Dodaj firmu

Lepak za fasadu Šrafovska roba Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Beograd

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Lepak za fasadu Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Lepak za fasadu Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

Lepak za fasadu Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Lepak za fasadu Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Lepak za fasadu Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Lepak za fasadu Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Lepak za fasadu Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidroizolacione materijale, kao i demit fasade
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Lepak za fasadu Farbara Centroboja Plus

Farbara "Centroboja Plus" nalazi se u Lješkoj 27, na Banovom brdu u Beogradu. Osnovna delatnost naše farbare ogleda se u prodaji boja, lakova i građevinskog materijala.
Pročitaj više

Lješka 27
Čukarica, Beograd

Tamban

Ustanička 73
Voždovac, Beograd

Kvalitetan lepak za fasadu je jako vazan. Da li ste nekada pomislili, da fasada vaše kuće zapravo govori drugima o karakterima ukućana koji žive u njoj? Uopšte se ne šalimo, reč je o tome da sam izgled fasade i odabir boja za spoljašnju dekoraciju kuće, prenosi jasnu poruku o kakvim ljudima se radi, da li su to osobe od ukusa i stila, sofisticirane, imućne, porodične i slično.

Da bi fasada „govorila u vaše ime“, biće neophodno da je zaštitite i redovno održavate. Razni izolacioni sistemi omogućavaju zaštitu od termičkih opterećenja i uticaja sredine, ali pri tome znatno utiču i na estetiku. Njihova uloga je da otklone kišnicu i vlagu sa zidova, a istovremeno da omoguće zidovima da „dišu“.

Lepkovi za fasadu

Zabrinjavajući je podatak da je fasada zapravo „napadnuta“ sa svih strana. Pre svega, pošto se nalazi u spoljašnjoj sredini, izložena je visokim i niskim temperaturama, koje se mogu menjati u rasponu od čak četrdeset stepeni i više. Pri tome, kiša, jak vetar, sneg, grad, čine da fasada propada, i jednoga dana bude oronula i stara. 

U tom procesu propadanja, svesrdno “pomažu“ gljivice, alge, mikroorganizmi, prašina, prljavština i nečistoća... Ako svoju fasadu ne održavate redovno, kroz određeni niz godina možete dobiti skoro pa urušenu kuću, neuglednog izgleda.

Dakle, iz svega što smo naveli, jasno se vidi da o mnogo čemu moramo voditi računa kada je reč o izradi i održavanju fasade, pa ćemo opisati kakvu ulogu imaju lepkovi u celoj toj priči.

Lepak za fasadu – iskustva

U pitanju je specijalni malter namenjen za lepljenje i rabiciranje izolacionih ploča. Njegove najvažnije karakteristike su da je vodonepropustan, otporan na vremenske uticaje i smrzavanje, te da dozvoljava difuziju vodene pare.

Oblast primene ovog lepka je u smislu poboljšane izolacije spoljnih zidova. Pogodan je za ravne zidove i izradu fasada, kao i za lepljenje izolacionih ploča i rabiciranje.

Kod novih lepkova za fasadu, obraća se pažnja na sistem njihovog zatvaranja. Tradicionalni sistemi su pokazali velike nedostatke kao što su ogromne količine prašine, gubljenje i prosipanje materijala iz džakova i slično.

Toga više nema, jer se primenjuje ultrazvučna tehnologija zatvaranja džakova, pa su oni dobili svoj novi izgled i postali veoma praktičniji za upotrebu. Poseduju dosta prednosti, jer su čistiji, zbog toga što se proces punjenja, kao i pražnjenje vreća prilikom upotrebe, sada obavlja bez prašine.

Ostale tipove lepkova za fasadu karakteriše da se mogu nanositi na uobičajene ravne, nosive, čvrste i suve zidove. Uloga im je pre svega poboljšana izolacija spoljnih zidova. Svakako vas zanima i kojom brzinom se ovaj lepak za fasadu troši. U pitanju je utrošak mase od četiri kilograma po jednom kvadratnom metru. Radovi se izvode na temperaturama u opsegu od pet do trideset stepeni Celzijusa, pri suvim uslovima. Ne bi se smelo raditi na zidovima koji su obasjani suncem ili zagrejani. 

Vaš majstor će lepak pomešati u čistoj vodi, da ne ostanu grudvice. Zatim se dodaje šest do šest i po litara vode za pripremu 25 kilograma lepka. Ukoliko se priprema samo deo količine iz džaka, potrebno je zamešati malter sa vodom u razmeri pet prema dva. Majstor će dodati potrebnu količinu vode da bi se smesa navlažila, pa će onda zamešati, i dodati preostalu vodu koja je potrebna da se dobije smesa željene gustine.

Kao što vidite, pravim majstorima ovaj posao neće biti težak, dok će verovatno vama biti teže, usled nestrpljenja, dok očekujete novi i lepši izgled svog doma.

Lepak za fasadu – cena:

Za lepak za fasadu potrebno je izdvojiti od 650 din. za pakovanje od 25 kg, gde je potrošnja od 7 kg/m2, sve do 1220 dinara za pakovanje iste težine, gde se troši 3.5 kg/m2.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane