Lepak za parket Beograd

Adresa: Tošin bunar 59
Beograd
Adresa: Pilota Mihaila Petrovica 53g
Beograd
Adresa: 22. Oktobra 26
Beograd
Adresa: Braće Jerković 233d
Beograd
Adresa: Cvijićeva 33
Beograd
Adresa: Cvijićeva 33
Beograd
Adresa: Kneza Viseslava 31u
Beograd
Adresa: Meštrovićeva 28b
Beograd
Adresa: Mirijevski bulevar 41c
Beograd
Adresa: Miljakovačke staze 49, Miljakovac III, Rakovica, Beograd
Beograd
Adresa: Lješka 27
Beograd
Adresa: Ustanicka 73, Beograd
Beograd

Lepak za parket Šabac

Adresa: Mačvanska 27
Šabac
Adresa: Pop Lukina 62
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lepak za parket
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Lepak za parket

Drvo u domaćinstvu odiše toplinom, unoseći dah prirode usred betonskih zgrada. Ako ste „zarobljeni“ u mnogobrojnim visokim soliterima, verovatno volite da se predmeti od drveta nalaze svuda oko vas: to može biti nameštaj, vrata i prozori, kuhinja, a ne zaboravimo možda i najvažniji detalj, a to su podne obloge.

 

 

Parket, po pitanju estetike, kvaliteta i dugovečnosti, zaista nema alternativu. Jedina je razlika u tome za koju vrstu drveta ćete se odlučiti, za koju klasu parketa i slično. Izuzetna osobina ove obloge je u tome što se ona može „regenerisati“, odnosno svi nedostaci se mogu popraviti, pa će vaš parket i nakon veoma dugog niza godina izgledati kao nov.

Lepkovi za parket 

Postoji više vrsta lepkova za parket, pa ćemo nabrojati neke od njih i navesti njihove najznačajnije karakteristike. U farbarama ćete pronaći elastičan lepak za drvene podne obloge bez sadržaja rastvarača. U pitanju je jednokomponentni trajno elastični lepak, a predviđen je za puno površinsko lepljenje drvenih podova.

Na ovaj način se mogu postavljati podovi od punog i prerađenog drveta, industrijski parket, mozaik parket, lamelni parket, dugačke lajsne i slično.

Neke od najvažnijih karakteristika ovog lepka za parket su njegova odlična ugradivost kao i jednostavnost upotrebe. Elastičan je i redukuje buku koju proizvode ljudi kada hodaju, smanjuje napon na podlozi, a takođe se može i brusiti. Pronaći ćete ga u plastičnim kantama od sedamnaest kilograma.

Druge dobre osobine lepkova za parket su brzo sušenje; pod se može brusiti nakon dvanaest sati; lepak ima odličnu obradivost i lako se nanosi; početno vezivanje je veoma dobro. Pri svemu tome, lepak će nadomestiti manje neravnine na podlozi i može se šmirglati.

Lepak za parket – iskustva

Kada je reč o pokrivnoj moći, ili jednostavnim rečnikom kazano, koliko ćete lepka potrošiti na određenoj površini poda,  ako se lepi celom površinom, u tom slučaju troši se od šesto do osamsto grama po jednom kvadratnom metru, kada se radi sa nazubljenom gletericom.

 

 

Lepak može biti pogodan i za problematične vrste drveta, pri čemu elastičan lepak smanjuje prenošenje napona između drvene obloge i podloge. 

Spomenimo i dvokomponentni lepak, visokokvalitetan, na bazi reakcione smole. Upotrebljava se za lepljenje klasičnog, daščanog i gotovog parketa, kao i parketa od egzotičnih drva, ali je u tom slučaju potrebno uraditi probno lepljenje. Koristi se kod upojnih i neupojnih podloga.

Na tržištu se može pronaći i visoko efikasan disperzioni lepak, koji je neutralnog mirisa, bez rastvarača, dobre početne lepljivosti i jake i trajne veze. Ovakve lepkove odlikuje praktičnost primene i vrhunski kvalitet, pa za iskusne majstore postupak ugradnje nije nimalo komplikovan.

Pri izradi lepkova za parket primenjuju se unapređene tehnologije, koje pored svoje osnovne namene, ispunjavaju i sve potrebne ekološke standarde. 

Da biste se osećali prijatno u svom domu, veoma je važno da imate kvalitetne podne obloge, koje će biti postavljene na najbolji način, pa su lepkovi za parket u tom smislu izuzetno bitni, jer omogućavaju pravilno i stabilno učvršćivanje. 

Lepak za parket – cena:

Cene lepka za parket kreću se od 450 din. za jedan kilogram, sve do 9600 za 10 kilograma poliuretanskog lepka.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Uros Vukicevic
Nedavno sam kupoval lepak za parket i iznenadio sam se koliko razlicitih vrsta i kvaliteta ima. Najbolju ponudu dobio sam od firme Dekostar. Cene su veoma povoljne, zato sam se i odlucio za njih. Sve preporuke.
Todor Markovic
Svaki lepak za parket je ipak nesto sto u globalu nije bas toliko jeftino. Kada vec sa nekim dogovorite da uradite parket, onda svakako treba da gledate da on bude kvalitetan i da vam napravi kompletnu ponudu i cenu.
Marta Dencevic
Kako god da okrenete, nije on ni malo jeftin. Sve drugo je onda po meni samo gubljenje vremen i nista vise od toga.
Janko Zivanovic
Ukoliko po mei nesto valja u celoj prici onda je to lepak za parket.
Ljubinka Sreckovic
kada vec koristim lepak za parket onda zapravo ocekujem da drvo posle nanosenja tog premaza zaista izgleda fantasticno.
Petar Jankovic
Sto se ovog parketa tice, kvalitet je sigurno nesto sto je veoma vazno.
Nikolina Pantelic
Kada se setim samo koliko je ovo pre nekada bilo skupo. Danas je sto se tice materijala nekako sve manje - vise poprilicno pristupacno.
Ivan Stojanovic
Nije ipak svejedno kakav lepak za parket kupujete, u svakom slucaju on treba da bude onako bas dobrog kvaltieta. Sve drugo je mnogo losije resenje.
Jana Stankovic
verujte mi, samo je veoma bitno da ovaj lepak bude bas onako dobrog kvaltieta. Jedino je generalno to sta se racuna.
Marko Petrovic
Ako vec planirate da kupite neki kvalitetna lepak za parket onda je svakako jedno od boljih resenja da ne stedite previse.
Biljana Brankovic
Kvalitetan lepak za parket je ipak pola uradjenog posla. Samo tada necete biti u prilici da vam se parket podigne zbog nekih gluposti.
Dusan Markovic
U svakom slucaju po meni nema lepse kuce od one u kojoj su podovi uradjeni od parkete. Medjutm, dalje to pre svega podrazumeva jedno kvalitetno odrzavanje koje zahteva porpilinco ulaganja u lepak i premazivanje svake 2 - 3 godine.