Dodaj firmu

Ono što su minđuše za žene, to su manžetne za muškarca. U današnjem svetu, poslovni ljudi ih smatraju umetničkim delom, kao i načinom na koji iskazuju svoj karakter i status.

Muškarci moraju imati svoje ukrase, a poznato je da detalji upotpunjuju sliku celine, odnosno, oni su ti koji daju celokupan šmek vašem izgledu. 

Dugmad za manžetne

Sa veoma malo modnih ukrasa pripadnici jačeg pola mogu da razbiju monotoniju u odevanju i da pokažu da imaju izgrađen stil. Nekada su imućni muškarci ukazivali na svoj status noseći na manžetnama košulja ukrasnu dugmad od plemenitih metala i ukrašenu dijamantima, brilijantima i raznim dragim kamenjem. 

Kao i kod nakita za žene, važilo je pravilo da ukrasnih dugmadi nikad nije previše, ali ipak su krajem prošlog veka gotovo iščezla sa košulja, da bi se poslednjih godina vrratila na modnu scenu. 

Dugmad kakvu mi poznajemo nisu postojala pre 17. veka, a najstarija za koju se zna izrađena su 1662. godine za britanskog kralja Čarlsa Drugog. Potom su taj primer počeli slediti svi bogati pripadnici britanskog društva, pa su manžetne ukrašavali dugmadima od zlata i srebra. Srednji stalež je počeo da koristi ovaj modni detalj od 18. veka kada je pronađena mašina kojom je počela masovna proizvodnja emajliranih dugmadi. 

Manžetne za košulje

Dugmad za manžetne predstavljaju vrhunsku eleganciju. Kao što smo videli iz prethodnog dela teksta, ona predstavljaju najtradicionalniji muški nakit. Izrađuju se u raznim maštovitim oblicima, od različitih materijala, uključujući i plemenite metale sa dragim kamenjem. 

Košulje sa francuskim manžetnama su elegantnije od drugih, tvrde stilisti. Postoje duže manžetne koje se povijaju i prikopčavaju kroz dve rupice, a ukoliko vam je cilj upadljiva ekstravagancija, mogu se ukopčati po dva ukrasna dugmeta u svaku manžetnu, i ostaviti ih da prekrivaju polovinu šake. 

Naravno, ako imate mnogo stila i samopouzdanja, vi možete izvrtati pravila elegancije, i to će vam samo ići u prilog, jer ćete biti primećeni i drugačiji od drugih. Ipak, za poslovne ljude, koji žele da ostave utisak savršenom urednošću i vrhunskom elegancijom, stručnjaci predlažu da se drže pravila presavijenih manžetni.

Dugmad za manžetne – iskustva

Jednom prilikom, Đani Versaće je poklonio Eltonu Džonu dugmad sa velikim meduza-motivom, a zna se da su ove modne ukrase preferirali Bitlsi, Bob Dilan, Džon F. Kenedi, Nikita Hruščov, a imao ih je i Lindberg kada je preletao Atlantik. 

U današnje vreme, kao najveće ljubitelje ukrasnih dugmadi na manžetnama pronaći ćemo princa Čarlsa ali i holivudskog glumca Hju Granta. 

Međutim, ukrasnu dugmad nose i sve holuvudske zvezde, naročito kada šetaju crvenim tepihom i kada se od njih očekuje da budu u tonu sa svojim lepšim polovinama i nakitom koji one nose. 

Slobodno možemo reći da se na manžetnama nalaze prava mala umetnička dela, a ne zaboravite da je najveća lepota u najmanjim detaljima, koji čine savršenu celinu.

Dumad za manžetne – cena:

Cena ukrasnih dugmadi za manžetne se kreće od 1500 din. sve do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike oglašene ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane