Restoran Kalenic

0.0 | 0 ocena
Ulica: Milesevska 2
Grad: Beograd
Opština: Vračar
Restoran Kalenic
Telefon: 011/

O nama

RESTORAN KALENIĆ

Restoran Kalenić je jedan od simbola Vračara koji se nalazi nedaleko od pijace istog imena. Osnovana davne 1938. godine, ova kafana je simbol tradicije i pravi primer starih kafana čije su glavna odlika prijatan ambijent, ljubazno osoblje, odlična ponuda hrane i pića.

Smeštena na uglu ulica Mileševske i Trnske, kafana Kalenić je mesto koje spaja ljude, jer ovde nije bitno da li ste stari ili mladi, bogati ili siromašni, obrazovani ili neobrazovani, važno je da umete da uživate. Enterijer je uređen u duhu prave kafane sa čuvenim kariranim stolnjacima i limenima pepeljarama. Kod nas je sve jednostavno, ali ipak veoma toplo i prijatno.

Kalenić je restoran sa najdužom tradicijom pripremanja kuvanih jela u Beogradu. Na našem meniju svakodnevno Vas očekuje veliki izbor kuvanih jela koja za Vas pripremaju vrsni majstori kulinarstva. Svi ljubitelji tradicionalnih srpskih specijaliteta mogu da uživaju u prepoznatljivim jelima poput pasulja, paprikaša, sarme, ćufti u paradajz sosu, škembića u saftu. Za sve prave gurmane tu je veliki izbor jela sa roštilja, kao i pravo domaće pečenje.

Pored kuvanih jela koja su na dnevnom meniju, domaćini preporučuju i domaća predjela – pindžur, stari i mladi sir, ajvar. Za najslađi završetak obroka možete izabrati neku od pravih domaćih poslastica: orasnice, tulumbe, baklave, palačinke itd. Takođe, u našoj ponudi nalazi se veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, sokova, žestokih pića, vina, čajeva, kafe, kojima možete upotpuniti Vaš obrok.

Restoran Kalenić je poznat i po velikoj bašti koja je lako prepoznatljiva, jer se nalazi na samom uglu dve ulice na Vračaru i skoro uvek je puna ljudi. Klijentela je različita, od slučajnih prolaznika kojima je potreban predah, preko stalnih gostiju koji u povratku sa pijace obavezno svrate na čašicu razgovora i druženja, do poslovnih ljudi koji se ovde sastaju sa svojim partnerima.

Zaštitni znak restorana Kalenić je i profesionalno osoblje koje je uvek tu da Vas srdačno dočeka i ugosti. Sve to čini našu kafanu idealnim izborom za uživanje u društvu prijatelja, članova porodice, kolega, poslovnih partnera...

Pozivamo Vas da budete naš gost i osetite poseban šmek koji ovoj kafani daju mirisi, osoblje, gosti... Rado Vas očekujemo!

Restoran Kalenić, Mileševska 2, Vračar, Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Restoran Potpis, Orlovića Pavla 15, Vračar, Beograd
  Restoran Manjez, Svetozara Markovica 49, Beograd, Savski venac, Beograd
  Restoran Tunis, Deligradska 7, Savski venac, Beograd
  Madera - restoran, Bulevar Kralja Aleksandra 43, Palilula, Beograd
  Naš Sač restoran, Starine Novaka 7, Beograd, Palilula, Beograd
  Trandafilović restoran - bistro, Mutapova 41, Vračar, Beograd
  Restoran Miamiam, Kursulina 6, Vračar, Beograd
  Restoran Pivo i Kobaja, Braničevska 1, Ruzveltova 36, Vračar, Beograd
  City Angel restoran, Katanićeva 16, Vračar, Beograd
  Kafanica Kod Dede, Kneza Danila 42, Palilula, Beograd