Dodaj firmu

Šrafovi Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

Šrafovi Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Šrafovi Hardlim

Izaberite najkvalitetnije proizvode iz oblasti građevinske limarije i crne metalurgije, posetite kompaniju Hardlim. U našoj ponudi nalazi se proizvodi od lima za krovove i fasade. Takođe, nudimo uslužno sečenje, savijanje i bušenje limova na CNC mašinama
Pročitaj više

Mihaila Petrovića 55
Borča, Beograd

Libar Home oprema za kupatila

Libar Home je preduzeće specijalizovano za trgovinu opremom za kupatila, sanitarijama, keramičkim pločicama, opremom za centralno grejanje, klimatizaciju, vodovod i kanalizaciju Bogat izbor opreme vodećih proizvođača olakšaće uređenje Vašeg kupatila
Pročitaj više

Bulevar JNA 178, Jajinci, Vitanovačka 18, Svetolika Rankovića 106, Mladenovac
Voždovac, Beograd

Metal shop Gruja

Nabavite sve za uspešno obavljanje posla na jednom mestu, posetite Metal shop Gruja. Sve majstore u našoj ponudi očekuje širok asortiman šrafovske robe, alata, okova za nameštaj, kao i različitih elemenata za klizne kapije, po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Trgovačka 32
Čukarica, Beograd

Inter-Metal System

Osnovna delatnost kompanije Inter-Metal System je veleprodaja vijčane robe, ankera, tiplova, raznih i brusnih materijala i građevinske hemije. Kao jedan od lidera na domaćem tržištu, možemo da Vam ponudimo širok asortiman robe vodećih proizvođača..
Pročitaj više

Marije Bursać 42
Zemun, Beograd

Šrafovi Gorsal gvožđara

Prodajni asortiman gvožđare Gorsal cini široka paleta proizvoda namenjenih za uredjenje Vašeg stambenog ili poslovnog prostora. Posebno isticemo elektro i rucni alat vodecih proizvodjaca, šrafovsku robu, elektro i vodo materijal, kao i kompletan elektro program za zavarivanje
Pročitaj više

Vojislava Ilića 121a
Zvezdara, Beograd

Gvozdjara Uradimo sami

Naš prodajni asortiman obuhvata ručni i električni alat najpoznatijih svetskih proizvođača, okov za nameštaj, kao i parket lajsne različitih materijala, za uređenje Vašeg doma.
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Šrafovi Expert R

Gvožđara „Expert R“ sadrži široku ponudu šrafovske robe, kao i asortiman iz građevinskog i zanatskog programa.
Pročitaj više

Tošin bunar 174
Novi Beograd, Beograd

V Eland veleprodaja artikala za završne građevinske radove

V- Eland bavi se veleprodajom proizvoda u završnim građevinskim radovima i uspešno posluje ne samo u Beogradu, već i u celoj zemlji.
Pročitaj više

Kosmajska 1
Čukarica, Beograd

Svim majstorima ali i onim veštim domaćinima koji obožavaju sitne popravke po kući, pri skoro svakoj intervenciji biće potrebni šrafovi.

Gotovo uobičajena je slika gde majstor stoji na merdevinama a „u zubima“ drži eksere i šrafove, da bi mu obe ruke bile slobodne.

Prodaja šrafova

Ako ste ikad zavirili u alat profesionalaca, onda ste tamo videli more šrafova. Svi su različiti: neki su manji i tanji, drugi su veći i deblji ili obratno... Sigurno ste tom prilikom pomislili da je potrebno zavidno znanje da bi se svi ti delovi upotrebili na pravi način.

Tako dolazimo do pitanja – kakvi sve šrafovi postoje? Krenimo redom.

Šrafovi za ivericu

Kao što im i ime kaže, ovakva vrsta šrafova se koristi u industriji nameštaja, budući da je veliki broj regala, plakara, garderobera i slično, izrađen upravo od oplemenjene iverice. To je materijal koji ima ekonomski vrlo prihvatljivu cenu, dolazi nam u raznim bojama i nijansama, pa se ljudi često odlučuju za njega.

Da bi se uopšte napravio takav komad nameštaja, biće potrebni šrafovi specijalno namenjeni za ivericu. Takođe, pri montaži, koriste se u kombinaciji sa tiplovima. Drugi naziv po kome su poznati je iver šraf.

Samourezivi šrafovi

Ovakvi šrafovi se koriste za metal, i poznati su kao lim šrafovi. Oblik glave šrafa može biti cilindričan, šestougaoni ili konusan. Mogu biti sa i bez burgije na vrhu.


Šraf za gipsane ploče

Oni se koriste za drvene i metalne podkonstrukcije. Šraf za gipsane ploče je sa burgijom na vrhu.

Mašinski šrafovi

Mašinski šrafovi poseduju šestougaonu glavu, izrađeni su od čelika, a prave se po određenim standardima. Imaju navoj po celoj dužini ili delimičan navoj. Takođe, mašinski šrafovi se rade i sa upuštenom ili cilindričnom glavom.

Torban šrafovi

Kao i prvopomenuti šrafovi od iverice, torban šrafovi se koriste u industriji nameštaja ili za vezu drveta i metala. Među majstorima su poznati i kao salonit šrafovi, koriste se za drvene konstrukcije ili u kombinaciji sa tiplovima pri montaži na zid.

Zanimljivosti o šrafovima

Poznato je da nije baš jednostavno baratati šrafovima kada radite na visini, a sličan primer smo naveli na početku našeg teksta. Da biste dobro obavili posao, a pri tome imali slobodne ruke, u tu svrhu se može koristiti narukvica od poliamida.

Kako ona „radi“? Naravno, narukvica je namagnetisana, ona skuplja i drži razne metalne sitnice dok radite. Poseduje čičak traku, uz pomoć koje možete da je podesite prema zglobu ruke, a može biti super poklon za vaše komšije ili rođake koji vole da barataju šrafovima, ali im to ponekad i stvara glavobolje.

Sve vrste šrafova i šrafovske robe, da li za vaš posao ili za sitne popravke po kući, možete pronaći u ponudi firmi koje su oglašene ispod našeg teksta.


Šrafovi – cena:

Cena šrafova za drvo kreće se od 424 din. sve do 15209 dinara za 1000 komada, a sve u zavisnosti od karakteristka šrafova. Pojedinačna cena šrafova u proseku je od 2-6 dinara.


*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate gvožđare ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane