Dodaj firmu

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Četke za farbanje Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Četke za farbanje Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Četke za farbanje Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo velik...
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Četke za farbanje Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pri...
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zi...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Četke za farbanje Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađem...
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. T...
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Četke za farbanje Expert R

Gvožđara „Expert R“ sadrži široku ponudu šrafovske robe, kao i asortiman iz građevinskog i zanatskog programa.
Pročitaj više

Tošin bunar 174
Novi Beograd, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu. Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Četke za farbanje su osnovni alat svakog molera. Svako od nas želi lepu stolariju, odnosno naglašenu lepotu i sjaj prozora i vrata. Ako su drvene površine stare, oronule i oštećene, utisak neće popraviti moderno i aktraktivno okrečeni zidovi ni blistav parket. 

Da bi stolarija bila baš onakva kakvu želite, neophodno je da se redovno održava, odnosno da se stara farba skida, prozori i vrata farbaju, lakiraju, štite posebnim sredstvima... Za sve te radove, vaš majstor će koristiti četke za farbanje, o kojima će biti više reči u daljem tekstu.

Četke za farbanje stolarije

Moler će najpre pripremiti površinu koju će farbati, i može se slobodno reći, da kada se to kvalitetno odradi, pola posla je već gotovo. Od pripreme podloge zavisiće izgled, kvalitet i dugotrajnost zaštite drveta.

Ukoliko je vaša stolarija prefarbavana više puta, ili je možda ispucala na više mesta, majstor će boju morati da skine do drveta. Ako postoji više slojeva farbe, to podrazumeva i veći posao, jer neće biti moguće da se sva farba skine u jednom cugu. 

Često se na stolariji pojavljuju rupice i pukotine, pa se one popunjavaju gitom ili smesom drvene piljevine i lepka. Pošto je majstor i to završio, na red će doći grubo šmirglanje. Može se reći da je ono veoma važno jer se tako izravnava podloga i odstranjuju svi ostaci farbe. 

Sve je ovo proces koji vodi farbanju stolarije, pa se u tom smislu da zaključiti da četka radi onaj finiji deo posla. Stolarija se najpre farba osnovnim akrilnim lakom ili temeljnom bojom za spoljašnju upotrebu. Osnovni vodeni lakovi se nanose četkom, a debljina sloja se nanosi dok ne počne lak da beli.

Nakon toga, četka za farbanje odradiće svoj finalni deo posla a to je farbanje završnim lakom. Lak može biti za spoljašnju ili unutrašnju upotrebu, pa se može reći da su lakovi za unutrašnju upotrebu čvršći i krući, dok su spoljašnji mekši i elastičniji.

Četke za farbanje i krečenje, pronaći ćete u različitim oblicima i sa drugačijom dužinom dlake. Tako razlikujemo čeličnu četku sa ravnom žicom, zatim četke 30x100mm koje su namenjene profesionalcima. 

Tu su i četke za lak sa belom dlakom, kao i one sa drvenom drškom i crnom dlakom. Verovatno će vam zatrebati i četke za radijatore, koje imaju izduženu dršku. 

Valjci za farbanje

Za krečenje i farbanje, pored četki, koriste se i valjci. Potrebno je odabrati takve valjke koji omogućavaju brzo i uspešno nanošenje premaza. Valjci su dizajnirani tako da upijaju i otpuštaju idealnu količinu premaza, za savršeno nanošenje i ravnomernu teksturu. 

Proizvođači savetuju da se za najbolju pokrivnost i rezultate farbanja, premaz nanosi u jednom smeru, odnosno da se valjak ne povlači napred-nazad. 

Pored valjkova, u prodavnicama boja i lakova možete pronaći i razne ručice za valjke. 

Četke za farbanje – cena:

Za četke je potrebno izdvojiti od 360 din. sve do 1650 dinara, što zavisi od njihovih karakteristika. Za valjke, trebalo bi platiti od 405 dinara, sve do 5140 dinara za praktičan teleskopski valjak sa rezervoarom.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice boja i lakova koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane