Dodaj firmu

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Sredstva protiv buđi Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Sredstva protiv buđi Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Sredstva protiv buđi Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo velik...
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Sredstva protiv buđi Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pri...
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zi...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Beograd

Sredstva protiv buđi Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađem...
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. T...
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Koja su najefikasnija sredstva protiv buđi? U svakodnevnom životu, svaka porodica u svom stanu ili kući proizvodi određenu količinu vodene pare tako što obavlja uobičajene aktivnosti poput kuvanja, tuširanja ili možda sušenja veša unutar prostora. Ipak, najčešći razlog da vam se pojave vlaga i buđ na zidovima je loša izolacija objekta u kome živite ili radite.

Ono što je veoma važno naglasiti, to je da vlažni zidovi nisu samo estetski nedopadljivi, već vlaga ozbiljno preti da naruši vaše zdravlje, ako ovaj problem ne rešite u što kraćem roku.

Sredstva protiv vlage

Možda ste se nekada zapitali, kako se pojavljuje buđ? Naime, za to je potrebno da budu ispunjena tri uslova a to su postojanje suvišne vlage u prostoriji, hladne površine na zidovima i plafonima, kao i „hrana“ za mikrospore buđi u boji kojom su zidovi i plafoni premazani.

Interesantno je da su ovi uslovi za nastanak buđi povezani, pa je dovoljno da elimišete samo jedan i da prekinete lanac stvaranja buđi. 

Međutim, ako je situacija takva da vam je vlaga već stvorila određene probleme, potrebno je da u odabranoj farbari kupite sredstva koja će se uspešno izboriti sa njom. Na tržištu se nalaze preparati koji sprečavaju stvaranje kondenza, i stavljaju se na zidove.

Potrebno je da znate da nije svejedno kako se ovo zaštitno sredstvo nanosi. Nanećete premaz na najhladnije delove zida na kojima se kondenz javlja. Pošto se te površine jednostavno premažu, na taj način se stvara tanak film, koji akumulira toplotu iz grejane prostorije, i tako zagrejan podiže temperaturu površine zida za nekoliko stepeni.

Tako se postiže, da delovi zidova i plafona koji su premazani zaštitnim sredstvom protiv vlage, više nisu najhladnije površine, pa se zahvaljujući tome, ona na njima više ne može stvarati. 

Sredstva protiv buđi – iskustva

Kao što vidimo, ceo proces nastanka buđi može da se spreči samo ako zagrejete vaše zidove i to uz pomoć zaštitnih sredstava. Hladne površine zidova su idealne da se na njima stvara kondenz, jer da bi se suvišna vlaga iz vazduha kondenzovala na nekoj površini, potrebno je da ta površina bude hladnija od susedne.

Verovatno ste primetili da se to najčešće dešava u uglovima prostorije, gde se stvaraju takozvani hladni mostovi. To su obično spojevi betonskih elemenata sa zidom od cigle ili bloka. Beton ima osobinu da brže provodi hladnoću od cigle, pa iz tog razloga na unutrašnjoj površini biva hladniji, što sve stvara uslove za nastanak kondenza. 

Sredstva protiv buđi su u tečnom stanju, i premazuju se preko površine na kojoj se kondenz stvara, pa će u nanetom sloju zaštitnog sredstva doći do apsorpcije toplote iz grejane prostorije, te se na taj način temperatura hladnijeg dela zida ili plafona, podiže za oko četiri do pet stepeni. 

Na ovaj način se otklanja uzrok zbog kojeg se vodena para na tom mestu kondenzuje. Da biste zaštitili svoje i zdravlje svojih ukućana, neophodno je da eliminišete vlagu upotrebom sredstava namenjenih u tu svrhu, pa se kod osoblja odabrane farbare dodatno možete raspitati oko karakteristika i načina upotrebe.

Sredstva protiv buđi – cena:

Cene sredstava protiv buđi u proseku se kreću oko 1600 dinara, za pakovanja od 750 ml. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta.    

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane