kvalitet.

Nikolina Pantelic

Utorak, 15.11.2016. 08:59

Ukoliko vam je potrebna kvalitetna tampon stampa, u svakom slucau je potrebno da posetite stampariju Scream u ciji kvalitet bez problema I sami mozete da se uverite.

Jana Stankovic

Petak, 04.11.2016. 10:42

Koliko je meni poznato, a poprilicno sam dobro upoznata s atmpin stampom, jedno od ubedljivo najboljih resenja je Jovisic. To je mesto u koje definitivno mozete da imate puno poverenje.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 02:13

Koliko je meni poznato Grafotehna je jedna od vodecih po pitanju tampon stampe (kao i drugih oblika stampe) u Beogradu.

Todor Markovic

Ponedeljak, 29.08.2016. 09:32

Ukoliko vec imate ambalazu i planirate da je na kvalitetan nacin i stampate, onda je u svakom slucaju najbolje resnje eza vas da posetite naeku stampariju u Beogradu koja na kvalitetan i profesionalan nacin pruza uslugu tampon stampe.

Janko Zivanovic

Četvrtak, 25.08.2016. 07:24

Po pitanju takve, nesto slozenije stampe, onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da posetite neku stampariju kao sto je primera radi Penda ili Jovanovic. To je u svakom slucaju stamparija u koju mozete imati puno poverenje.

Petar Jankovic

Sreda, 24.08.2016. 08:47

Vidim da uglavnom svi manje - vise hvale Grafotehnu. Da li u Beogradu postoji jos neko mesto gde bi mogla da se uradi kvalitetna Tampon stampa?

Biljana Brankovic

Sreda, 10.08.2016. 10:06

Po pitanju kvalitetne tampn stampe, u svakom slucaju je najboje resneje za vas da posetite mesto koje se zove Grafotehna. To je mesto koje mozete posetiti tokom radnog vremena i u koje mozete imati puno poverenje.

Marko Petrovic

Četvrtak, 21.07.2016. 09:09

U proseku je za tampon stampu potrebno izdvojii oko 13,14 dinara po komadu. To su neke cene kje sam bar ja pronasao po internetu. One mogu varirati a takodje u slucaju da panirate i neki veci tiraz sigurno da mozete dobiti neki popust.

Ivan Stojanovic

Sreda, 15.06.2016. 11:53

Pre tampon stampe dizajn sam uradio u Kolorton. Momci su stvarno profesionalni. Sa ostalim mestima koja se ovde spominju TAFF Line itd. nisam imao iskustva. Ivana, koliko znam cene su sarolike, sve zavisi sta zelis.

Marta Dencevic

Sreda, 15.06.2016. 09:44

Cula sam da je proverene agencija koja se bavi oslikavanjem keramike Jovsic. Profesionalni su a i veoma brzo zavrsavaju posao. Moj prijatelj je imao poztivno iskusvo u saradnji sa njima.

Ivana Petrovic

Utorak, 14.06.2016. 07:17

interesuje me koja bi bila cena tampon stampe u Beogradu? Hvala unapred na odgovoru

Dusan Markovic

Ponedeljak, 13.06.2016. 08:44

Potrebna mi je proverena stamprija za oslikavanje keramike. Bavim se proizvodnjom keramicki vaza i cinija kojima bih sada zelo da dam potpuno novi izgled i dizajna. Ima li neko neku preporuku?