Dodaj firmu

Joshua Print štamparija ofset štampa

Štamparija u Vršcu, bavi se štampom vizit karti, memoranduma, kataloga, reklamnog materijala, štampom na majicama, šoljama i drugim gift proizvodima
Pročitaj više

2. Oktobra 61
Vršac

Kada odlučite, na primer, da izradite 1000 komada vizit karata, ili 4000 flajera - takav reklamni materijal će se štampati u tehnici poznatoj kao ofset štampa. Ovo je najzastupljeniji oblik štampe i u svetu i kod nas. Prema nekim istraživanjima, od ukupnog broja štampanih proizvoda širom planete, čak 85%  rađeno je u tehnologiji ofset štampe.

Ofset štampa - proizvodi

Sve što je potrebno za vaše poslovanje, može se uraditi u ovoj tehnici: spomenute vizit karte i flajeri, potom svakodnevno korišćeni NCR blokovi, katalozi - potrebni prilikom sajamskim manifestacija, na primer; memorandumi, brošure, fakture, nalepnice, otpremnice, koverte, kutije, papirne kese, publikacije, knjige...

Interesantan je podatak da se i novčanica Evro takođe štampa u tehnologiji ofset štampe. 

Ofset štampa - iskustva

Pretpostavljamo da mnoge od vas zanima kako uopšte izgleda ova tehnika. Najpre bi trebalo reći da je ofset štampa postupak indirektne štampe. To znači da se ploča postavlja na jedan cilindar, pri čemu se ista ne otiskuje na papir, već na gumenu prekrivku na drugom cilindru. Nakon toga sledi postupak otiskivanja slike na papir koji prolazi između dva cilindra. 

Kod ove tehnike štampe, prikaz i ono što neće biti prikaz nalaze se u istoj ravni, pri čemu se ulje i voda ne mešaju. Prikazi su prijemčivi za boju a odbijajući za vodu. Takozvane neštampajuće površine imaju suprotan princip rada, odnosno, pripremaju se za privlačenje vode i odbijanje boje koja je na bazi ulja.

Na štampajuću formu prvo se nanosi sredstvo za vlaženje (voda), koje prekriva u tankom sloju neštampajuće elemente, dok boja koja se na formu nanosi posle vode prekriva samo štampajuće elemente. 

Prednosti ofset štampe

Najpre, kod ove tehnike je oštrija i čistija štampa slova, a to se postiže time što se gumeni prekrivač prilagođava teksturi štampajuće površine.

Postoji mogućnost korišćenja širokog spektra štampajućih površina sem glatkog papira. 

Štamparima je bitna brza i laka izrada štamparskih ploča, kao i njihov duži životni vek. To je iz razloga što ne postoji direktan dodir ploče i štampajuće površine.

Ofset štampa - cene

U zavisnosti šta vam je potrebno, navešćemo neke primere za cene reklamnog materijala u ofset štampi: 1000 vizit karata - 1400 do 1900 dinara, flajeri A6, 4000 komada - 4000 dinara, katalozi, A3 fotmat koji se savija na pola, pa je konačan format A4, pun kolor obostrano, debljina papira 175 grama, za 300 komada - od 120 do 160 evra. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane