Dodaj firmu

Brusne ploče Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

Brusne ploče Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Brusne ploče Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Brusne ploče Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Brusne ploče Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Brusne ploče Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Brusne ploče Expert R

Gvožđara „Expert R“ sadrži široku ponudu šrafovske robe, kao i asortiman iz građevinskog i zanatskog programa.
Pročitaj više

Tošin bunar 174
Novi Beograd, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Tamban

Ustanička 73
Voždovac, Beograd

Brusne ploče bismo drugačije mogli nazvati potrošnim alatom, koji se koristi na brusilicama i stacionarnim uređajima za rezanje raznih materijala. To bi značilo da se brusne ploče upotrebljavaju za sečenje čelika, nerđajućeg čelika, aluminijuma, drveta, kamena, betona i mnogih drugih materijala.

Rezne ploče

Osnovna podela reznih ploča je na klasične, koje koriste sintetičku smolu kao vezivno sredstvo i dijamantne rezne ploče.

Kada se, pre pojave reznih ploča, vršilo klasično rezanje na testeru, određeni proizvod se nije mogao prerezati, ili se dešavalo da ceo taj postupak bude vremenski i ekonomski potpuno neisplativ. Iz svih tih razloga, pojavila se potreba za reznim pločama.

Brusne ploče za oštrenje

Brusne ploče pružaju veliku mobilnost kao i jednostavnost upotrebe. Svoju primenu imaju i kod oštrenja i brušenja alata. Pri tome mislimo na specijalne noževe, spiralne burgije, kružne i tračne testere. 

Izrađuju se u dimenzijama i u odgovarajućem kvalitetu u odnosu na radni materijal. Za brušenje i oštrenje alata na univerzalnoj brusilici, koriste se oblici kao što su tanjirasta brusna ploča, dvostrano i jednostrano konusna brusna ploča, brusni lonac konusni i cilindrični, kao i ravna brusna ploča koja je jednostrano udubljena.

Brusne ploče za drvo

Brusne ploče odgovaraju evropskim standardima za sigurnost bruseva. Kod rezanja brusnim pločama dolazi do smanjenja ukupne dužine proizvoda, a to se dešava iz razloga što je rezanje ovim pločama zapravo skidanje materijala sa željenog mesta, kako bi se napravila rupa koja će razdvojiti materijal na željenu dužinu.

Brusne ploče za beton

Ovde ćemo spomenuti dijamantne rezne ploče, međutim, svakako da se ne radi o pločama koje su izrađene od dijamanata, već one imaju rezni rub prekriven tankim slojem dijamantnih zrnaca. 

Uglavnom se koriste za rezanje betona, kamena, armiranog betona, asfalta, ali su svoju upotrebu našle i u rezanju čelika, nerđajućeg čelika, keramike, plastike i drugih materijala.

Brusne ploče za brusilice

Pošto prilikom rada postoje snažne centrifugalne sile, brusne ploče moraju biti izrađene prema strogim sigurnosnim zahtevima, koji su propisani određenim normama. Kada se radi sa brusnim pločama, potrebno je obratiti posebnu pažnju na rukovanje njima, a to bi značilo, između ostalog, da se ne smeju bacati i ne sme se bacati nešto na njih. 

One su veoma kvalitetne, ali nisu neuništive, i pre svakog početka rada trebalo bi pregledati ploču da li na sebi eventualno ima neke pukotine, krhotine i slično. Jedna zanimljiva činjenica kaže da se rezne ploče vrte brzinom od 80 metara u sekundi, odnosno nešto malo sporije od prosečne brzine bolida Formule 1.

Sve brusne ploče imaju svoju trajnost, koja mora biti jasno naznačena na proizvodu. Potrebno je znati i to da se alati i tehnologija menjaju gotovo svakoga dana, pa je dobro da svakih par godina ispitate šta se to novo i poboljšano pojavilo na tržištu.

Brusne ploče – cena:

Cena brusnih ploča zavisi od njihovih karakteristika, pa se kreće od 90 din. za sečenje inox materijala, sve do 4900 dinara koliko je potrebno izdvojiti za rezne ploče za metal, i dijamantne ploče za sečenje betona, vodećih svetskih proizvođača. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane