Dodaj firmu

Extreme jeans

Ako želite da Vam farmerke stoje extra, nosite farmerke iz butika Extreme jeans!Naš butik u Beogradu možete posetiti svakog radnog dana od 10 do 20h i subotom od 10 do 15h.
Pročitaj više

Požeška 138a, lok.27
Čukarica, Beograd

Butik Outlet West Fashion

Dobrodošli u jedini pravi outlet u Beogradu. Nudimo Vam veliki izbor odevnih predmeta renomiranih svetskih brendova: Diesel, Nike, Armani, Pierre Balmain, Cipo & Baxx, Red Bridge, Trussardi, Iceberg, Romeo & Juliet kao i mnoge druge sa cenama nižim do čak 70%.
Pročitaj više

Borska 41i, (Kanarevo brdo)
Rakovica, Beograd

Muške farmerke su sastavni deo svakog gardeerobera. Možda ima muškaraca koji se najbolje osećaju u poslovnim odelima sa kravatama, ali smo sigurni da i oni, kada dođu kući ili kada neobavezno izlaze za vikend ili uveče u grad, obuku popularni džins.

Jer, džins je jednostavno u svim porama društva i života: nose ga pripadnici svih klasa, ljudi svih nivoa obrazovanja, bez obzira na posao kojim se bave, ili na godine starosti... 

Kako su nastale farmerke?

Toliko ih svi nosimo, a da li smo se nekada zapitali kako su farmerke uopšte nastale, i na koji način su stekle svetsku popularnost neviđenih razmera?

Evo jedne zanimljive priče o tome kako su nastale prve farmerice. 

Dejvid Džekobs, krojač iz Nevade, bio je suočen sa žalbama mušterija da im se džepovi na pantalonama cepaju dok rade fizičke poslove. Tako je ovaj majstor došao na ideju da džepove na uglovima ojača nitnama. 

Ovo je delovalo kao super rešenje, ali se krojač uplašio da mu ovu sjajnu ideju neko ne ukrade. Za pomoć se obratio svom poslovnom partneru Leviju Štrausu, pa su zajedno krajem maja 1873. godine dobili patent za proizvodnju pamučnih pantalona od denim platna, koje su ojačane bakarnim nitnama na džepovima. 

Tako su nastale prve farmerke, i danas imaju preko 140 godina, a jednako su popularne!

Farmerke za muškarce

Najstariji par farmerki, vredan je 150 000 dolara i čuva se u sefu kompanije “Levi Štraus“ u San Francisku. Procenjuje se da su proizvedene između 1873. i 1890. godine, dok se za najverovatniju godinu uzima 1879. Fabrika u kojoj su izrađene izgorela je u požaru 1906. godine.

Da vas više ne bismo „smarali“ istorijom, mada mislimo da su to zanimljivi podaci, okrenimo se sadašnjosti i trenutno popularnim modelima za pripadnike jačeg pola.

Farmerice za muškarce

Možda se prilikom odabira nađete u dilemi, jer vam je stomačić nešto veći u odnosu na dužinu nogu. U tom slučaju, savet je da birate farmerice koje su jedan broj manje, umesto da ih nevešto podvijate, jer to nikada ne izgleda dovoljno lepo.

„Kamenovane farmerke“, muškarci posebno vole, jer su to modeli koji su izbledeli na pojedinim mestima, čineći vas izuzetno atraktivnim. Ta mesta su predeli oko džepova na zadnjem delu farmerica, na butinama, donjem delu nogavica... 

Davnih osamdesetih godina prošlog veka, kada je najpopularniji model bio Levis 501, često smo imali običaj da farmerke stavljamo u varikinu, da bi one dobile prošaran izgled ili da bi izbledele. Retkima je to zaista uspevalo, pa su te „face“ bile glavne u društvu.

Pocepane farmerke su bile moderne takođe u to vreme, ali se moda, kao i uvek, vraća. Danas muškarci vole da šetaju gradom dok im kroz pocepane farmerice izviruje koleno na primer, pa na taj način lako postaju fensi odeveni.

Muške farmerke – prodaja:

Butici nude širok izbor farmerica za muškarce, brendiranih i onih koje to nisu, a sve zavisi od budžeta koji ste izdvojili za akciju kupovine ovog nezaobilaznog dela garderobe. 

Postoje i online prezentacije, takozvane kataloške web ponude, gde ima vrlo primamljivih modela po pristupačnim cenama. Ako stalno pratite sajtove tog tipa, često ćete naići na razne akcije i popuste. 

Modeli su istaknuti i predstavljeni u slici i reči, sa naglašenim osnovnim karakteristikama. Naručivanje i plaćanje se obavljaju u par koraka, pa već sutradan možete da uskočite u moderan džins, u kome ćete izgledati tako sexy, jer na lepom muškom telu, farmerice retko koju damu ostavljaju ravnodušnom. 

Muške farmerke – cena:

Cene se kreću od 1250 dinara sve do 39 600 dinara za ekskluzivne modele Diesel farmerki iz najnovije kolekcije.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane