Dodaj firmu

Ventilisane fasade Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

Ventilisane fasade Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

ARTerracotta fasadni keramički sistemi

Neka fasada na Vašem objektu bude uvek u odličnom stanju, uz ARTerracotta fasadne keramičke sisteme. Naša firma nudi zdrave i energetski efikasne materijale jednog od vodećih proizvođača Roben iz Nemačke, čiji je ekskluzivni zastupnik i distributer
Pročitaj više

Vojvode Micka Krstića 1j, lok 1
Palilula, Beograd

Ventilisane fasade - MTK mont sistem Ventilisane fasade

Projektovanje, izrada i montaža ventilisanih fasada na svim poslovnim, stambenim i drugim objektima, u Beogradu ali i širom zemlje i regiona.
Pročitaj više

Bulevar Mihaila Pupina 10e
Novi Beograd, Beograd

Ventilisane fasade Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Možda ste čuli za pojam ventilisane fasade, ali niste sasvim sigurni šta to zapravo znači. U našem tekstu moći ćete da pronađete razne korisne i zanimljive informacije na tu temu.

Šta su to ventilisane fasade?

Ono što je sama suština ventilisane fasade je u ostvarivanju međuprostora, odnosno, jednog sloja vazduha koji služi za ventilaciju između spoljašnje zaštitne obloge fasade i svih ostalih slojeva. Sve to je preko određenih otvora povezano sa spoljašnjom sredinom.

Koja je prednost ventilisanih fasada?

U ovom delu teksta ćemo obratiti pažnju na spoljašnji zid. To je jedan od elemenata koji sačinjava jedan građevinski objekat, i pomoću njega se ostvaruje toplotna zaštita.

Taj zid bi trebalo da štiti korisnike objekta od suvišne toplote ili hladnoće, kao i od drugih atmosferskih uticaja – vetar, zagađeni vazduh, prašina...

Zid obezbeđuje dobru akumulativnost toplote, a to bi značilo da se stanari jednog prostora osećaju uvek ugodno, bez obzira na nagle promene u spoljašnjoj temperaturi ili u režimu rada grejanja.

Propuštanje pare je od izuzetne važnosti, jer ne bi smeli da se pojavljuju kondenzati, na unutrašnjim i spoljnim površinama.

Važna stavka je i ušteda električne energije, odnosno, toplotne energije. To se odnosi na skup hladan vazduh, ili skup topao vazduh, odnosno, na prostorije koje se greju ili se hlade tokom leta.

Izrada ventilisanih fasada

Ostale funkcije spoljašnjeg zida jesu da obezbedi unutrašnjost objekta od buke, dakle da pruži zvučnu izolaciju. Isto tako, zid mora da pruži otpornost zgrade prema eventualnom izbijanju požara.

Korisno je imati informaciju da toplotni gubici koji odlaze kroz spoljašnje zidove iznose čak i do četrdeset posto u neizolovanoj kući, pa je zbog toga od presudne važnosti posvećivanje pažnje pravilnom izboru termoizolacionog materijala.

Ventilisane fasade – iskustva

Osnovna uloga sloja koji služi za ventilaciju je odvođenje difuzne vodene pare; ona se u zimskim mesecima kreće od unutrašnjeg toplijeg prostora ka spoljašnjosti, a takođe i u eliminisanju nastalog kondenzata.

Sledeća bitna uloga navedenog sloja je u tome da se smanji zagrevanje osnovne mase zida leti, odnosno, da se bolje zaštiti unutrašnjost objekta u toplijem periodu godine.

Dakle, minimalna debljina sloja za ventilaciju treba da bude dva centimetara, i potrebno je da se obezbedi neometano strujanje vazduha u tom sloju. Za izlaz i ulaz vazduha, po visini zida, otvori za ventilaciju treba da budu najmanje površine od 50 cm2, po dužnom metru zida.

Cena ventilisanih fasada:

Koliko ćete novca izdvojiti za ventilisanu fasadu na kući koju gradite, zavisi od više faktora. Stoga savetujemo da pozovete firme koje se nalaze na ovoj web stranici i da se raspitate o konkretnom slučaju.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivče na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane