Dodaj firmu

Protivklizne trake Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

Protivklizne trake Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Protivklizne trake Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Protivklizne trake Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Protivklizne trake Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Kako funkcionisu protivklizne trake? Verovatno ste mnogo puta, na ulazu u prodavnicu, robnu kuću ili bilo koji drugi javni objekat, videli natpis: „Pazi – klizav pod!“ Naime, ovo upozorenje uopšte nije naivno, kada se zna da su upravo klizave površine jedan od najčešćih uzroka padova koji uzrokuju raznorazne povrede kod ljudi, naročito starijih i dece.

Međutim, klizave podove imamo i u svom domu. Dovoljno je da pločice kupatila, kuhinje ili terase budu mokre, pa da moramo pažljivo da hodamo.

Antiklizne trake

Koliko smo se puta spuštali klizavim stepenicama, što je bila veoma rizična avantura; klizavi mogu biti i bazeni, čamci, industrijski podovi, ali ćemo isto tako moći pasti i u poslovnoj zgradi, na sportskim objektima, u stambenim zgradama, trgovinskim centrima... 

Drugim rečima kazano, skoro svaka podna površina može biti klizava, ako je mokra, a posebnu opasnost predstavlja kada se takva površina zaledi u toku zime. Sve što smo nabrojali, samo su neka od mesta na kojima se povrede dešavaju, kao što su uganuća zglobova, prelomi kostiju kod starijih ljudi i slično. 

Pošto smo svesni koliku opasnost predstavlja klizav i mokar pod, svakako da nećemo sedeti skrštenih ruku i izlagati sebe i druge ljude opasnosti. U svrhu zaštite od padova, osmišljene su takozvane protivklizne ili antiklizne trake.

Protivklizne trake – prednosti

Ovo je veoma jednostavan način da hodate sigurno i opušteno, a da podovi budu čisti u isto vreme. Protivklizne trake predstavljaju efikasno ali i veoma jeftino rešenje za sprečavanje klizanja i padova, ma koji objekat da je u pitanju.

U ponudi na tržištu se mogu pronaći protivklizne trake vrhunskog kvaliteta, koje su prilagođene različitim površinama u više nivoa granulacije, različitih dimenzija i boja. To bi značilo da će se lako uklopiti u svaki eksterijer i enterijer, dodatno ga ukrašavajući, ali pre svega, čineći ga bezbednim.

Protivklizne trake za stepenice

Sasvim je sigurno da je bolje kupiti antikliznu traku, nego nositi gips na nozi. Zvuči kao crni humor, ali je u suštini to istina – ulaganje je veoma malo, a otklanjate potencijalno veliku opasnost. 

Stepenice su posebno rizične, jer smo tokom zime praktično celu sezonu izloženi klizanju sa snegom prekrivenim i zaleđenim strmim prostorima. Pri tome, rukohvati nam neće pružiti neku posebnu zaštitu, mogu samo da ublaže pad, ali ne i da ga spreče. 

Protivklizne trake za stepenice su izuzetno izdržljiv, dugotrajan i zahvalan proizvod, čemu svedoče mnogobrojna ispitivanja, testiranja, ali i dugogodišnja iskustva korisnika. 

Na primer, antiklizne trake su neophodne kod nagiba za invalide, zatim na mermernim i staklenim gazištima, igralištima za decu... 

Svako mesto na kome postoji bilo kakva opasnost od proklizavanja, zahteva da se na njega postave protivklizne trake, jer ipak, sigurnost i zdravlje nemaju cenu. 

Protivklizne trake – cena:

Cene protivkliznih traka zavise od njihovih karakteristika, kao što je veličina, na primer. U tom smislu, za standardne dimenzije, (širina 25 mm, dužina 5 metara), cene se kreću u rasponu od 1100 din. do 1560 dinara pa naviše. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane