O nama - RESTORAN MENTALITET


Restoran „Mentalitet“ nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji u Starom gradu, u ulici Kralja Petra broj 70, na Dorćolu. U jednoj od najstarijih ulica u gradu, svoje mesto pronašao je novootvoreni luksuzni restoran koji svakodnevno dočekuje svoje goste u prijatnom ambijentu. Ulica u kojoj su u 1. i 2. v.n.e. bili rimski forum, bazilika i terme, danas je mesto okupljanja poslovnih ljudi i turista iz celog sveta.

Tokom 19. veka u ovaj ulici bila je prva zvanična apoteka u Beogradu, kao i prvi gradski hotel „Kod jelena“. Nastavljajući u dobrom ritmu, krajem decembra 2013. godine pripremamo i poslužujemo prvo jelo u našem ekskluzivnom restoranu, koje privlači gurmane sa najrazličitijih prostora.

U blizini našeg restorana u Starom gradu nalazi se Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve i Saborna crkva. U pažljivo pripremljenom prostoru restorana „Mentalitet“ dočekaće Vas pregršt pozitivne energije i naše ljubazno osoblje koje će Vas poslužiti izvrsnim jelima i pićima iz naše ponude. Dugo smo i pažljivo pripremali koncep za naš restoran želeći da na jednom mestu objedinimo vrhunsku uslugu, kvalitetno posluženje i pristupačne cene.

Od prostora koji smo zatekli zadržali smo duh i neprikosnoven šarm, upotpunivši ga modernim elementima ukusno ukombinovanim. Iskusan dizajnerski tim pretvorio je prostor našeg restorana u mesto koje privlači ljude svih generacija, ljubitelje dobre hrane, pića i provoda. Nastojimo da budemo lideri u stvaranju novog koncepta realne zdrave hrane, pri čemu vodimo računa o svim najsitnijim detaljima.

Meni
Na našem bogatom meniju nalaze se brojni kulinarski specijaliteti napravljeni sa ciljem da fasciniraju naše goste. Predstavljamo Vam dve celine na našem meniju. Prvu pod nazivom „Balkanska fuzija“ nastalu od namirnica sa ovog područja na potpuno nov način i „Simfiniju zdravlja“ jela spremljena od divljih prirodnih sirovina i sastojaka, po posebnoj recepturi.

Preporučujemo:

 • - biftek na žaru
 • - ramsket sa kozijim sirom
 • - taljatu od ramsteka
 • - piletinu sa pečurkama
 • - seosku piletinu
 • - svinjski vrat
 • - ćevape
 • - ražnjiće


Naš glavni kuvar
Gospodin Nemanja Kolarac, profesionalni kuvar sa višegodišnjim iskustvom, zaslužan je za stvaranje ideje o MENTALITET konceptu. Svojim znanjem i umećem podiže na viši njivo pojam uživanja u hrani i dobrom piću. Započeo je „apstraktno“ kulinarstvo sa grupom „Mentalitet“ i stvorio mesto koje objedinjuje umetnost, kulturu i gurmanluk na jednom mestu. Stvorio je umetničku srpsku kuhinju, jedinstvenu u gradu. Najkraće rečeno...autentični kulinarski alhemičar !!

Detaljnije informacije o nama možete potražiti na našem sajtu:
http://mentalitet.net
https://twitter.com/MentalitetFood
https://www.facebook.com/RestoranMentalitet
https://foursquare.com/v/restoran-mentalitet/52bf52e6498ed14d97430059

Umetnička srpska kuhinja na meniju restorana „Mentalitet“.
Biće nam veliko zadovoljstvo da budete naši dragi gosti.
Očekujemo Vas.

Iskustva i komentari posetilaca

23.05.2017 11:48
Kosta Savic
Njihov ramstek sa kozijim sirom je nesvakidasnji specijalitet.Na bogatom meniju nalaze se brojni kulinarski specijaliteti napravljeni sa ciljem da fasciniraju goste.Sve pohvale za ljubazno osoblje.
17.03.2014 05:36
Elena
Prelep restoran u starom gradu, i preporucujem biftek na žaru. Mada, sva klopa im je super. :)
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
UGOSTITELJSTVO Restorani
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Restoran Mentalitet
 • restoran mentalitet,
 • ramstek sa kozjim sirom,
 • restoran na dorcolu,
 • mentalitet,
 • najbolji biftek u beogradu,
 • Restoran Mentalitet radno vreme