Dodaj firmu

Gotovo svaki muškarac nosi kaiš, a svakako i pripadnice lepšeg pola znaju sta su kaiševi. Ovo je jedan modni detalj, koji će puno toga reći o vama, pošto je isti potrebno veoma pažljivo uklopiti sa ostatkom garderobe, cipelama i tašnom.

Kožni kaiševi

Kožni kaiševi svakako spadaju u red najkvalitetnijih i često budu prvi izbor mnogih. Potrebno je da znamo da postoje različiti modeli kaiševa od kože, te tako možete da pronađete varijante za svaki dan ali i za formalne prilike.

Ponekad se muškarci nađu u nedoumici – kada koristiti koji kaiš? Postoji jedan mali ali veoma koristan trik koji se zove „pravilo palca“. U stvari se radi o tome da, ako je pojas širok koliko je širok i vaš palac, to će biti veoma elegantan kaiš koji se uklapa uz odelo. U drugom slučaju, kaiš koji je od toga širi, možete da nosite svakoga dana, uz sportske varijante odevanja.

Kaiševi od kože

Kaiševi nam dolaze u različitim bojama, ali ćemo najčešće susresti crnu, braon i žutosmeđu boju. Dobra preporuka je da nabavite kaiševe u svim tim bojama, radi lakšeg i efektnijeg kombinovanja uz ostatak stajlinga. 

Na primer, široki braon kaiš će biti idealan uz neobaveznu garderobu, dok će jedan tanak crni kožni kaiš biti odličan za neku svečanu priliku, kao što je koktel, prijem, večera...

Kožni kaiševi cena

Kada kupujete kožu, znate da ste dobili kvalitet i kaiš koji će vam trajati jedan relativno duži vremenski period, odnosno, dok vam ne dosadi. U tom smislu, svakako je isplativo da izdvojite nešto veću svotu novca, ali ste na taj način sigurni da ćete izgledati onako kako želite.

Cene se kreću od 1700 din, pa sve do 3500 dinara za pojedine modele. 

Kvalitetni kaiševi

Ne bi trebalo posebno isticati kaiš, jer on zapravo predstavlja dodatak garderobi a ne njen centralni deo. Pravilo koje svi znamo glasi da se kaiš uvek mora slagati sa cipelama, a pod tim mislimo i na boju i na vrstu kože.

Primera radi, sjajne crne cipele svakako traže uz sebe sjani crni kožni kaiš. Ukoliko preferirate sportske varijante, to jest, volite da budete u farmerkama i patikama, za vas će dobar izbor predstavljati kaiš od mat kože u braon, crnoj ili žutosmeđoj boji.

Svaki kaiš ima i svoju šnalu. Postoje pravila vezana i za taj detalj, a ona kažu da je kaiš neobavezniji što je šnala veća. Na tankim i elegantnim kaiševima, nose se male i odmerene šnale, a sve se to odlično uklapa uz odela.

Ponekad se pripadnici jačeg pola ne snalaze po pitanju ovih modnih pravila kada je u pitanju kaiš, a oni na nogama, recimo, imaju čizme. Šta tada? Čizma jednostavno potpada pod kategoriju neformalne garderobe. One su najčešće izrađene od kože, pa bi kaiš trebalo da se slaže sa bojom kože čizama. Da ne biste pogrešili, propratite sve savete koje smo naveli o uklapanju kaiša sa neformalnom garderobom.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane