Restoran Enso

3.0 | 2 ocena
Ulica: Mitropolita Petra 8
Grad: Beograd
Opština: Palilula
Restoran Enso
Mobilni: 063/
www.enso.rs

O nama

RESTORAN ENSO

Jedan od najboljih restorana u Beogradu

Beograd je u decembru 2015. godine dobio novo ime koje se sad već ustalilo među najboljim restoranima. Restoran Enso se otvorio na adresi Mitropolita Petra 8, gde ljubitelji umetnosti u kulinarstvu mogu uživati u najfinijim specijalitetima u Beogradu i opustiti se u predivnom enterijeru restorana uz specijalnu selekciju vina, svakim danom osim ponedeljka.

Filozofija restorana Enso

Koncept Enso restorana je proizašao iz njegovog imena, sa njim se dopunjuje i predstavlja svojevrsnu celinu. ENSO, predstavlja jednim potezom, rukom nacrtan krug i označava trenutak kada je um slobodan i dozvoljava telu da nesputano stvara. On simbolizuje apsolutnu harmoniju, snagu, minimalizam u izrazu i eleganciju.

Vođeni ovim pojmom, osmislili smo koncept Enso restorana koji spaja sve gorenavedene karakteristike, kako u izboru menija koji predstavlja fuziju istoka, zapadne evrope i tradicionalne srpske kuhinje, tako i u pripremanju i serviranju hrane i dizajnu enterijera. Filozofija restorana počiva na kreativnosti i harmoniji ukusa i vizuelnog doživljaja hrane, sa posebnom posvećenosti svakom detalju. Sada se možemo pohvaliti da je Enso svojom filozofijom došao do samog vrha među najboljim restoranima u Beogradu.

Letnja bašta restorana Enso

Hrana je svakako najbitniji segment restorana, na koji se polaže najviše pažnje. Enso ipak teži da podjednako usavršava i uslugu i enterijer. Letnja bašta je preuređena u topao i zelen prostor, idealan za beg od gradske gužve i užurbanosti. Zajedno sa nenametljivo predusretljivom uslugom konobara koji će vam se naći pri odabiru jela, ali i uparivanju vina koja se sva služe na čašu, zatvara se krug idealnog užitka, a otvara novo hedonističko poglavlje i mogućnost za jedinstveno iskustvo perfektinh ukusa.

Program u restoranu

Zbog blizine Bitefartcafe kluba, ali i blizine centra grada, restoran Enso je postao omiljeno mesto za početak izlaska. Kao ugostiteljski objekat u čijem fokusu su inovacije, ove letnje sezone Enso je osmislio novi koncept izlaska “Sounds Delicious” koji objedinjuje spektakularnu hranu, kvalitetno piće i muziku sa vinila popularnih DJeva, odnosno nastupe nekih od najboljih jazz muzičara. Sounds Delicious se održava petkom i subotom, u intimnom ambijentu predivne bašte, pod prigušenim svetlom.

Ovaj događaj je mesto i vreme okupljanja gradske ekipe, koja ima priliku da na idealan način započne svoj vikend provod. Zajedno sa nenametljivo predusretljivom uslugom konobara koji će vam se naći pri odabiru jela, ali i uparivanju vina koja se sva mogu piti na čašu, zatvara se krug idealnog užitka, a otvara se mogućnost za jedinstveno hedonističko iskustvo koje zvuči preukusno.

Novi meni restorana Enso

Smena godišnjih doba ujedno je i najdinamičniji period u kuhinji restorana Enso. To je vreme kada je kuhinja na tački preseka izneđu umetničkog ateljea i naučne laboratorije. Smenjuju se kreativnost i eksperiment, lepo složene bolje i precizno ukombinovani ukusi, aranžiranje tanjira poput nastajanja umetničke slike i sistematično zapisivanje svakog novog recepta. To je vreme kada nastaje novi meni, sa sezonskim namirnicama koje uvek sveže i pažljivo birane zauzimaju glavne uloge u postavci novog menija. Meni se u restoranu Enso menja najmanje 2 puta godišnje, prelaskom sa hladnih u topla godišnja doba.

Kako izgleda kreiranje novog menija?

Šefovi nikada ne miruju. Retko prođe dan da se ne kreira ili ne isproba neki elemenat, da li je to novi krem, kuli ili sladoled od najmanje očekivane namirnice, kao na primer sladoled od kokica. Onda se osmišljaju smele kombinacije ukusa koje svojom teksturom prate, upotpunjuju ili prave kontrast glavnom elementu jela. Ovo eksperimentisanje, isprobavanje i uklapanje je složen i dugotrajan proces, koji trpi mnoštvo promena dok se ne postigne potpuna harmonija ukusa, ali i samog vizuelnog momenta, koji prati i trenutno godišnje doba.

Cenovnik

1. Forest kejk
600 rsd
2. Brancin
1.550 rsd
3. Kolač od mente
450 rsd
4. Snikers
450 rsd
5. Piletina
1.450 rsd
Pogledajte ceo cenovnik
Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Restoran Hercegovina, Carigradska 36, Beograd, Stari grad, Beograd
  Spageterija Trag, Đorđa Jovanovića 2, Stari grad, Beograd
  Tezga bar restoran, Strahinjića Bana 82, Stari grad, Beograd
  Madera - restoran, Bulevar Kralja Aleksandra 43, Palilula, Beograd
  Restoran Modena art, Mije Kovačevića 10, Palilula, Beograd
  Naš Sač restoran, Starine Novaka 7, Beograd, Palilula, Beograd
  URBAN lounge Bar, Skadarska 40, ( Skadarlija ), Stari grad, Beograd
  Papa Joe Restoran, Čarlija Čaplina 44, Palilula, Beograd
  Super Donkey juice salad bar, Vlajkovićeva 25, Stari grad, Beograd
  Kafanica Kod Dede, Kneza Danila 42, Palilula, Beograd