Dodaj firmu

Poliuretanski lakovi Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Poliuretanski lakovi Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo velik...
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Irganox boje i lakovi

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pri...
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zi...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađem...
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. T...
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu. Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Tamban

Ustanička 73
Voždovac, Beograd

Poliuretanski lakovi Farbara Centroboja Plus

Farbara "Centroboja Plus" nalazi se u Lješkoj 27, na Banovom brdu u Beogradu. Osnovna delatnost naše farbare ogleda se u prodaji boja, lakova i građevinskog materijala.
Pročitaj više

Lješka 27
Čukarica, Beograd

Stasu to poliuretanski lakovi? Drvo je izuzetno dekorativan, kvalitetan i postojan materijal koji se koristi u opremanju domaćinstva ili poslovnih prostora, međutim, njegov životni vek može biti relativno kratak, ako se ne potrudite da drvene površine održavate redovno i pravilno.

Kao što svoju kožu lica ili ruku, štitimo od štetnih uticaja sunca, vode i slično, tako je i drvetu, koje je izuzetno “živ“ i prirodan materijal, potrebna zaštita, da bi svakoga dana bilo lepo i da bi trajalo u dugom nizu godina.

Poliuretanski lakovi za drvo

U jednoj kući, stanu ili poslovnom prostoru, možete pronaći mnogo drveta, odnosno, na podu je parket, na ivicama lajsne, kuhinje su često od punog drveta, regali, vrata ili prozori, stolovi i stolice i slično. 

Poliuretanski polusjajni lak na vodenoj bazi pružiće zaštitu svim negaznim drvenim površinama u enterijeru. To mogu biti lajsne, paneli, određeni delovi nameštaja i slično. Najčešće se koristi za vrata i prozore, a dobra osobina je da se veoma brzo suši, tako da će vaš majstor posao moći da završi u jednom danu.

Kada nanesete poliuretanski lak, on će biti otporan na udarce i grebanje, neće vam smetati miris jer ga ni nema, a u sebi poseduje formulu protiv žutenja.

Vodeni lakovi

Ovde govorimo o ekološkim premazima, koji sadrže minimalne količine organskih rastvarača, i ne poseduju samozapaljive i otrovne materije.

Vodeni premazi imaju niz prednosti, kao što je veće zadržavanje nivoa sjaja, smanjena emisija rastvarača, izražena veća trajnost u spoljašnjim uslovima, film vremenom ne menja boju to jest ne žuti. Ostale dobre karakteristike vodenih lakova su da je njihova ujednačenost boje znatno veća, nisu podložni odlepljivanju filma od podloge, poseduju naglašenu elastičnost i popravke na završenim površinama su dosta jednostavnije.

Na kraju, oprema se veoma lako opere vodom. 

Možda se pitate kako to deluju vodeni lakovi za spoljašnju upotrebu? Oni zapravo predstavljaju vodenu disperziju akrilnih smola, koje prilikom nanošenja na drvo, stvore film u dve faze. Prva je isparavanje vode iz filma, a druga faza je mehanička fuzija čestica smole u disperziji.

Kako se nanosi vodeni lak?

Standardna oprema za nanošenje vodenog laka podrazumeva gravitacioni pištolj, ali i pištolj sa nadpritiskom ili membranskom pumpom. Kod vodenih lakova za spoljašnju upotrebu karakteristično je da se nanose u debelom filmu, do trista mikrona, pa je u tom smislu potrebno da sve ivice bude zaobljene da bi se mogla postići ujednačena aplikacija laka.

Preporučljivo je toniranje bezbojnog završnog laka, iz razloga što paste u sebi sadrže transparentne okside gvožđa koji su UV stabilni. Ako se površine izlakiraju pigmentiranim završnim lakovima, onda neće promeniti svoju boju a i dosta duže će trajati.

Kod vrsta drveta kao što su hrast ili jasen, obavezno je naneti bezbojni temeljni lak preko impregnanta. 

Vodeni lakovi ne bi trebalo da se nanose na temperaturama nižim od 15 stepeni Celzijusovih niti kada je relativna vlažnost vazduha iznad 70 procenata. 

Kao što vidite iz celog teksta, potrebno je dosta znanja i umeća i kod odabira materijala, a isto tako i kod rada sa njima. Prilikom kupovine, sve potrebne savete i informacije možete dobiti u odabranoj farbari, od strane stručnog i iskusnog osoblja.

Poliuretanski lakovi – cena:

Cene lakova se kreću u rasponu od 650 din. sve do 1900 dinara, koliko bi trebalo izdvojiti za bezbojni lak za spoljašnju upotrebu, u pakovanju od 0, 75 litara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane