Dodaj firmu

Venčanice su svečane haljine samo za jedan dan, ali je taj dan najvažniji u životu. Sa izabranikom svog srca stajete na „ludi kamen“, zaklinjete se na večnu ljubav i vernost. Verovatno ste oduvek maštale o tom trenutku ispred oltara, i on se uskoro približava. 

Postoji mnogo stvari o kojima buduća nevesta mora da razmišlja, ali je najvažnija od njih, svakako, odabir najlepše venčanice.

Najlepše venčanice

Ovu posebnu, svečanu haljinu možete kupiti, iznajmiti ili sašiti po meri. Svaka varijanta je dobra, zavisi samo šta vama odgovara i koliki budžet ste namenili za to. Iskustva stručnog osoblja iz prodajnih salona govore da devojke obično celog života maštaju o tome kako bi njihova venčanica trebalo da izgleda, ali da kada zaista dođu u situaciju da biraju, odaberu nešto sasvim drugo.

Jer, nije ni budućim mladama lako, izbor u salonima je ogroman, pa se one prosto zbune i ne znaju koju venčanicu pre da odaberu, kad im sve lepo pristaju.

Za devojke sa vitkom linijom, koje su visoke, lepo će pristajati uske venčanice. One prate liniju tela, pa će svi gosti na venčanju biti opčinjeni onim što vide. 

Provokativno i sexy, ali sa ukusom, ako želite tako nešto, odaberite venčanice sa otvorenim leđima. Sve devojke vole da budu zavodljive, ali ne i vulgarne, pa će ovaj izbor definitivno biti onaj pravi.

Kejt Midlton, princeza u realnom životu, udala se u venčanici od čipke. Tako je postala „glavni krivac“ što mnoge devojke žele da u najlepšem danu u svom životu zablistaju kao i ona. Jer, sve su devojke pomalo, princeze.

Sa druge strane, trend u svetu i kod nas je da se devojke udaju u blagoslovenom stanju. Tako će se ispod venčanice kriti još neko, ili još dvoje, pa je bitno da haljina bude takvog kroja, da ne prikriva zaobljeni stomačić i da bude komotna. Mnogi saloni nude venčanice za trudnice, ili takve modele koji se mogu korigovati, odnosno proširiti, pa ćete izgledati božanstveno u njima.

Bela venčanica

Možda ste se nekada zapitali zašto su venčanice baš u beloj boji, a jedan od odgovora jeste da bela boja simbolizuje čednost i nevinost. Danas je to opšte prihvaćen trend, zbog čega mnoge dame, čak i one koje belo nikada u svom životu nisu obukle, za najsvečaniji dan biraju upravo bele venčanice od kojih zastaje dah.

Krem venčanica

Naravno, bela venčanica nije jedini izbor, mnoge devojke se odlučuju za krem boju, koja deluje veoma nežno i sofisticirano, pa će pored njih i jača polovina delovati još privlačnije. Krem venčanice dostupne su u različitim modelima, u prodajnim salonima postoje različite kolekcije, pa ćete biti stavljeni na „slatke muke“ prilikom odabira.

Venčanice sa tilom

Ovo su posebno lepe venčanice u kojima će svaka mlada prosto sijati. Svečane haljine za venčanje mogu biti ukrašene biserima, prefinjenom čipkom i tilom. Prozirni delovi i dugmići presvučeni tilom, svakako su sitnice koje ovakve venčanice čine unikatnim i izuzetnim.

Unikatne venčanice

Da li želite da budete princeza iz bajke ili zavodljiva sirena? Klasičan model Pepeljuge ili venčanica u modernom fazonu? Unikatna venčanica će istaći vašu lepotu kao nikada do sada, ostavljajući prisutne i bez daha i bez teksta. 

Saloni venčanica nude modele poznatih svetskih brendova, i to sve možete pogledati na njihovim lepo osmišljenim web prezentacijama ili putem kataloga. Ipak, konačnu odluku ćete doneti kada dođete u salon i ispobate nekoliko modela unikatnih venčanica.

Venčanice sa korsetom

Ovakav model venčanica, sa korsetom i suknjom, dobar je izbor za dame koje pokušavaju da prikriju koji kilogram viška. Korset može biti različitog oblika u predelu dekoltea, i pruža se naniže do ispod struka. Venčanica sa korsetom će izdužiti i suziti vaš struk, pa će stoga biti pravi izbor za vas ako želite da vizuelno izgledate više i mršavije.

Venčanice sa bretelama

Tanke bretele na venčanici će izraziti vašu liniju vrata i umanjiti vizuelno široka ramena. Ukoliko imate teške i izražene grudi, ovakvi modeli venčanica će vam pomoći da se osećate sigurnije tokom slavlja. 

Ako imate široka ramena, bretele će ih prikriti, a ukoliko ste njihovim izgledom zadovoljni, na ovaj način će ona biti istaknuta još više. Ipak, bretele se ne savetuju ukoliko imate jake ruke ili četvrtasta ramena. U tom slučaju savet je da ih prikrijete dugim ili tri-četvrt rukavima. Kada izaberete pravu ogrlicu, ona će upotpuniti izgled vaše venčanice sa tankim bretelama.

Dugi ili tri-četvrt rukavi na venčanici

Dugi rukavi mogu biti u sastavu same venčanice ili potpuno odvojeni kao bolero. Ovo je idealna kombinacija za ceremoniju venčanja u crkvi, jer ramena moraju biti prekrivena kao i ruke do lakata. 

Kratki ili puf rukavi na venčanici

Ako su vaša ramena spuštena, kratki puf rukavi će izbalansirati vaša ramena i dati im savršen izgled. Ukoliko ste devojka čija je građa tela kruškasta, ovakav model venčanice biće pravi izbor za vas.

Venčanice bez bretela

Ako imate lepo izvajane ruke, pravilna ramena i dug vrat, ovakav izrez na venčanici daće vam posebnu notu elegancije. Naravno, celokupan izgled upotpunićete pravim izborom nakita. Takođe, venčanice bez bretela najlepše će pristajati devojkama koje imaju srazmernu veličinu grudi u odnosu na telo.

V izrez na venčanicama

Ako imate veće grudi, ovo je pravi izbor za vas. Ali, ukoliko imate manje grudi, uz pomoć dodataka, savršeno će vam pristajati. Poželjno je da V izrez krene od ramena, ukoliko su vaša ramena četvrtasta.

Srcoliki izrez na venčanicama

Nežan i romantičan srcoliki izrez na svečanoj haljini za venčanje, definitivno je najtraženiji. Nevesta će delovati veoma sexy ako ima veće grudi.

Sirena venčanice

Ovo su modeli namenjeni smelim devojkama koje žele da istaknu svoju savršenu građu. Uske u predelu grudi, trupa i kukova, naglašavaju sve obline, dok se od kolena do poda, raskošno šire poput sireninog repa. 

Venčanica za zimsko venčanje

Zima je verovatno najromantičnije godišnje doba, iako mali broj parova tada izgovara sudbonosno „Da“. Vaša venčanica može imati otvoreni dekolte i rukave od skupocene čipke, što je prava kombinacija koja garantuje da ćete zablistati na svom venčanju. Idealnim izborom za zimske hladne mesece ovu venčanicu čine upravo rukavi od čipke, koji će pokazati da za odgovarajuće vreme, birate i adekvatnu i pravu haljinu.

Venčanice od satena

Ovo su elegantne venčanice, koje mogu biti otvorenog dekoltea ili sa bretelama, uz bolero od istog materijala, pa ćete dobiti savršenu notu sofisticiranosti.

Balske venčanice

Mnogi ovaj model venčanica nazivaju tradicionalnim, jer su one raskošne, glamurozne i pravi su izbor za visoke, zgodne dame, koje će sa najviše stila poneti ovu svečanu haljinu.

Venčanica A-linije

Za skoro svaki oblik građe ženskog tela, venčanica A-linije biće veoma dobar izbor. Haljina ima jasne i naglašene konture u predelu grudi, koje se lagano i postepeno pružaju formirajući A-liniju i padaju do poda. Veoma je važno naglasiti, da ovakvi modeli ističu ono što je lepo na vama, a prikrivaju eventualne nedostatke.

Zasigurno je svaka dama koja treba da stane na „ludi kamen“, dođe pred oltar i izgovori sudbonosno „Da“, kojim se zaklinje na večnu ljubav i vernost, stavljena na „slatke muke“ kada je izbor venčanice u pitanju.

Savršena haljina za savršen dan, koji se događa samo jednom u životu, zahteva da se potpuno posvetite njenom izboru, kako biste tokom slavlja blistale i ostale u sećanjima svih prisutnih kao najlepša nevesta koju su ikada videli.

Venčanice – cena:

Cena venčanica, kreće se u proseku od 300 do 650 evra, dok prelepe modele iz prethodnih kolekcija možete pronaći po cenama do 550 evra. Čak i za najglamuroznije modele i najskupocenije materijale, cena retko prelazi cifru od 1000 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone venčanica ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane