Dodaj firmu

Materijal za fasadu Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Materijal za fasadu Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Materijal za fasadu Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

Materijal za fasadu Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Materijal za fasadu Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Materijal za fasadu Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

ARTerracotta fasadni keramički sistemi

Neka fasada na Vašem objektu bude uvek u odličnom stanju, uz ARTerracotta fasadne keramičke sisteme. Naša firma nudi zdrave i energetski efikasne materijale jednog od vodećih proizvođača Roben iz Nemačke, čiji je ekskluzivni zastupnik i distributer
Pročitaj više

Vojvode Micka Krstića 1j, lok 1
Palilula, Beograd

Materijal za fasadu Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Materijal za fasadu Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidroizolacione materijale, kao i demit fasade
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Materijal za fasadu Stovariste Okruglica Promet

Stovariste Okruglica Promet u svojoj ponudi ima kompletan građevinski materijal za grube i završne radove u građevinarstvu.
Pročitaj više

Smederevski put 9
Zvezdara, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Materijal za fasadu je raznolik. Fasada je veoma važna za svaku kuću, pošto ona predstavlja lice zgrade, koje svi najpre ugledamo kada prolazimo ulicom ili dolazimo kod prijatelja u goste. Boja fasade, materijal od koga je izrađena, određeni ukrasi i slično, i te kako utiču na stvaranje prvog utiska o porodici koja živi u tom domu.

Međutim, fasada ima i svoju drugu ulogu. Naime, da li ste znali, da se oko trideset posto toplotne energije gubi upravo preko spoljašnjih zidova ukoliko su loše izolovani?

Materijal za fasade

Upravo iz tog razloga, veoma je bitno kakav materijal ćemo koristiti kod izrade fasade. Postoje takozvane termoizolacione fasade, od kojih je najpopularnija demit fasada.

Da biste, po završetku radova dobili lep izgled svoje kuće, potrebno je nabaviti kvalitetan materijal, pa možemo krenuti od lepila. Osnovu fasade može činiti stiropor, koji se lepi na podlogu i to uz pomoć odgovarajućih lepkova.

Veoma je važno da odaberete dobar lepak, jer on ima elastična svojstva, što vam garantuje da se na fasadi kasnije neće pojaviti pukotine.

Kao osnova za fasadu, može da se koristi i kamena vuna, koja je takođe termoizolacioni materijal.

Kada je reč o stiroporu, postoje različite debljine, kao što su pet i osam centimetara. Kod nas u Srbiji, uobičajeno je da se koristi popularno nazvana fasadna petica. Ipak, u drugim  zemljama Evrope, kao što su Nemačka, Slovenija, Francuska, a koje se nalaze u istim klimatskim zonama, najčešće se koristi stiropor debljine osam centimetara, jer jedino on ispunjava kriterijume kvalitetne termoizolacije.

Fasada mora imati i svoju mrežicu. Naime, kada se fasada obloži, sledi postavljanje zaštitne mrežice. Korisno je imati informaciju da je neophodno nabaviti odmah deset posto više mrežice nego što je površina fasade, a razlog tome je što se spojevi dve mrežice rade sa oko deset posto preklopa.

Svaka fasada ima i svoj završni sloj. Najpre se površina dobro izgletuje i na taj način pripremi. Sam završni sloj može biti u različitim bojama i teksturama, čime se postiže željeni estetski izgled.

Završni malter trebalo bi da poseduje UV stabilizator što će osigurati postojanost boje fasade kroz dugi niz godina.

Znamo da je fasada kuće izložena svim vremenskim prilikama i neprilikama, to jest, „lice“ naše kuće zapljuskuju kiše, greje jako sunce, zimi zavejava sneg... Iz svih tih razloga moramo voditi računa da materijal od koga je fasada kuće izrađena bude visokog kvaliteta, kako bi fasada pružila neophodnu termoizolaciju, ali i lepotu doma u kome živimo.

Materijal za fasadu cene

Kao što vidimo iz celog teksta, pri nabavci materijala za fasadu ne bi trebalo štedeti, kako bismo na kraju bili zadovoljni u dugom nizu godina.

Kada je reč o cenama, za kvalitetan lepak bi trebalo izdvojiti oko 1, 3 evra po kvadratnom metru u proseku, pri čemu je potrošnja od osam do deset kilograma po jenom kvadratu fasade.

Kada se govori o kvadratnom metru stiropora, tada bi trebalo platiti oko 1, 9 evra za fasadnu peticu, dok za stiropor debljine 8 centimetara, neophodno je izdvojiti 2, 9 evra/m2.

Sasvim sigurno vas zanima i orijentaciona cena mrežice, i ona iznosi oko 0, 25 evra po metru kvadratnom.

Na kraju, navešćemo da je važno da obratite pažnju prilikom kupovine da materijal ima pisanu garanciju i atest.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane