Dodaj firmu

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Stiropor Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Stiropor Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

Stiropor Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Stiropor Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo velik...
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Stiropor Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pri...
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zi...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Stiropor Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađem...
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Stiropor Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidr...
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Stiropor Stovariste Okruglica Promet

Stovariste Okruglica Promet u svojoj ponudi ima kompletan građevinski materijal za grube i završne radove u građevinarstvu.
Pročitaj više

Smederevski put 9
Zvezdara, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu. Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Stiropor ima brojne namene. Možda je u vašoj kući pretoplo leti a isuviše hladno zimi. Čini li vam se da bi trebalo da bude obrnuto? Pored toga, hladnoću osećate i u novčaniku, jer plaćate veoma velike račune za električnu energiju, iako na primer, grejete ili hladite samo pola kuće. 

Ako malo bolje zavirite u ćoškove vašeg doma, sasvim sigurno ćete pronaći plesan... Dakle, nešto tu nije u redu, nešto nedostaje. Odgovor je samo jedan i veoma jasan – potrebna je termoizolacija kuće, koja se može odraditi uz pomoć stiropora. 

Stiropor za plafon

Pored navedene krajnje praktične primene stiropora, on ima i svoju drugu funkciju, a tiče se estetike. Naime, plafon je moguće ukrasiti lepljenjem ukrasnog stiropora, koji po sebi ima zanimljive šare. 

Dva najvažnija razloga zbog kojih se ljudi odlučuju da postave stiropor na plafon su veoma laka postavka i odlična dekoracija prostora. Takođe, u nekoj manjoj meri, moguće je obezbediti i termoizolaciju, mada u ovom slučaju, to nije glavna namena stiropora.

Da bi se ovaj posao obavio, biće neophodne ukrasne ploče od stiropora, kao i materijal uz pomoć koga će majstori pripremiti podlogu pre lepljenja, zatim lepak koji će se koristiti, ukrasne lajsne koje će se montirati između ploča i zida kada se postavljanje završi i na samom kraju, biće potrebna farba da pruži konačan izgled.

Stiropor za podno grejanje

Ponekad se dešava da su stanovi u prizemlju veoma hladni, a jedan od razloga je što ispod ne postoji stan koji vas greje. Jednostavno, niste ušuškani između toplih objekata, pa će vam biti potrebna dodatna zaštita u smislu termoizolacije.

Osim toga, ako imate decu u kući, koja vole da se igraju na podu, sasvim je jasno da vam je neophodno podno grejanje. U ponudi firmi koje se bave ovom vrstom delatnosti mogu se pronaći ploče od stiropora. Radi se o modernim sistemskim termoizolacionim pločama sa distancerima u pravilnom rasteru. 

Distanceri omogućavaju učvršćivanje grejnih cevi sistema podnog grejanja. Uz korišćenje ove ploče, sistem podnog grejanja se postavlja veoma lako i brzo.

Stiropor za izolaciju

U ovom delu našeg teksta govorićemo o stiropor pločama za fasade. Zahvaljujući njima vrši se izolovanje kuća. 

Takozvana falcovana ploča, sprečava pojavu hladnih mostova na spojevima, pa ćete na taj način ostvariti uštedu energije od deset posto. Najčešće dimenzije u kojima dolaze ploče od stiropora su 0, 5 x 1 metar i različitih su debljina i gustina, sa ili bez falca. 

Uzimajući u obzir klimatske uslove koji vladaju u našoj zemlji, optimalna debljina stiropora može biti od osam do deset centimetara. Zahvaljujući izolaciji kuće koja se postiže na ovaj način, vi ćete sprečiti pojavu gljivica i buđi na zidovima, uštedećete grejanje, i stvoriti prijatnu temperaturu i kada su leti ekstremno visoke temperature i tokom veoma hladnih zima.

Na kraju ćemo zaključiti da stiropor ima zaista široku primenu kod opremanja domaćinstava i poslovnih prostora, jer su termoizolacija i dekorativni efekti, sasvim dovoljni razlozi za kupovinu i ugradnju ovog materijala.

Stiropor – cena:

Cena stiropora zavisi najviše od njegove debljine, pa tako razlikujemo stiropor ploče od 5 cm, 8 cm, 10 cm, i 15 cm. U tom smislu, raspon cena je od 290 din/m2, sve do 850 dinara po kvadratnom metru. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane