Dodaj firmu

Prah za plastifikaciju metala Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

Prah za plastifikaciju metala Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Prah za plastifikaciju metala Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Boje u prahu za plastifikaciju metala Optimex

Boje u prahu za plastifikaciju metala Optimex pružaju zaštitu metalnim površinama. Ovlašćeni smo distributer prahova za plastifikaciju najvećeg svetskog proizvođača Akzo Nobel. Optimex boje za plastifikaciju možete naći u svim nijansama i teksturama. U ponudi imamo i aditiv za strukturu, kao i temperaturne indikatore
Pročitaj više

Milutina Milankovića 1, lok 27
Novi Beograd, Beograd

Galapagos plastifikacija metala i boje za plastifikaciju

Obojite Vaš svet vrhunskim bojama za plastifikaciju metala Galapagos. U našoj ponudi nalaze se osnovne boje po RAL karti, ali i veliki izbor specijalnih efekata različitih struktura. Takođe, vršimo uslužno plastificiranje metala, poput inoksa, aluminijuma, hroma, čelika..
Pročitaj više

Narodnih heroja 33/19
Novi Beograd, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Kako se koristi prah za plastifikaciju metala i koja mu je namena? Na početku ćemo se pozabaviti razlozima zbog kojih ljudi žele uslugu plastifikacije, kao i time šta taj postupak zapravo znači. U pitanju je bojenje metala ili metalnih delova i to uz pomoć posebnog praha.

Kako se nanosi prah za plastificiranje metala?

Kao i za većinu poslova i procesa, neophodna je određena priprema. Kod plastificiranja radi se hemijska priprema, i to za čelik – fosfoodmašćivanje i ispiranje, dok za aluminijum se vrši hromatizacija/pasivizacija.

Površina metala se prevlači prahom za farbanje i to elektrostatskim putem. Posle toga, polimerni prah se topi pri temperaturi od 180 stepeni Celzijusa, i na taj način se sjedinjuje sa površinom metala na koju je nanesen.

Zanimljivo je i to da se plastifikacija metala obavlja u posebnim kabinama, specijalno namenjenim za to, a iz više razloga. Naime, pritisak u radnoj prostoriji i pritisak u kabini za elektrostatičko nanošenje praha nisu isti, jer u kabini postoji potpritisak, pa se zahvaljujući tome prah skuplja na jednom mestu, a ne leti svuda okolo po prostoriji.

Korisno je znati i to da kabina ima još jednu značajnu ulogu, a to je da prah koji se nije nalepio, sakupi u određenu posudu. Pri sledećoj plastifikaciji metala, to jest, njegovom farbanju, isti taj prah se može ponovo upotrebiti.

U kojim bojama je prah za plastifikaciju metala?

Najpre, krenimo od toga šta se sve može plastificirati ili zaštititi na ovaj način? Uloga plastificiranja jeste da određene proizvode od metala ili metalne površine, sačuvamo od koroziranja, to jest pojave rđe, ali isto tako i od habanja i raznih oštećenja.

U praksi, obavlja se bojenje ili plastificiranje raznih proizvoda od žice, zavarenih proizvoda, čeličnih odlivaka, čeličnih limova, pocinkovanih limova, aluminijuma i proizvoda od aluminijuma...

Pored pomenutog, plastifikacija se radi i na takozvanim komadima - na šipkama, cevima, rešetkama, kutijama, limovima...

Vratimo se sada na boje praha koji se koristi za plastifikaciju metala. To su boje prema RAL paleti ili RAL karti, tako da se mogu dobiti različite nijanse, a sve prema željama, potebama i sugestijama naručioca posla.

Boje mogu imati razna svojstva, na primer, neko želi matirane površine, dok neko drugi preferira sjajne; postoje boje za razne nivoe hrapavosti materijala, kao i dvobojne varijante – crno-srebrna i zlatno-crna...

Prah za plastificiranje metala

Pri radu se koriste i poliester i epoxi-poliester boje. Na ovaj način obojen metal i metalne površine, otporne su na hemijska sredstva kao i na različite vremenske uslove.

Pored navedenih boja, u ponudi se nalazi i polumat, visoki sjaj, metalik, kao i razni specijalni efekti.

Kao što vidimo iz celog dosadašnjeg teksta, možete birati razne nijanse boje, kao i njene tipove, tako da se na taj način svi zahtevi klijenata mogu lako i kvalitetno ispuniti. Zaštita metalnih površina omogućava njihovu dugovečnost i uštedu, u smislu da se ne moraju u skorije vreme zamenjivati novim elementima.

Prah za plastifikaciju metala – cena:

Cena plastifikacije metala zavisi od nekoliko faktora kao što su: zakrivljenost površine, veličina predmeta, vrsta boje i slično. Cene su date po kvadratnom metru.

Okvirne cene su oko 5 evra za površine do 10 kvm, do 100 kvm računajte na cenu u proseku od 4 evra, dok za površine koje prelaze 100 kvadratnih metara može da usledi dogovor.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane