Dodaj firmu

Joshua Print štamparija tampon stampa

Štamparija u Vršcu, bavi se štampom vizit karti, memoranduma, kataloga, reklamnog materijala, štampom na majicama, šoljama i drugim gift proizvodima
Pročitaj više

2. Oktobra 61
Vršac

Možda ste sebi nekada postavili pitanje - kako je nastala tampon štampa? Od dana kada se štampa pojavila i počela da se razvija, radilo se na problemu prenošenja otiska na neravne površine. Na taj način se došlo do tehnike tampon štampe.

Tampon štampa - kada se radi?

Ova tehnika je našla svoju veliku primenu, upravo zbog mogućnosti rada na neravnim predmetima i svim vrstama podloge, odnosno materijala. 

Primenu tampon štampe ćemo pronaći u auto industriji, elektronskoj industriji, na proizvodima od stakla i keramike, u proizvodnji igračaka i sportske opreme, u medicinskoj industriji...

Tampon štampa - kako se radi?

Ovo je tehnika štampe sa indirektnim otiskivanjem gde se gumenim tamponom sa štamparske forme - klišea, boja prenosi na predmet. Tampon štampa se koristi najčešće za štampu na zakrivljenim površinama predmeta izrađenih od raznih materijala, kao što su staklo, plastika, keramika, metal, guma.

Jedinstvena svojstva silikonskog jastučeta omogućavaju da odabranu sliku ravnog klišea prenesemo na razne površine i oblike, na primer: cilindrični, sferni, teksture, složenih uglova... Tampon štampa se najčešće koristi prilikom štampe na olovkama, šoljicama, upaljačima, privescima, pepeljarama kao i na drugim promotivnim materijalima. 

Tampon štampa - prednosti

Prednost otiska dobijenog tehnikom tampon štampe jeste njegova primenljivost. Uz pomoć tampon štampe moguće je ostaviti otisak na predmetima koji imaju neravne površine, na kojima uz pomoć drugih tehnika ne bi bilo moguće štampati.

Izrada reklama tampon štampe se koristi za proizvode na kojima je nemoguće na neki drugi način odštampati vašu željenu reklamu, natpis ili logotip. 

Tampon štampa - iskustva

Tehnike izrade tampon štampe izvode se putem dva sistema tampon mašina i to mašini na kojoj se štampa izvodi pomeranjem traka i mašini sa rotacionom trakom. Razlika postoji i u načinu sistema nanošenja boja, na osnovu kojeg izradu reklame tampon štampe delimo na zatvoren i otvoren sistem boja. Razlika između ova dva sistema je u tome što je otvoren sistem napravljen za nešto manje serije sa brzim promenama i bojama, dok je zatvoren sistem napravljen za srednje i velike serije koje se češće koriste. 

Tampon štampa - cene

Cena zavisi od tiraža i broja boja koje se koriste, navešćemo neke primere: za tiraže do 500 komada, četiri boje, 13, 6 dinara po komadu, preko 3000 komada, 9, 9 din po komadu, i preko 12000 komada, cena za četiri boje po jednom komadu je 7.4 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane