Dodaj firmu

Antikorozivne boje Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Antikorozivne boje Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Antikorozivne boje Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Antikorozivne boje Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Antikorozivne boje Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Galapagos plastifikacija metala i boje za plastifikaciju

Obojite Vaš svet vrhunskim bojama za plastifikaciju metala Galapagos. U našoj ponudi nalaze se osnovne boje po RAL karti, ali i veliki izbor specijalnih efekata različitih struktura. Takođe, vršimo uslužno plastificiranje metala, poput inoksa, aluminijuma, hroma, čelika..
Pročitaj više

Narodnih heroja 33/19
Novi Beograd, Beograd

Farbara Etna

Obojite svet u bojama po Vašoj želji, posetite farbaru Etna u Zemunu. Sa željom da kvalitetno doprinesemo uređenju Vašeg prostora, u našoj ponudi nalaze se proizvodi vodećih proizvođača DULUX, HAMMERITE, SADOLIN, CERESIT, ZORALUX
Pročitaj više

Ugrinovačka 65
Zemun, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Antikorozivne boje Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Antikorozivne boje Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidroizolacione materijale, kao i demit fasade
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

U eksterijeru i enterijeru prisutne su razne metalne površine, za cije odrzavanje su nam potrebne antikorozivne boje. Svi znamo da je najveći neprijatelj metala – korozija ili rđa. Zbog ovog procesa, predmeti od metala postaju vremenom sasvim neupotrebljivi, jer propadaju iz dana u dan.

Zbog svega toga je neophodno redovno održavanje, zahvaljujući čemu se produžava životni vek metalnih površina, i pri tome one uvek izgledaju osveženo, novo i lepo.

Šta je korozija?

Hajde da malo bliže definišemo pojam korozije. Korozija je zapravo, bilo koja vrsta propadanja materijala – građevinskih materijala i metala i to pod atmosferskim uticajima. Najčešći uzrok ovog nemilog procesa je vlaga iz vazduha ili kiseonik, ali isto tako i druge supstance.

Korozija može dovesti do stvaranja neporoznog i poroznog sloja. Neporozni sloj se javlja kod aluminijuma i bakra, dok se porozni pojavljuje kod gvožđa, i to tako što vazduh i dalje prolazi kroz taj isti sloj, što za posledicu ima još dublju koroziju i konačno propadanje materijala.

Antikorozivna brzosušiva boja

Svakako, postoje načini kako da ovu pojavu u potpunosti sprečimo, ili da obnovimo metalne površine koje su njome već napadnute.

Na primer, antikorozivna brzosušiva boja predstavlja jednokomponentni brzosušivi osnovni premaz. Sačinjen je na bazi antikorozivnih pigmenata, kao i modifikovanih alkidnih smola.

U sebi sadrži cink fosfat. Najčešće se primenjuje kod čeličnih konstrukcija, kao i kod građevinskih i poljoprivrednih mašina i opreme. Da bi se postigli optimalni rezultati, savetuje se jedan do dva sloja antikorozivne brzosušive boje, kao i jedan do dva sloja određenog završnog premaza.

Za privremenu zaštitu, ovu boju možete da primenite i samostalno.

Antikorozivna boja

Ovakve boje se primenjuju kao zaštita i dekoracija metala u građevini i raznim industrijskim oblastima. Ukoliko bismo metalne površine ostavili nezaštićene, one bi svakodnevno bile izložene vlazi iz vazduha što neminovno vodi njihovom propadanju.

Iz određenih razloga i pod nekim uslovima, ovaj proces može čak biti i ubrzan. Korozija može oštetiti metalne delove samo lokalno, tako što se stvore pukotine i degradirana mesta, ali isto tako, proces korozije može da zahvati i čitave površine.

Kada se nanosi antikorozivna boja, moraju se poštovati određena pravila. Na primer, temperatura pri normalnim uslovma primene bi trebalo da bude od 20 do 25 stepeni, a vlažnost vazduha između 65 i 75%. Temperatura okoline ne sme biti niža od 13 stepeni Celzijusovih, i ne viša od 30 stepeni. Pri svemu tome, temperatura metalne površine koja se tretira mora da iznosi najmanje tri stepena iznad tačke rose.

Antikorozivne boje iskustva

Naveli smo optimalne uslove za rad, a sada ćemo reći par reči o pravilnoj tehnici upotrebe antikorozivne boje. Naime, majstor prvo adekvatno priprema površinu koja se boji, to jest štiti, i to tako što uklanja stare premaze, nečistoću i sl. Posle šmirglanja i nanošenja osnovne boje prema uputstvu, sledi nanošenje završnog sloja pokrivnog premaza.

Antikorozivne boje – cena:

Koliko ćete platiti za antikorozivne boje, zavisi od težine pakovanja. U tom smislu, cene se kreću u rasponu od 950 din. pa sve do 19300 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane