Trandafilović restoran bistro je jedan od prvih srpskih bistro-a, koji mnogi hroničari navode kao najpoznatiju gradsku kafanu do Drugog svetskog rata. Posle čestih promena ljudi koji su vodili restoran, legendarni bistro na teritoriji opštine Vračar, sada vodi porodica Vasiljević koja se trudi da restoranu vrati duh starog Beograda.
Zaštitni znak jednog od prvih srpskih bistro-a je platan star 150 godina koji je pod zaštitom UNESCO-a. Smešten u srcu bašte, svojim granama pravi veliku hladovinu, što baštu Trandafilović bistroa čini idealnim mestom za predah tokom vrelih letnjih dana. U prijatnoj i domaćoj atmosferi, najlepša bašta u Beogradu je idealno mesto za svaki deo dana.
Naša oaza mira i starog čaršijskog, zaboravljenog šmeka pravo je mesto za prvu jutranju kafu i doručak, po promotivnim cenama. Ukoliko Vam je potreban kratak predah od obaveza u toku dana, Trandafilović restoran bistro je ugodno mesto za poslovni ručak ili porodično okupljanje.
Enterijer našeg restorana uređen je u modernom stilu, ali sa željom da očuvamo tradiciju i duh starog Beograda. Bistro Trandafilović sastoji se iz tri nivoa: u donjem delu nalazi se kuhinja, u prizemlju je restoran sa tri separea i šankom, kao i centralni deo koji se prostire u širinu i visinu, čime se dobija veća dinamika i prostranstvo. Treći deo je galerija sa koje se pruža idealan pogled ka bašti i centralnom delu restorana. Naša galerija sa romantičnim prizvukom, idealno je mesto za sve zaljubljene koji mogu da uživaju u svojoj intimi, uz prigušeno svetlo.
U prijatnoj i opuštenoj atmosferi našeg restorana možete uživati u čarima srpske domaće kuhinje, kao i u mnogim savremenim jelima. Naši vrsni majstori kulinarstva, sa dugogodišnjim iskustvom, za Vas spremaju vrhunska i raznovrsna jela: predjela, supe, čorbe, jela od mesa, specijaliteti od ribe, obrok salate, kao i veliki broj poslastica za sve ljubitelje slatkiša.
Trandafilović restoran bistro je jedan od retkih mesta u Beogradu gde možete probati tradicionalnu srpsku pastu koju su kreirali naši kuvari sa velikim umećem. Ukoliko se odlučite da probate ovo jedinstveno jelo u kome su kombinovano maslinovo ulje, pršuta i sir, možete uživati u jedinstvenom ukusu Balkana. Iz naše ponude posebno izdvajamo fantastičnu grilovanu piletinu koja je začinjena limunom i soli, koji joj daju svežinu i ukus koji se ne zaboravlja. Za sve koji se zdravo hrane, naša preporuka su salate koje su dovoljno jake da zamene obrok, a dovoljno bogate da nahrane i osveže Vaše telo.
Svim ljubiteljima dobrog noćnog provoda, restoran Trandafilović svakog četvrtka, petka i subote organizuje muziku uživo. Za Vaše dobro raspoloženje i zabavu svakog petka zadužen je akustični bend Trio Passage, dok je četvrtkom i subotom za savršenu atmosferu pravi bend Srce Beograda.
U našoj ponudi nalazi se veliki izbor domaćih vina, a naše ljubazno i profesionalno osoblje uvek je raspoloženo da Vam preporuči najbolju kombinaciju vina i hrane. Neizostavni deo svake večeri, uz muziku i vino jeste duh srpske tradicije, a to su Meze Trandafilović, sa kombinacijom ćevapa, paprike, luka i naravno vrhunskog domaćeg sira sa Peštera.
Trandafilović restoran pruža Vam mogućnost organizacije svih vrsta proslava: eventi, poslovni ručkovi, skupovi, rođenje deteta, venčanja, slavlja, godišnjice. Organizacija proslava u našem savršenom ambijentu podrazumeva brigu o svim sitnicama i detaljima kako bi Vaša zabava protekla na najbolji mogući način. Naše profesionalno i ljubazno osoblje uvek Vam stoji na raspolaganju i nastoji da sve Vaše ideje o idealnom slavlju realizuje na najlakši i najbolji način.
Ukoliko želite da osetite duh starog Beograda i tradiciju srpskog meraka, Trandafilović restoran bistro je pravo mesto za Vas. Smešten u samom srcu grada, na teritoriji opštine Vračar, pruža Vam priliku da uživate u jedinstvenom mirisu i ukusu čevapčića, domaćih kobasica, šnenokli i mnogih drugih specijaliteta, u društvu članova Vaše porodice, prijatelja ili voljene osobe.
Trandafilović restoran bistro, ugao Makenzijeve i Mutapove ulice, Vračar, Beograd
1. Kolač dana - uvek svež i sladak sa posebnim ukusima | 310 rsd 0 |
2. Palačinke (med, džem, eurokrem, orasi, plazma...) | 320 rsd 0 |
3. T-Bone Steak (oko 700g) - suvo zrenje mesa 8 dana | 1750 rsd 0 |
4. Rozbratna "Reserve" (oko 350g) - suvo zrenje mesa 32 dana | 1900 rsd 0 |
5. Dimljena svinjska rebarca - uz prilog sa kajmakom | 790 rsd 0 |
1. Tranda mrs 150gr - kajmak, urnebes, kravlji sir, domaća lepinja | 290 rsd 1 |
2. Miročki sir gril 200gr | 490 rsd 1 |
3. PilećI batak-dimljeni 290gr - sa domaćim krompirom i crnim lukom | 690 rsd 1 |
4. Zlatiborski uštipci 350gr - pikantni uštipci sa slaninicom, kačkavaljem i tucanom paprikom, prilog domaćI krompir i crni luk | 690 rsd 1 |