Dodaj firmu
muske cipele
muske cipele
10.500 din.9.500 din.
Popust 10%
muske cipele
muske cipele
11.500 din.9.500 din.
Popust 18%
muske cipele
muske cipele
9.500 din.8.500 din.
Popust 11%
muske cipele
muske cipele
11.500 din.9.500 din.
Popust 18%
muske cipele
muske cipele
od 8500 din. do 9500 din.
muske cipele
muske cipele
9500 din.
muske cipele
muske cipele
14500 din.
muske cipele
muske cipele
14500 din.
Muske cipele
14500 din.
muske cipele
9.500 din.8.500 din.
Popust 11%
Muske cipele
8.500 din.7.500 din.
Popust 12%
Muske cipele
8.500 din.7.500 din.
Popust 12%
Muske cipele
8.500 din.7.500 din.
Popust 12%
Muska cipela
9.500 din.8.500 din.
Popust 11%
Muske cipele
9.900 din.8.500 din.
Popust 15%
Muske cipele
8.500 din.7.500 din.
Popust 12%
Muske cipele
9.900 din.8.500 din.
Popust 15%
Muske cipele As plus
7.500 din.6.500 din.
Popust 14%

Muške cipele su sastavni deo odece svakog poslovnog muskarca. Poznato je da Keri Bredšo ima garderober koji je prepun cipela i da je to njen fetiš. Međutim, muškarci koji drže do sebe, svakako ne zaostaju za njom, i trude se da sebe uvek obraduju novim parom modernih cipela.

Cipele su zaista više od obuće. One govore o vašem ukusu, stilu, karakteru... Mnogo toga je zapisano na njima, a dama kojoj je namenjena poruka, svakako će znati da to dešifruje.

Kako pravilno odabrati muške cipele?

Prema nekim istraživanjima, žene gotovo uvek stavljaju izgled pre udobnosti kada biraju cipele, dok je kod muškaraca obratno. Ipak, i oni prave neke greške kada biraju savršene cipele za sebe. Evo o čemu se radi.

Pri odabiru cipela, ne smete se koncentrisati samo na dužinu cipele, već i na njenu širinu. Na taj način, dolazite do greške koja se zove „prevelika cipela“. Evo kako da ne pogrešite: dužina se meri od nožnog palca do pete, pa od najšireg dela stopala do pete. 

Kod većine muškaraca se radi o dve različite mere. Sva stopala nisu jednako proporcionalna, a bitan je i volumen. Da biste se osećali prijatno u svojim cipelama, jednostavno morate pronaći one idealne. 

Istina je da se ne proizvode iste cipele u različitim širinama, zato muškarci koji nemaju simetrična stopala moraju povesti računa o tome koliko su im cipele udobne. Prodavnice obuće imaju širok izbor različitih muških cipela za sve prilike, pa neće biti teško odabrati prave, samo ako odvojite malo vremena za tu akciju kupovine.

Kako da pravilno kombinujete boju cipela?

Muškarci se tu često nađu u dilemi, mada svi znaju najvažnije pravilo a to je da kaiš na pantalonama i cipele moraju da budu iste boje. Pored toga, osnovno je pravilo da cipele moraju da budu za nijansu tamnije od pantalona. Takođe, poželjno je da čarape i pantalone budu u istoj boji.

Jedna veoma važna tajna, jeste da braon cipele možete da nosite gotovo uz sve. Svetlije ili tamne braon cipele ukombinujte sa smeđim, zelenim, bež ili zemljanim tonovima, ali bi ih trebalo izbegavati uz crne pantalone, i elegantnu večernju garderobu, jer postoji zlatno modno pravilo koje glasi „ne braon posle šest“.

Pošto smo zaključili koje doba dana je najprikladnije za braon cipele, morate povesti računa i o prilici za koju ih nosite kao i o odevnoj kombinaciji. Boje kao što su tamno braon, teget plavo i svetlo sivo, savršene su za poslovna odela, u varijanti sa braon cipelema.

Elegantne muške cipele - Oksfordice

Među najelegantnijim cipelama na svetu su takozvane Oksford cipele. To je muški odevni predmet koji ima dugu tradiciju, pa su stekle i status modnog fenomena. Uglavnom se izrađuju ručno, a na njih je „slab“ i princ Čarls. 

Oksfordice su cipele koje su uvek na pertlanje, a pored zombanih detalja koji ih često krase, dizajn ovih cipela je specifičan po kapnama koje postoje na vrhu cipela. Glavne karakteristike Oksfordica su sistem zatvorenog pertlanja, niska potpetica i otvoren članak, odnosno članak koji se vidi kad muškarac sedi.

Ovo je strogo elegantna i formalna vrsta obuće. U poslednje vreme se pojavljuju kao dvobojne i izrađene od prevrnute kože. 

Crne kožne cipele

Nećemo pogrešiti ako kažemo da su muške cipele odraz ličnog stila, ali ujedno i odraz statusa, materijalnog i društvenog. Crne kožne cipele su deo modne klasike, pa ih retko koji muškarac nema u svom garderoberu. 

Možda vas zanima kako su ove cipele nastale, jer je to jedna vrlo zanimljiva priča, koja potiče s kraja 15. veka. Francuski kralj Karlo Osmi na svakom stopalu je imao po šest prstiju. Svakako da mu je bilo vrlo teško da nađe udobne cipele za sebe. 

Njegovi pokušaji da nađe idealnu obuću bili su uzaludni, pa je on osmislio cipele koje imaju četvrtasti vrh, a one se i dan danas rado nose.

Muške cipele – iskustva

Bez obzira koje cipele nosite, veoma je bitno da o njima dobro brinete. U prvom periodu, trebalo bi da ih nosite po suvom vremenu, a kada se već pokvase, obavezno ih osušite peškirom. Kada ste god u prilici, trebalo bi da obratite pažnju da ne nosite cipele više od jedanput u toku 24 časa. 

Ukoliko je napolju bila jaka kiša i vi ste skvasili svoje cipele, važno je da ih ne sušite pored peći ili nekog direktnog izvora toplote. Pošto ste ih osušili peškirom, ubacite novine u njih, kako biste pokupili vlagu. 

Svoje kožne cipele glancajte i mažite pastom koja neguje kožu, imalinom i sličnim sredstvima. Najbolje je da svoje cipele voskirate s vremena na vreme, jer ćete ih na taj način u potpunosti zaštititi od spoljašnjih uticaja.

Muške cipele – cena:

Cena muških cipela se kreće u rasponu od 6853 din. sve do 25990 dinara za ekskluzivne modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice obuće ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane