Dodaj firmu

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Folija za krovove Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Folija za krovove Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

Folija za krovove Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Folija za krovove Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo velik...
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zi...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađem...
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Folija za krovove Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidr...
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Folija za krovove Stovariste Okruglica Promet

Stovariste Okruglica Promet u svojoj ponudi ima kompletan građevinski materijal za grube i završne radove u građevinarstvu.
Pročitaj više

Smederevski put 9
Zvezdara, Beograd

Folija za krovove Expert R

Gvožđara „Expert R“ sadrži široku ponudu šrafovske robe, kao i asortiman iz građevinskog i zanatskog programa.
Pročitaj više

Tošin bunar 174
Novi Beograd, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu. Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Cemu sluzi folija za krovove? Da li ste nekada pomislili, koliko je važan i težak zadatak koji ima vaš krov? Često o njemu i ne razmišljamo, sve dok ne počne da nam kaplje voda na glavu. Onda je vreme da se krov popravlja, ali zar nije bolja opcija da se ne čeka da do svega toga dođe, već da pravovremeno brinete i održavate svoj krov i tako mu produžite životni vek?

Krovne folije

Kada bismo govorili građevinskim rečnikom, kazali bismo da se radi o parnim branama ili paropropusnim-vodonepropusnim folijama. 

Nekada, glavna uloga krova bila je da štiti od prodora kiše i snega. U tom smislu, krovovi su se gradili sa dva ventilirajuća sloja. Savremeno građevinarstvo, postavlja drugačije zahteve, odnosno upotrebu materijala koje odlikuje visok kvalitet. 

Dakle, folija za krovove će sprečavati nagli prodor vodene pare iz prostora koji se greje u krovnu konstrukciju, gde bi se mogla kondenzovati. Na primer, zamislimo porodicu koja živi u potkrovlju. Ljudi svakodnevno, svojim uobičajenim aktivnostima, proizvode vodenu paru – kuvaju, tuširaju se, peglaju, suše veš unutra i slično. 

Topao i vlažan vazduh se kreće ka hladnijim delovima objekta, pa se tako vodena para može pretvoriti u vodu. Na ovaj način, stvoreni su savršeni uslovi da se razviju buđ i gljivice.

Ukoliko su smanjena termoizolaciona svojstva, vlaga se akumulira u objektu, što sve vodi ka reakciji koja ozbiljno oštećuje celu konstrukciju. Krovne folije će ovaj proces sprečiti, pa se parna brana postavlja ispod izolacije, to jest, ka enterijeru.

Folije za krovove – iskustva

Kada govorimo o vodonepropusnosti, pod tim mislimo da se folija stavlja sa gornje strane izolacije, prema spolja. Uloga paropropusnih-vodonepropusnih folija je u tome da spreče prodor snega i kiše u krovnu konstrukciju, ali u isto vreme, da omoguće vodenoj pari nesmetano otparivanje. 

Naime, vodena para dospeva u konstrukciju krova iz stambenog prostora (primer za stan u potkrovlju), pa će folija dozvoliti da para prođe nesmetano kroz nju u spoljašnji prostor. 

Na svim temperaturama se dešava isparavanje vode prilikom čega nastaje vodena para. Kondenzacija će se javiti u dva slučaja, i to kada dođe do prevelikog zasićenja vazduha parom, pa se takav vazduh ohladi, što nazivamo rošenje. 

Sa druge strane, difuzija vodene pare je poželjna, jer ne izaziva štetne posledice po građevinske elemente, ali se mora voditi računa o pomenutoj kondenzaciji pare. 

Kod paropropusnih folija, omogućen je prolaz vodene pare iz izolacije kroz krovnu foliju. Aktivne parne brane su paroodbojne i kao što im ime kaže, sprečavaju prodor vodene pare iz enterijera u termoizolaciju. Kod paronepropusnih folija, vodena para iz izolacije se ne odvodi kroz krovnu foliju, već kroz donji ventilirajući sloj koji se nalazi ispod krovne folije.

Termoizolacija je veoma važna kod svakog objekta, pa je preporuka da se o svim aspektima misli tokom projektovanja. Mnogo je jednostavnije pravilno izgraditi životni ili radni prostor, nego da tokom godina, budu pričinjene štete, koje se naknadno moraju sanirati.  

Folija za krovove – cena:

Cene folija za krovove zavise od njihovih karakteristika, tako da je prosečna cena oko 160 dinara po metru kvadratnom. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane