Dodaj firmu

Disperzije Šrafovska roba Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Beograd

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Disperzije Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Disperzije Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Disperzije Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Disperzije Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Disperzije Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidroizolacione materijale, kao i demit fasade
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Disperzije Farbara Centroboja Plus

Farbara "Centroboja Plus" nalazi se u Lješkoj 27, na Banovom brdu u Beogradu. Osnovna delatnost naše farbare ogleda se u prodaji boja, lakova i građevinskog materijala.
Pročitaj više

Lješka 27
Čukarica, Beograd

Tamban

Ustanička 73
Voždovac, Beograd

Sta su to disperzije? Kada granu prvi sunčani dani, mnoge porodice se odlučuju na veliko spremanje, koje pre svega, podrazumeva krečenje stana ili kuće, kao i farbanje drvenarije. U pitanju svakako nije posao koji je malog obima, pa se istom pristupa veoma ozbiljno, od diskusije o tome koje boje će biti dnevna ili spavaća soba, preko bitnih tema kao što je izbor materijala kojim će se sve to postići.

Disperzije za krečenje

Ponekad se ljudi posavetuju sa majstorima oko toga šta je najisplativije, najlepše i najdugotrajnije. Takođe, često navrate i u odabranu farbaru i popričaju sa ljubaznim prodavcima. A neki od njih, kao vi sada, surfuju netom, i čitaju zanimljive tekstove koji mogu biti od velike koristi kada je u pitanju pribavljanje značajnih informacija.

Dakle, prvo i osnovno pitanje je u čemu se razlikuju poludisperzija od disperzije, osim u ceni? Naime, poludisperzija je najpovoljnija varijanta za koju se možete odlučiti, koja u skladu sa cenom pruža solidan kvalitet, ali disperzija nudi nešto više. 

Poludisperzije su boje koje nisu perive, tako da sve eventualne fleke ili mrlje, nećete moći da uklanjate uz pomoć vode ili deterdženta. Kako je prljanje zidova nešto što je sastavni deo svakodnevnog života, lako možemo zaključiti, da ako se odlučite za poludisperziju, to je OK varijanta, ali ćete morati da krečite češće, da bi vam stan ili kuća bili uredni i čisti.

Sa druge strane, disperzije za krečenje su poznate još i kao perive boje, što bi značilo da su donekle otporne na mokro pranje. Druga dobra osobina im je mnogo bolja paropropusnost, kao i pokrivnost. 

Šta bi to praktično značilo? Ako krečite manje kvalitetnim bojama, u proseku posle svakog četvrtog krečenja zidovi se moraju guliti, iz razloga što slojevi boje počinju da se ljušte i pucaju. Dakle, veoma bitna razlika je u tome, da kada krečite disperzijom, zidovi se ne moraju guliti čak do osamnaestog krečenja. 

Disperzije – iskustva

Tonovi koje dobijamo tokom krečenja, veoma su važni za kompletan utisak. Prilikom toniranja, kod poludisperzija se mogu dobiti samo svetliji tonovi, a od disperzija, pošto imaju baze, mogu da se naprave svi tonovi. Kada birate materijal, naročitu pažnju obratite na to da li želite zidove koji će biti sa punim i jakim bojama, ili sa znatno svetlijim i nežnim. 

Ako ste nekada posmatrali majstora koji radi sa poludisperzijom, onda ste videli da tonirana poludisperzija značajno posvetli kada se osuši na zidu, a ako je vaš izbor pao na disperziju, u tom slučaju ona će veoma malo promeniti svoju nijansu kada se osuši. 

Iz svega navedenog vidimo da je odabir disperzije za krečenje odlična opcija iz dosta razloga, ali ćete morati da izdvojite više novca prilikom nabavke. Međutim, kada se uzmu u obzir sve prednosti na strani disperzija, ta razlika postaje neznatna, pa vam sada preostaju samo „slatke muke“ oko izbora nijansi boja, što ponekad zna da bude i najteža odluka.

Disperzije – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti, zavisi od težine pakovanja u kome se disperzija nalazi, od proizvođača i drugih faktora. U tom smislu, prosečna cena za disperziju od 25 kilograma je oko 4200 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane