Dodaj firmu

Ako postoji deo garderobe, koji poseduje svako od nas, onda su to svakako farmerke. Zaista, nije važno kog ste pola, u kojim ste godinama, čime se bavite u životu – džins je postigao svetsku mega popularnost, i svi ga jednako obožavaju! 

Ovo je priča o farmerkama.

Muške farmerke

Najpre, reći ćemo da su farmerke napunile čak 140 godina! Iako se smatraju tipično američkim proizvodom, po nekim izvorima, pravljene su još u 17. veku u Đenovi, za pripadnike mornarice.

Tkanina od kojih se šiju – denim, naziv je dobila po natpisu na francuskom „serž de nim“, a reč džins potiče takođe od francuskog izraza za đenovskoplavu boju „blu de žins“.

Zahvaljujući popularnosti vesterna i zvezda kao što je Džon Vejn, džins je dobio neodoljivu auru romantike i avanturizma, da bi pedesetih Marlon Brando i Džejms Din ustanovili farmerke kao deo imidža buntovnih zavodnika.

Tokom sedamdesetih godina prošlog veka, farmerke su nosili hipici, da bi iskazali jednakost, pobunu i slobodu.

Danas farmerke nose svi: estradne zvezde i političari, učenici i nastavnici, naći ćemo ih ispod mantila radnika u fabrici ili kasirki u hiper marketima...

Leviske, koje na crvenoj etiketi u šavu zadnjeg džepa imaju ispisana velika slova, nastale su pre 1971. godine i znatno više vrede kada se nađu u prodaji na sajtovima kao što je E-bay.

Ženske farmerke

Pripadnice lepšeg pola nimalo ne zaostaju za svojim jačim polovinama kada je u pitanju ljubav prema farmericama. One će se svakako složiti sa nama da postoje neki komadi garderobe koji jednostavno nikada ne izlaze iz mode. 

Dobre farmerke su dovoljne da izgledate moderno i trendi, a to je ono što većina nas želi. Trenutno su i dalje veoma popularne iscepane farmerke ili „ripped jeans“, koji već nekoliko sezona ne izlazi iz mode. Ovakve farmerke su glavni adut skoro svake odevne kobinacije. 

Pocepane farmerke, same po sebi su atraktivne, i uvek ih možete kombinovati uz nešto jednobojno ili jednostavno, a moderne slogan majice su idealno rešenje.

Žene i devojke često muči kako da podviju farmerke a da to deluje lepo. Naime, nismo svi građeni po „JUS-u“, pa se dešava da neke dame imaju jači struk a nešto kraće noge i obratno. Nije lako naći savršen model, pa je najbolji savet u tom slučaju: birajte farmerke za broj manje. To će vam dati sjajnu motivaciju da smršate, pa da u novim farmerkama delujete savršeno.

Dečije farmerke

Deca i te kako vole modu i u svemu idu u korak sa odraslima. Tako je i sa farmerkama i sa popularnim modelima. Ako se nose pocepane farmerke, i deca će poželeti isto; ukoliko su u modi „kamenovane“, to jest izbeljene na nekim delovima, i vaši mališani će hteti baš takve; ako vi na svojim farmerkama imate zakrpe, i vaši najmlađi će ih želeti... 

U bogatoj ponudi butika možete za svoje klince i klinceze naći sjajan izbor, da ćete se naći na „slatkim mukama“ šta i kako odabrati.

Farmerke - prodaja

Poručivanje uvek možete obaviti i online, jer je na web prezentacijama butika izbor veoma širok. Obično kada birate farmerice, blago vam se „zavrteti u glavi“, jer vam se gotovo svi modeli dopadaju,  zaljubite se čas u jedan, čas u drugi model i ne znate šta biste pre. 

Ipak, najvažnije je da se u novim farmerkama osećate fensi i udobno, i da budete deo „jeans generacije“, koja nikada neće prestati da bude aktuelna.

Farmerke – cena:

Potrebno je izdvojiti od 1250 dinara do 39600 dinara za najnovije modele poznatih svetskih brendova.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike ispod teksta.

Idi na vrh strane