Dodaj firmu

Ženske pantalone su sve popularnije. Sve što mogu muškarci, mogu i pripadnice lepšeg pola, pa tako i kada je moda u pitanju, odnosno nošenje pantalona. Nekada se ovaj deo garderobe vezivao isključivo za jači pol, ali danas je skoro nemoguće zamisliti poslovnu ženu bez elegantnih pantalona u garderoberu.

Naravno, ženske pantalone se dosta razlikuju od muških, prilagođenu su ženskom telu i senzibilitetu, kako kada je u pitanju kroj, izbor materijala, tako i kada je po sredi dezen i boje.

Kako odabrati ženske pantalone na osnovu figure tela?

Ovo je večito pitanje koje zadaje mnogim ženama veliki stres. Kupovina bi trebalo da bude relaksacija, čak psihološka istraživanja pokazuju da je šoping lek za dušu, makar kupili samo i najobičniju gumicu za kosu, na primer. 

Ipak, ta težnja ka savršenom izgledu dame stavlja na „slatke muke“, odnosno, često ni one same ne znaju kako da odaberu adekvatan model pantalona koji će im prikriti nedostatke, recimo koji kilogram viška, a pri tome istaći sve ono što je lepo na njima.

Da bi vaša kupovina bila uživanje, a ne mučenje i stres, mi smo se potrudili da vam damo par saveta koje predlažu stilisti, kojima bi trebalo da se vodite pri odabiru pantalona za sebe.

Da krenemo.

Veliki broj pripadnica lepšeg pola ima klasičnu žensku figuru, odnosno tanak struk i nešto šire kukove. Stručnjaci savetuju u ovom slučaju udobne pantalone sa širokim pojasem koji će istaći struk, ali pored toga lepo će vam pristajati i klasične, pantalone sa falticama ili učkurom. 

Na taj način struk neće izgledati toliko tanak, ali je prednost u tome što će se smanjiti razlika između struka i kukova koja je do tada bila toliko upadljiva. Za dame koje imaju ovakvu građu preporučuju se i moderne pantalone spuštene na kukovima, u kombinaciji sa uskim streč majicama.

Dosta žena se žali kako ima „kratke noge“, odnosno ne baš savršene ove delove tela. Stilisti kažu da u ovom slučaju ne treba naglašavati liniju između gornjeg i donjeg dela. U praksi, to bi značilo da pantalone i džemper treba da budu u istoj boji. Na ovaj način vizuelno ćete izgledati viši, a noge, za koje vi smatrate da nisu dovoljno duge, neće upadati u oči. 

Sa druge strane, ako su vaše noge mršave kao kod dečaka, birajte svetle pantalone ili one koje imaju krupniji dezen. Da ne biste izgledale kao motka, nemojte birati pantalone koje idu sasvim uz nogu. Na primer, vama će najbolje pristajati pantalone koje su tesne na butinama, koje se šire od kolena. Isto tako možete odabrati široke pantalone nabrane u struku ili farmerke koje imaju zvonasti kroj.

Svaki dan ćemo čuti neku svoju prijateljicu kako se žali da ima debele butine. Ali, na kraju, kada su žene svojim izgledom bile zadovoljne u potpunosti? Ipak, ovim damama stilisti predlažu da nose široke pantalone koje lepo padaju. Trebalo bi nositi jakne koje su u istoj boji i koje padaju preko kukova. Sa tim uklopite jednostavne cipele koje su u istoj boji sa nešto višom potpeticom.

Neke dame imaju noge koje su u celosti zdepaste i veoma im je teško da pronađu adekvatan model pantalona u kome će delovati privlačno. Ipak, za njih su idealne ravno krojene pantalone, koje treba da budu šire jer to vizuelno izdužuje figuru. Zvoncare su takođe pravilan izbor, a dobar savet glasi da pantalone uvek treba da budu tamnije od gornjeg dela odeće. Ukoliko su vaši gležnjevi lepi, pristajaće vam ravno krojeni kapri modeli, sa ili bez manžentni. 

I za kraj smo ostavili dugonoge devojke. Njih ćete retko čuti da se žale da im nešto ne pristaje, jer su skoro svi modeli pantalona kao stvoreni za njih. Na kraju, vitkonoge devojke dosta podsećaju na manekenke. Upravo iz tog razloga one mogu da probaju sve ono o čemu druge žene samo sanjaju. Dakle, lepo će im stajati pantalone sa resama, kontrastnim bordurama, naglašenim manžetnama, a biće sexy u pantalonama koje lepo padaju.

Dakle, slušajte govor svog tela, ali i reč stilista, pa ako pratite i savete iz našeg teksta, svakako nećete pogrešiti pri izboru pantalona za sebe.

Ženske pantalone – cena:

Cene ženskih pantalona kreću se od 1690 din. do 5390 dinara u proseku. Naravno, sve zavisi za koji model se odlučite, za koju kolekciju i brend...

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike oglašene ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane