Dodaj firmu

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Dekorativni malter Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Dekorativni malter Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

Dekorativni malter Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Dekorativni malter Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo velik...
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Dekorativni malter Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pri...
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zi...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Dekorativni malter Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađem...
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Dekorativni malter Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidr...
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. T...
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu. Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Dekorativni malter Farbara Centroboja Plus

Farbara "Centroboja Plus" nalazi se u Lješkoj 27, na Banovom brdu u Beogradu. Osnovna delatnost naše farbare ogleda se u prodaji boja, lakova i građevinskog materijala.
Pročitaj više

Lješka 27
Čukarica, Beograd

Tamban

Ustanička 73
Voždovac, Beograd

Cemu sluzi dekorativni malter? Ako imate kuću, svakako ne želite da ona vremenom postane oronula i zapuštena. Ukoliko ne biste održavali fasadu vaše kuće, nju bi počeli da izjedaju mikroorganizmi, alge, gljivice, prljavština, nečistoća i prašina, a svemu tome bi se pridružile vremenske (ne)prilike, kao što su jako sunce, udari kiše i vetra, sneg i mraz, grad... Tako bi nekad lepa kuća, postala ruševina.

To se zaista i događa, dovoljno je prošetati gradom, i uveriti se da je zub vremena nemilosrdan. Ipak, vi vašoj porodičnoj kući želite drugačiju sudbinu.

Malter za zidanje

Jasno je da dve stvari utiču na zaštitu kuće, a to su kvalitetan malter i dobra fasadna boja. Oni imaju posebnu ulogu u zaštiti objekta, posebno kada se uzme u obzir da su kuće izložene jakim temperaturnim oscilacijama, koje veoma često iznose i preko četrdeset stepeni Celzijusovih.

Dekorativni malteri, proizvedeni po nano tehnologiji, objedinjuju prednosti silikonske i silikatne smole, spečavajući da dođe do promena na fasadi, čak i pri izuzetno velikim vrućinama, a takođe štite fasadu od sakupljanja nečistoća i prašine, kao i od zadržavanja vode. 

Malteri se čvrsto lepe za podlogu i formiraju površinski sloj koji na kiši pospešuje vlaženje i ispiranje fasade, a istovremeno sprečavaju prodiranje vlage unutar zida. Fasada zaštićena na ovaj način biće visoko otporna na mikroorganizme i buđ, UV zrake i štetno dejstvo gasova. 

Pri svemu tome, štiti od požara, veoma je dobar izolator zvuka, lako se ugrađuje i minimalno se kruni. 

Dekorativni malter – iskustva

Dekorativni malteri imaju izuzetno dug vek trajanja, od oko dvadeset pet godina, pri čemu su veoma izdržljivi. Zahvaljujući njima će vaš eksterijer u dugom nizu godina ostati čist, pouzdano zaštićen i estetski veoma privlačan.

U ponudi farbara možete pronaći dekorativne tankoslojne maltere na akrilnoj osnovi. Radi se o visokokvalitetnim malterima velike čvrstoće, vodoodbojnosti, otpornosti na UV zračenje, atmosferske uticaje i izuzetne obradivosti. 

Postoji mogućnost toniranja u preko čak hiljadu nijansi. Prilikom nanošenja, podloga mora biti čista, ravna i čvrsta. Pre nego što pristupi nanosu prvog sloja, majstor će malter dobro promešati ručnim električnim mikserom, a zatim će, po potrebi, razrediti sa malom količinom vode, i to od jedan do dva posto. To se radi u cilju podešavanja konzistencije maltera. Pre same ugradnje, majstor će proveriti nijansu, a zatim izvršiti izjednačavanje sadržaja više kanti u odgovarajućoj posudi, a sve u cilju da se otklone moguće razlike između pojedinih kanti. 

Dekorativni malter se nanosi ručno čeličnom gletericom, u debljini najkrupnijeg zrna, dok će finalni izgled biti postignut naknadnim radom uz pomoć plastične gleterice. Zaribavanje se može vršiti horizontalnim, vertikalnim i kružnim pokretima, a sve do postizanja ujednačene izbrazdanosti površine. 

Kod nanošenja dekorativnog maltera, potrebno je voditi računa pri kojoj temperaturi se posao obavlja, pa se preporučuje rad u opsegu od pet do trideset stepeni Celzijusa. Majstori neće raditi kada je fasada izložena direktnom suncu, kiši ili jakom vetru. Trebalo bi voditi računa da niske temperature kao i visoka vlažnost vazduha značajno produžavaju vreme vezivanja maltera. 

Pošto su svi uslovi ispunjeni, ostaje samo da se prione na posao, kako biste dobili sasvim nov i dekorativan izgled vaše porodične kuće.

Dekorativni malter – cena:

Cene dekorativnih maltera se kreću u rasponu od 2500 din. za akrilni malter u pakovanju od 25 kg, sve do 3900 dinara za istu količinu. Potrebno je izdvojiti od 730 din po m/2, sve do 1050 dinara po kvadratnom metru za termoizolacione fasadne sisteme.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane