Smerom koji je predodređen Jevremovoj ulici nižu se Bajrakli džamija, Pozorišni muzej, Vukov i Dositejev muzej, UK Parobrod, ambasada Makedonije... U središtu tog dela Starog grada, u neposrednoj blizini Studentskog trga, na broju 40, od skora se nalazi Bar & Restoran Régal.
Sa željom da obogatimo i osvežimo restoransku ponudu u gradu, kreirali smo jedinstveno mesto koje predstavlja zanimljiv spoj bara koji se nalazi u prizemlju i restorana smeštenog na spratu, koji se u velikoj meri razlikuju, kako bi zajedno doprineli jedinstvenom iskustvu koje pružamo našim gostima.
Mi na tom broju negujemo različitosti. Zapravo uživamo u tome da ih usklađujemo. Kombinujte vrevu grada sa tišinom doma. Pažljivo pripremljene kulinarske specijalitete sa dobrom muzikom. Ozbiljne razgovore sa iskrenim smehom. I sve to, naravno, uparite sa odgovarajućim pićem.
Smešten u prizemlju prelepe predratne zgrade, Bar Régal sastoji se od mozaično popločanog prednjeg dela, sa visokim sedenjem odakle možete pratiti pulsirajući ritam grada i udobnog lounge dela, gde se možete opustiti u razgovoru sa prijateljima.
Régal bar je idealno mesto za prvu jutarnju kaficu i novine. Za kratak predah u toku dana, posetite nas u vreme ručka i uživajte u pažljivo pripremljenom meniju prosecco bara. Veliki izbor koktela, uz prijatnu muziku, učiniće Vas večernji provod nezaboravnim.
Kada raskošnim drvenim stepenicama krenete na sprat, ulazite u salonski beogradski stan iz tridesetih godina 20. veka, brižljivo protkan arhitektonskim bravurama starih majstora. On je sada, minimalnim intervencijama, preuređen u restoran visoke kuhinje Régal. Zimske večeri posebno upotpunjuje puckanje vatre iz starog mermernog kamina.
Restoran Régal odlikuje evropska, prvenstveno francuska kuhinja, sa našim autentičnim potpisom.
Kratak i izbalansiran jelovnik osmišljen je da zadovolji i najizbirljivije goste i delo je šefa kuhinje sa internacionalnim iskustvom. Fokus je na harmoničnom dijalogu između klasičnog načina pripreme i savremene prezentacije. Posvećeni stvaranju skladnih ukusa, sva jela pripremamo od najkvalitetnijih sastojaka.
Posebna preporuka je Degustacioni meni u 4 ganga i 2 dezerta po izboru:
Zemlja (Pačeća pršuta, Francuska pašteta od guščije džigerice, Pileći medaljoni, Jagnjeći kotlet) i Voda (Grilovani kapesanti, Losos gravlax, Grilovani gambori, File lososa).
Radno vreme:
nedelja – četvrtak od 09-00h
petak i subota od 09-01h
Možete nas pratiti i putem društevnih mreža:
Facebook: Instagram:
Web sajt: restoranregal.rs
Twitter:
Régal Bar & Restoran, Gospodar Jevremova 40, Dorćol, Stari grad, Beograd