Dodaj firmu

Fug masa Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Fug masa Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Fug masa Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Fug masa Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Fug masa Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Fug masa Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Fug masa Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidroizolacione materijale, kao i demit fasade
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Fug masa Expert R

Gvožđara „Expert R“ sadrži široku ponudu šrafovske robe, kao i asortiman iz građevinskog i zanatskog programa.
Pročitaj više

Tošin bunar 174
Novi Beograd, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Znate li sta je i cemu sluzi fug masa? Ako bismo bili iskreni, svi bismo priznali da volimo lepe i uredne fuge između pločica, ali niko ne voli da ih čisti! Kada su fuge sređene, one podu ili zidu daju veoma atraktivan izgled, i u suprotnom, ako nisu redovno održavane, naružiće i najlepše pločice.

Na primer, kupatilo je puno vlage, što je i normalno, ali će usled toga pločice neminovno izgubiti sjaj, a fuge će postati tamne. 

Fug masa za pločice

Da biste svoje pločice adekvatno zaštitili, i da bi one izgledale kao i prvog dana, upotrebite visokokvalitetnu, vodoodbojnu masu za fugovanje keramičkih i staklenih pločica. Takođe se koristi i za ploče od veštačkog i prirodnog kamena, i to na vertikalnim i horizontalnim površinama.

Ovakva fug masa biće efikasna kod fuga koje su širine deset milimetara, a može da se koristi za unutrašnju i spoljnu upotrebu. Kada na ovaj način obradite vaše fuge, one će biti otporne na nastanak buđi, a kada je reč o nijansi koju želite da postignete, ne morate brinuti jer fug mase dolaze u 24 standardne nijanse.

Svakako vas zanima i potrošnja, odnosno koliko fug mase se iskoristi na određenoj površini. Reč je o 0, 5 do 1 kg po kvadratnom metru, što sve naravno zavisi od širine fuga ali i od veličine pločica.

Fug masa u boji

Kao što smo naveli, izbor boja je moguć, tako da ćete odabrati fug masu koja će se najbolje uklopiti sa pločicama i ostatkom enterijera u kupatilu, kuhinji, hodniku, balkonu... 

Pre samog nanošenja, vaš majstor će očistiti fuge od lepka i prašine. Pripremiće masu i to tako što će lagano dodavati prah u oko 28% vode. Pri tome će neprestano mešati električnim mikserom, dok se ne dobije potpuno ujednačena smesa. Sama masa se nanosi gumenom gletericom ili špahtlom, i to pod uglom od 45 stepeni u odnosu na liniju fuga. 

Dok se izvode radovi, potrebno je da temperatura vazduha bude između pet i trideset stepeni Celzijusovih, jer ako je vlaga visoka, a temperatura niska, to može da prolongira vreme očvršćavanja mase za fugovanje.

Fug masa za parket

Najpre, napomenućemo da postoje fug mase koje se koriste pre lakiranja poliuretanskim lakovima, kao i mase za fugovanje na vodenoj bazi koje se upotrebljavaju pre lakiranja vodenim lakovima.

Koliko će se mase potrošiti pri radu, najviše zavisi od toga u kakvom stanju se nalazi parket. Neka prosečna potrošnja je oko sto grama po kvadratnom metru. 

Takođe, pronaći ćemo masu za fugovanje na bazi acetona. Ona je univerzalna, pa može da se koristi za fugovanje parketa i pre poliuretanskih i pre vodenih lakova. Odlikuje je izuzetna čvrstoća, pa je proizvođači preporučuju za popunjavanje većih rupa i fuga, kod hoblovanja ili sanacije rasušenih i starih parketa. 

Sasvim je sigurno da upotrebom fug mase, bilo da se koristi za pločice ili parket, vi dobijate drugačiji izgled doma. Fuge su te značajne sitnice, koje čine veliku razliku u izgledu vašeg enterijera i eksterijera. 

Fug masa – cena:

Cena masa za fugovanje se kreće od 395 din. (pakovanje od 2 kg), sve do 6900 dinara za podnu epoksidnu fug masu za hemijski otporne površine, u pakovanju od 5 kg. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane