Dodaj firmu

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Antikorozivni premaz Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Antikorozivni premaz Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo velik...
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Antikorozivni premaz Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pri...
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Beograd

Antikorozivni premaz Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. T...
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zi...
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Beograd

Sta je to i cemu sluzi antikorozivni premaz? Na samom početku, definisaćemo pojam korozije – u pitanju je fizičko-hemijski proces oksidacije gvožđa. Po uobičajenim uslovima, rđanje se odvija pod uticajem kiseonika, vodene pare ili ugljen-dioksida.

Jednostavnijim rečnikom kazano, koroziranje je nepovratno menjanje metala usled dejstava spoljašnje sredine. To mogu biti atmosferski uticaji ili padavine. Ipak, dobra vest je da koroziju možemo da sprečimo, tako što ćemo zaštititi metalne površine.

Antikorozivni premazi

Koroziju delimo na hemijsku i elektrohemijsku. U prvom slučaju, metal reaguje u kontaktu sa spoljašnjom sredinom, a u drugom, dva ili više metala dolaze u kontakt sa elektrolitom (kisele kiše, na primer).

Mnogi od nas imaju u svom enterijeru ili eksterijeru predmete od raznih metala i svakako želimo da oni uvek izgledaju novo i lepo, odnosno, da na njih ne utiče zub vremena. U tom smislu spominjemo zaštitu od korozije.

Postoje metalne zaštitne prevlake, koje se izrađuju od bakra, zlata, srebra, cinka, nikla, kalaja, hroma... Navedimo još i nemetalne zaštitne prevlake koje mogu biti organskog porekla i tu svrstavamo boje, plastične mase i lakove, kao i prevlake neorganskog porekla – emajl, beton, cement.

Zaštita od korozije

Ukoliko metalne površine ne zaštitimo na pravi način, one će svakoga dana biti izložene štetnom delovanju vlage iz vazduha, koja dovodi do pojave korozije, a ovaj proces do starenja i neupotrebljivosti.

Ovakva oštećenja mogu da budu lokalna, i to znači da se na pojedinim mestima stvaraju pukotine i degradirane površine. U drugom slučaju, cele metalne površine mogu da budu zahvaćene dejstvom korozivnih agenasa.

Sve što propadne usled rđanja, nanosi nam veliku štetu, tako da za veoma kratko vreme, cela konstrukcija ili postrojenje, mogu postati sasvim nekorisni za svoju prvobitnu namenu.

Iz svih tih razloga, upotrebljavamo antikorozivne premaze. Najpre ćemo spomenuti industrijske premaze. Ovakvi premazi se sačinjavaju od veoma kvalitetnih vrsta nitro-celuloze, poliuretanskih, epoksidnih, alkidnih veziva, kao i njihovih kombinacija koje su rastvorene u posebnim rastvaračima, ali i na bazi alkidnih i vodorazredivih akrilatnih veziva.

Antikorozivni premazi – iskustva

Možda vas zanima kako izgleda postupak nanošenja antikorozivnog premaza. Naime, sve matalne površine se najpre premazuju osnovnom bojom koja i sama poseduje antikorozivno dejstvo. Ponekad je potrebno da se nanese i međuslojni premaz. Po završetku ovog postupka, stavlja se završni premaz čija je uloga dvojaka – dekorativna i zaštitna.

Postoje takvi premazi koji su kombinacija najboljih karakteristika nitro i uljanih boja. Uljane boje poseduju otpornost, elastičnost i tvrdoću, a nitro boje omogućavaju brzo sušenje.

Zahvaljujući svemu tome, dobija se visokokvalitetan premaz, koji se sa lakoćom primenjuje, u kratkom vremenskom periodu potrebnom za rad. Najvažnija karakteristika premaza je izuzetna moć lakog pokrivanja i popravljanja raznih oštećenja elemenata koji su već ofarbani.

Antikorozivni premaz se nanosi pod posebnim uslovima, da bi metalne površine bile adekvatno zaštićene i da bi trajale dugo. To bi značilo temperaturu pri primeni, od 20-25 stepeni, kao i vlažnost vazduha od 65-75%. Temperatura okoline ne sme biti manja od 13 stepeni, a najviša do 30 stepeni Celzijusovih. Pri svemu tome, temperatura metalne površine mora iznositi najmanje tri stepena iznad tačke rose.

Antikorozivni premaz – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za antikorozivne premaze, zavisi od težine pakovanja, koje može biti od jednog do dvadeset kilograma. U tom smislu, cene se kreću u rasponu od 950 din. pa sve do 19300 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane