Dodaj firmu

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Akrilne boje Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Akrilne boje Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Akrilne boje Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo velik...
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Akrilne boje Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pri...
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Beograd

Farbara Etna

Obojite svet u bojama po Vašoj želji, posetite farbaru Etna u Zemunu. Sa željom da kvalitetno doprinesemo uređenju Vašeg prostora, u našoj ponudi nalaze se proizvodi vodećih proizvođača DULUX, HAMMERITE, SADOLIN, CERESIT, ZORALUX
Pročitaj više

Ugrinovačka 65
Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zi...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Akrilne boje Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađem...
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. T...
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Akrilne boje Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidr...
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu. Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Akrilne boje Farbara Centroboja Plus

Farbara "Centroboja Plus" nalazi se u Lješkoj 27, na Banovom brdu u Beogradu. Osnovna delatnost naše farbare ogleda se u prodaji boja, lakova i građevinskog materijala.
Pročitaj više

Lješka 27
Čukarica, Beograd

Tamban

Ustanička 73
Voždovac, Beograd

Zasto su akrilne boje tako popularne? Nešto viša cena a pri tome lep izgled, kvalitet i dugotrajnost, ili niska cena i osobine shodne istoj? Ovo je večita dilema svakog kupca, kada je u pitanju kupovina bilo kog proizvoda, a u našem slučaju – boje za zidove.

Sasvim je OK da uložite mali novčani iznos i da okrečite vaš stan, kuću ili poslovni prostor. Međutim, takve boje će biti neotporne, lako će se prljati, postaće stare i neugledne, pa ćete se naći u situaciji da vrlo brzo ponovo angažujete majstora i krečite. 

Sa druge strane, izborom skupljih boja, u koje spadaju akrilne, vi ste dobili neuporedivo lepše uređen prostor na relativno duži period, čime se zapravo štedi vaš novac. Praksa je mnogo puta pokazala, da ono što je u startu jeftinije, kasnije ispadne skuplje i obrnuto.

Koje su prednosti akrilnih boja?

Za akrilne boje se slobodno može reći da imaju bolju pokrivnost i bolje pigmente. Titanijum-dioksid je naskuplji pigment koji se koristi pri izradi boja, a zapravo je u pitanju čist beli prah izuzetnih karakteristika, kojeg u svom sastavu imaju boje visokog kvaliteta, kao što su akrilne.

Ovaj pigment omogućava da akrilne boje budu tankoslojne, pa se recimo, sa jednim litrom pokriva i do četrnaest metara kvadratnih, što je recimo, sa poludisperzijom sasvim nemoguće. Ovde jednostavna računica glasi – skuplje boje ćete koristiti manje, a jeftinije će se trošiti više. 

Svaka boja ima svoja veziva. Njihova uloga je da omoguće lepo prijanjanje boje na zidnu površinu, ali i dugu postojanost. Kod akrilnih boja, veziva su od sitnijih čestica pa samim tim mogu dublje da prodru u zid koji se kreči.

Boja za zidove mora da ima svoju čvrstinu. Kada je reč o bojama koje poseduju viši kvalitet, uvek je veći postotak suve materije, a to je zapravo boja koja ostaje na zidu i koja ne isparava, pa se na taj način dobija bolja izdržljivost i pokrivnost.

Akrilne boje – iskustva

Mnogo ljudi voli i kada boja ima svoj sjaj, a kod akrilnih boja, stepen sjaja se može menjati, i reč je zapravo o odnosu između veziva i pigmenta unutar same boje. U akrilne boje se ubacuju razni aditivi, koji imaju za cilj da poboljšaju njihove osobine. Na primer, ako okrečite svoj stan akrilnim bojama, buđ i plesni se neće pojaviti na vašim zidovima nekoliko godina posle krečenja. 

Aditivi koji se dodaju omogućavaju da se boja ne razliva, da lepo prijanja, pa je čak moguće i krečenje na niskim temperaturama i slično.

Dakle, iz svega što smo napisali se vidi da akrilne boje poseduju izuzetan kvalitet i veoma dugi vek trajanja, koji može biti deset godina i više. Ako se odlučite za obične boje, one će biti postojane tek dve do tri godine. Na taj način, kada sve saberemo, zaista dolazimo do neobičnog ali logičnog zaključka, da su akrilne boje jeftinije od običnih, kada se uzme u obzir cena rada majstora, te broj godina tokom kojih će vam stan izgledati besprekorno.

Dakle, samo u startu izdvajate više novca, koji vam se vraća kroz godine, pri čemu estetski izgled i kvalitet koji dobijate sa akrilnim bojama, ne može da se upoređuje sa bojama niže klase. 

Akrilne boje – cena:

Cena akrilnih boja se kreće u rasponu od 950 din. za dva litra, do 4200 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za akrilnu perivu boju u pakovanju od deset litara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane