Dodaj firmu

Ako postoji deo garderobe koji je u isto vreme sexy, sportski, elegantan i moderan, onda su to svakako zenske farmerke. Verovatno ne postoji žena koja ih ne voli, jer su one veoma prikladne za svaku priliku. 

U zavisnosti od kodeksa odevanja na radnom mestu žene često oblače farmerice, one su takođe zgodne i za provođenje popodneva kod kuće, ispijanja kafe u restoranima sa prijateljicama, ali i za večernji izlazak.

Farmerice za žene

Ponekad je teško odabrati kroj i veličinu koji vama najboje pristaju. Jer, nisu sve devojke i žene građene po „JUS-u“, tu je i neki kilogramčić viška, pa morate biti pažljive pri izboru. 

Na primer, ako ste građene tako da imate malo „jači“ struk, onda ćete verovatno najpre birati farmerke koje vam pašu u tom delu, ali će zato one biti duže kada su nogavice u pitanju. Ovde morate voditi računa kako da ih što bolje podvijete, pa da sve to izgleda savršeno nesavršeno.

Farmerke zadaju tolike modne glavobolje, ali zato kada se skockamo, sav trud se isplati. Kod gorenavedenog problema, modni stilisti uvek savetuju: birajte farmerke jedan broj manje! Na taj način nogavice neće biti preduge, pa neće izgledati kao da vam je neko poklonio par farmerica viška, a vi ćete dobiti dodatnu motivaciju da smršate, to jest da skinete salce oko struka.

Kako odabrati ženske farmerke?

Devojkama koje imaju vitke, duge noge i uzak struk, uopšte nije teško da dođu do atraktivnog modela, a da se puno ni ne pomuče. Pošto farmerke nosimo svi, pa i debeljuce naravno, onda taj deo garderobe treba prilagoditi građi tela, kako bismo delovali privlačno.

Evo nekih primera.

Ako imate jake butine, pristajaće vam tamnoplave farmerke, koje će vaše butine vizuelno sužavati. Model ravnog kroja, sa uzdužnim štepom, ili šire farmerke sa spuštenim džepovima na zadnjici, vizuelno će vas izdužiti i prikriti problematične zone. Sa druge strane, ako biste birale farmerke sa tri četvrt nogavicama ili one cigaret kroja, postići ćete efekat koji uopšte niste želele, a to je da će vaše već pune butine izgledati još punije. Još jedan savet glasi, da izbegavate modele sa džepovima sa strane jer oni optički proširuju.

U drugoj varijanti, ako spadate u elegantno popunjene dame, birajte farmerke od džinsa koji sadrži streč, jer one ne samo da su udobne već ćete pomoću njih prikriti sve mane na telu. Kombinujte farmerke ravnog kroja i cipele sa visokom potpeticom, što će vas sve vizuelno izdužiti, i učiniti da izgledate mršavije.

Ako spadate u skladne ali sitne pripadnice lepšeg pola, tamne nijanse i streč čine manje upadljivim široke kukove, i optički izdužuju figuru. Trebalo bi da izbegavate svetao i isprani džins. Najbolje će vam pristajati farmerice ravnog kroja ili one čije se nogavice u donjem delu šire. 

Ako ste izuzetno mršava žena ili devojka, za vas su kao stvorene zavrnute nogavice i tričetvrt farmerke. Na primer, da bi vaše mršave noge delovale punije, izaberite modele koji su izbeljeni na butinama i zadnjici.

Postoje žene koje imaju široke kukove. Da bi izgledale zavodljivo, trebalo bi da biraju dugačke nogavice i šire modele farmerica. Na primer, kod širokih kukova, trebalo bi izbegavati uske modele kod kojih se nogavice sužavaju. 

Kod nekih pripadnica lepšeg pola problem je ravna zadnjica. U tom slučaju birajte farmerke sa niskim strukom, koje su izbeljene sa spoljne strane butina i na zadnjici. Trebalo bi da izbegavate farmerice u tamnim tonovima, na kojima su džepovi spušteni, jer bi to učinilo da vaša zadnjica deluje još ravnije. 

Ako ste žena koja ima relativno kratke noge, za vas su idealni modeli ravnog kroja, sa nogavicama koje se šire ka dole. Trebalo bi da izbegavate široke farmerke sa zavrnutim nogavicama, jer one optički proširuju i još više skraćuju noge.

Ukoliko spadate u krupne žene, to jest visoke i jake, birajte isprane plave farmerke, sa nogavicama koje se šire ka dole. Visoke devojke sa jakim butinama nikako ne bi trebalo da nose kratke pantalone. Ni plići modeli farmerica ne bi bili pravi izbor. Trebalo bi izbegavati i štep.

Ovo su neke od ključnih smernica da pri izboru farmerica pogodite „pravo u metu“!

Ženske farmerke – cena:

Za modele ženkih farmerki potrebno je izdvojiti od 1250 dinara do 39600 dinara za najnovije modele poznatih svetskih brendova.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane