Dodaj firmu

Dzemperi su sastavni deo svakog garderobera. Ako je neko godišnje doba romantično, onda je to svakako zima. Zamislite hladno zimsko veče, pun mesec na nebu sa koga padaju krupne pahulje, dok se vi sa vašim dragim, utopljeni u mekane džempere, ljubite na snegu?

Ovo je samo jedan scenario za savršeno zimsko veče, ali je ključni momenat u tome da su džemperi, i muški i ženski, verovatno najromantičniji komad odeće.

Muški džemperi

Za pripadnike snažnijeg pola postoji više vrsta džempera koje oni rado nose. Kada je u pitanju džemper sa okruglim izrezom, muškarac će lepo izgledati ako ispod njega obuče majicu, ali isto tako može odenuti košulju, pa da se vidi samo kragna. Ipak, ako je izrez na džemperu preuzak, ne verujemo da ćete moći da upotrebite košulju.

Muškarci veoma vole džempere sa V izrezom. Ispod njega mogu obući košulju ili polo majicu. Ovo je obično poslovni stil, i idealan je u situacijama kada treba da delujete poslovno, a ne želite da stavite kravatu. Takvim džemperima retko odgovara da se nose sami, ali budite oprezni i sa košuljama, i nemojte otkopčavati više od jednog ili dva dugmeta. 

Često birani su vuneni džemperi na kopčanje, i oni se obično nose sa T-shirt majicama, ali i sa košuljom, pa čak i kravatom. Kod ovakvih modela, ljudi prave greške jer ne obuku ništa ispod ili košulju otkopčaju previše. 

Ženski džemperi

Slobodno možemo reći da su džemperi nezaobilazni komadi odeće za svaku ženu, i sa njime ne možete da pogrešite bez obzira za koju priliku se spremate, naravno u zavisnosti od modela. Ženski džemperi se lepo uklapaju uz sve kombinacije.

Dame posebno vole pletene džempere, ili džemper-haljine. Svakako, modni dizajneri diktiraju nove trendove svake godine, pa se pripadnice lepšeg pola trude da ih isprate. Mnogi brendovi nude potpuno različite stilove pletenih džempera. 

Neke žene se pitaju da li je u redu nositi haljinu-džemper u proleće? Najtačniji odgovor bi bio: sve zavisi od vremena! Dizajneri svakog proleća na modnim revijama izbacuju trendove, pa bi trebalo biti spreman, ako proleće bude prohladno.

Dečiji džemperi

Zimske radosti su nešto što se pamti celoga života, a da bismo mi bili spokojni da se dete neće prehladiti i da će mu biti toplo i kada su temperature ispod nule, najvažnije je da ono ima kvalitetan džemper, pored zimske jakne. 

Dečiji džemperi su ukrašeni raznim prikladnim motivima, kao što su pahuljice ili šare sa irvasima, kao i razni somotni detalji koji čine decu u isto vreme i sportski obučenom ali i elegantnom. Za devojčice, koje često prate modne korake svojih majki, dizajneri predlažu džempere sa različitim dezenima, kao što su srca i razni drugi zanimljivi detalji. 

Vuneni džemperi

Možda je prva asocijacija za zimu upravo vuneni džemper. Jer, ima li nešto što greje bolje od vune, kada se temperatura napolju spusti na minus desetak i više stepeni?

Neka istraživanja pokazuju da kada biramo garderobu više pažnje obraćamo na boje i dezene a manje na materijal od koga je odeća napravljena. 

Prednost vunenih džempera je u tome što mogu da se pogužvaju, ali se posle toga vraćaju sami u prvobitno stanje, dakle nije im potrebno peglanje. Istina je da vuna malo bocka, pa takav džemper nećemo moći nositi na „golu kožu“, ali postoje mešavine koje rešavaju ovaj problem, i veoma su popularne merino, kašmir, moher i angora.

Džemperi od kašmira

Kašmirski džemper je obavezni komad garderobe, iz sasvim opravdanih razloga – on je neverovatno šik, mekan, topao, pa ga prosto morate imati. 

Lagani kašmirski džemper, ukoliko se pravilno održava, biće vam više nego prijatna zaštita od hladnoće. Sigurni smo da ćete ga rado nositi godinama, pa će se njegova nešto viša cena svakako isplatiti. 

Naša preporuka je da odaberete džemper od kašmira koji ima dvoslojno tkanje. To doprinosi kvalitetu vašeg džempera, čini ga jačim, ali i prilagodljivim formi vašeg tela.

Džemperi – cena:

Za ženske modele potrebno je izdvojiti od 2000 do 21000 dinara, a za muške od 1999 din. do 11500 dinara. Dečiji džemperi u proseku koštaju od 1380 din. do 4000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane