Dodaj firmu

Odela za svadbu, kako odabrati pravo? Pozvani ste na svadbu najboljeg prijatelja, u svojstvu kuma, ili ste na venčanju brata, kolege, poznanika, komšije ili školske drugarice... Svaka takva prilika traži da budete na „visini zadatka“, odnosno da budete elegantno i sofisticirano obučeni, kako biste pre svega pokazali poštovanje prema mladencima i njihovim porodicama. 

Pored toga, tako lepo odeveni i vi ćete se bolje osećati, jer iako kažu da „odelo ne čini čoveka“, ipak ćemo konstatovati da to nije sasvim tačno, jer ono što je na nama, svakako značajno utiče na naše samopouzdanje i raspoloženje.

Pravila pri odabiru odela za svadbu

Kada birate košulju, znajte da se najčešće izrađuju takvi modeli koji su nešto širi u struku kako bi odgovarali najvećem broju muškaraca. Ako vi spadate u one vitkije tipove, u tom slučaju birajte uže modele košulja i istaknite svoje telo.

Uži ili širi reveri? Ovde postoji pravilo da uži reveri bolje stoje mlađim muškarcima dok su širi rezervisani za nešto stariju populaciju. Ipak, najbolje je da probate oba modela, pa da jednostavno vidite šta vam lepše stoji, bez obzira na vaše godine.

Ukoliko se dogodi da razmak između revera sakoa i okovratnika vaše košulje nije precizan, delovaćete drugima kao da ste sako pozajmili od nekoga. Kada govorimo o ramenima, ona su dosta teška za krojenje, pa bi trebalo voditi računa da ne budu ni previše istaknuta, ali ni mnogo uvučena. 

Ako ćete nositi prsluk ispod odela, znajte da poslednje, donje dugme, treba da stoji otkopčano. Kada sedite, uvek je potrebno da otkopčate dugme na sakou, jer ako to ne učinite, može se desiti da delujete utegnuto ili neprirodno, a u drugoj varijanti dugme može da vam pukne.

Odela za svadbe – iskustva

Kada birate odelo za svadbu, dobro je da povedete nekoga sa sobom, da se ne bi potkrale određene greške a i da biste dobili objektivno mišljenje.

Ljudi često iz želje da savršeno izgledaju a ne poznavajući dobro pravila odevanja, načine neke greške u koracima, pa tako izaberu čak i pogrešan kroj odela, što im sve može pokvariti raspoloženje tog velikog, svečanog dana.

Naravno i kravata je obavezna. Pa evo par saveta kada je odabir tog važnog modnog detalja u pitanju.

Dakle, kravata bi trebalo da jedva dodiruje vaš struk, što bi dalje značilo da ne sme da bude ni kratka, jer ćete izgledati smešno, a ni preduga, jer ćete delovati nezgrapno i neukusno. Ne sme se dozvoliti da vrh kravate prelazi preko pantalona.

Kada govorimo o širini kravate, ona bi trebalo da se podudara sa širinom revera. Utisak koji ostavljate trebalo bi da bude da je sve na svom mestu i proporcionalno.

Dužina sakoa je takođe izazov za sebe, i ona bi trebalo da bude tolika da vam prekriva rajsferšlus i zadnjicu.

Boja džepne maramice trebalo bi da bude usklađena sa ostatkom vaše garderobe, ne bi smela da bude previše uočljiva, već mora biti ukomponovana sa stilom. Dužina rukava sakoa je takođe važna i ona treba da doseže do linije gde vam počinje palac, dok bi košulja trebalo da viri jedan centimetar iz rukava sakoa. 

Što se tiče kaiša, on bi trebalo da bude tanji i u istoj boji kao što su vaše cipele. Pantalone bi trebalo da vam budu na struku, a ne nikako na kukovima. Ukoliko niste preterano vitke građe, naš savet je da odaberete pantalone koje imaju viši struk. A još jedan savet bi glasio da ne bi trebalo da kombinujete više od tri boje, kako biste odavali utisak čoveka sa ukusom. Možete nositi različite nijanse iste boje, ali ipak vodite brigu o kontrastu između boje odela, košulje i kravate. 

Odela za svadbe – cena:

Za odela za svadbe, potrebno je izdvojiti od 200 do 500 evra, u zavisnosti od modela. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane