Dodaj firmu

Boje za metal Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Boje za metal Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Boje za metal Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Boje za metal Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Boje za metal Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Galapagos plastifikacija metala i boje za plastifikaciju

Obojite Vaš svet vrhunskim bojama za plastifikaciju metala Galapagos. U našoj ponudi nalaze se osnovne boje po RAL karti, ali i veliki izbor specijalnih efekata različitih struktura. Takođe, vršimo uslužno plastificiranje metala, poput inoksa, aluminijuma, hroma, čelika..
Pročitaj više

Narodnih heroja 33/19
Novi Beograd, Beograd

Farbara Etna

Obojite svet u bojama po Vašoj želji, posetite farbaru Etna u Zemunu. Sa željom da kvalitetno doprinesemo uređenju Vašeg prostora, u našoj ponudi nalaze se proizvodi vodećih proizvođača DULUX, HAMMERITE, SADOLIN, CERESIT, ZORALUX
Pročitaj više

Ugrinovačka 65
Zemun, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Boje za metal Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Boje za metal Expert R

Gvožđara „Expert R“ sadrži široku ponudu šrafovske robe, kao i asortiman iz građevinskog i zanatskog programa.
Pročitaj više

Tošin bunar 174
Novi Beograd, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Tamban

Ustanička 73
Voždovac, Beograd

Koje su najbolje boje za metal? Ako imamo kuću i ispred nje dvorište, svakako posedujemo kapiju i ogradu, koje su stalno izložene svim atmosferskim prilikama: leti ih nemilosrdno prži sunce, trpe štetna UV zračenja, dok ih u jesen zapljuskuju kiše, šamara vetar i na kraju, zaveje sneg. Očigledno „biti kapija“ nije nimalo lak zadatak.

Ako volite svoju kapiju, jer ona predstavlja ulaz u vaš lepi dom, svakako želite da je zaštitite i olakšate joj ulogu čuvara kuće. Ne bi trebalo posebno naglašavati, da usled pomenutih vremenskih (ne)prilika kapija sa godinama propada, pa ako je uopšte ne biste održavali, kroz određeni vremenski period, ona bi postala zarđala, ružna i stara, pa biste morali da je uklonite i kupite i postavite drugu.

Kako odabrati boje za metal?

Postavlja se pitanje: da li je jeftinije redovno i pravilno održavati kapiju, ogradu ili bilo koje druge metalne površine u vašem domaćinstvu, ili je bolje da se one zamene novim? Odgovor je više nego očigledan, jer kada nešto negujemo i održavamo, tada „plaćamo na rate“, i to neuporedivo manji iznos u celosti, nego što bi koštala nova ograda, na primer.

Sa druge strane, mi tako i odlažemo ulaganje u nove elemente, jer postojećim produžavamo životni vek, tako što koristimo boje za metal koje imaju dvostruku ulogu: najpre, boje će učiniti da vaše metalne površine deluju novo, sjajno i dekorativno, a pri tome ih štitimo od korozije, pa neće propadati usled vremenskih prilika.

Jasno je da i metalne površine koje se nalaze u enterijerima, kao što su radijatori, na primer, takođe mogu da sakupe rđu na sebi, sa godinama, a pri tome, ako su bele boje, vrlo brzo će postati žuti, pa čak i braon, tako da je farbanje metala neminovnost.

Farbanje metala započinje skidanjem stare farbe sa metalnih površina. Uvek je dobro ovakve poslove prepustiti majstorima, jer se neretko dešava da obični ljudi farbaju preko starog sloja boje za metal, što sa sobom donosi rizik od guljenja starog sloja, te nastavka procesa oksidacije koji je započet ispod stare farbe. Ovim niste ništa postigli, osim što ste uzalud potrošili vreme, materijal, a i svoje živce.

Metalni predmeti se uvek zaštićuju osnovnom bojom koja poseduje antikorozivno dejstvo kao i zaštitnim premazom koji ima dekorativnu ulogu.

Boje za metal

Boja za metal ima glavnu funkciju da spreči koroziju, odnosno pojavu rđe. Metal je sklon propadanju, bilo da se nalazi u enterijeru ili eksterijeru, tako da će redovno farbanje biti nužnost da biste predmete od metala učinili trajnim i lepim kao i prvog dana. 

Površine će dobiti svoj sjaj, a sloj boje je izuzetno trajan, tako da će biti otporan na sve atmosferske uticaje. Formula koja se koristi kod izrade zaštitnih premaza za metal omogućava čvrstinu i svež izgled boje. Nakon dva premaza se stvara neprobojna prepreka za vlagu, i sprečava se dalji razvoj korozije u periodu od preko šest godina nakon nanošenja.

Boje za metal – iskustva

Sam proces korozije se ubrzava prisustvom kiselina, baza, kiselih oksida, kao i drugih hemikalija. Pod dejstvom korozije, predmeti od metala se oštećuju površinski ili u celini, i to fizičko-hemijskim putem. 

Što se tiče brzine kojom korozija napreduje, to zavisi od više činilaca, a najčešće od dužine, vrste i koncentracije korozionih agenasa, zatim relativne vlažnosti vazduha, temperature i slično.

Ipak, potrebno je da znamo, da su svi neplemeniti metali i njihove legure, podložni procesu rđanja, pa im je stoga neophodna adekvatna zaštita. 

U farbarama možete pronaći sve što je potrebno da vaše metalne površine zaštitite na pravi način, tako da one uvek budu kao nove i da odoljevaju zubu vremena.

Boje za metal – cena:

Boje za metal možete pronaći po cenama od 420 din. sve do 750 dinara za pakovanja od 0.75 l. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane