Izaberite neku od firmi gde mozete kupiti BOJE ZA DRVO

Mis Color Farbara

Triše Kaclerovića 27đ

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Farbare Ocean color

Tošin bunar 148

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Irganox boje i lakovi

Ratka Pavlovića 8a

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Farbara Etna

Ugrinovačka 65

Obojite svet u bojama po Vašoj želji, posetite farbaru Etna u Zemunu. Sa željom da kvalitetno doprinesemo uređenju Vašeg prostora, u našoj ponudi nalaze se proizvodi vodećih proizvođača DULUX, HAMMERITE, SADOLIN, CERESIT, ZORALUX
Pročitaj više

Hemoluks farbara

Pilota Mihaila Petrovića 53g

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi

Farbara Kole

Braće Jerković 233d

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.

Boje i lakovi Dekostar

Cvijićeva 33

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.

Color Mania boje i lakovi

Kirovljeva 35, Kumodraška 83

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program

Boje za drvo Ivas

Put za Ovču 63

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidroizolacione materijale, kao i demit fasade

Boje i lakovi Uradimo sami

Kneza Višeslava 31u

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…

Farbara Terca Ton

Mirijevski bulevar 41c

Za svakog ko je farbanju sklon,tu je Farbara Terca Ton.

Boje za drvo Farbara Centroboja Plus

Lješka 27

Farbara "Centroboja Plus" nalazi se u Lješkoj 27, na Banovom brdu u Beogradu. Osnovna delatnost naše farbare ogleda se u prodaji boja, lakova i građevinskog materijala.

Tamban

Ustanička 73

Svima su nam nekad trebale boje za drvo. Možda ste zaljubljenik u prirodu, pa volite da i vaš dom odiše svežinom drveta. I zaista, metal ili staklo, iako su moderni materijali za opremanje enterijera, ipak ne pružaju tu toplinu, koja je svojstvena samo drvetu. 

Ljudi često vole da kažu da je drvo „živo“ i da „diše“, što sve nije daleko od istine, kao i činjenica da će ono zasijati u svojoj punoj lepoti ukoliko ga redovno održavate. U tu svrhu poslužiće boje za drvo.

Kako odabrati boje za drvo?

Svi znamo da postoje različiti tipovi drveta, što dalje znači da nailazimo na niz zahteva koje bi trebalo da ispune premazi za drvo. Sasvim je pri tome jasno, da premazi koji se nanose na drvo koje se nalazi spolja, moraju biti još postojaniji i izdržljiviji od onih koji se koriste za aplikaciju u enterijerima. Sve ovo je sasvim razumljivo kada uzmemo u obzir da su predmeti od drveta koji se nalaze napolju izloženi svim vrstama vremenskih (ne)prilika.

Pošto smo već naveli da je drvo „živ“ materijal, na neki način ono se ponaša kao i koža čoveka: usled dejstva temperature, vlage, sunčevog zračenja, kao i mikroorganizama, ako nije zaštićeno, drvo se suši, truli, puca, što sve dovodi do toga da ono sasvim izgubi na svojoj lepoti, ali i na upotrebnoj vrednosti.

Možda svakoga dana nezadovoljno posmatrate kako vam nameštaj stari, gubi sjaj, i ne liči više na sebe, to jest nije kao onoga dana kada ste ga doneli iz salona? Ne morate odmah posegnuti u novčanik i kupiti nov nameštaj. Odlično rešenje je da svratite u vašu omiljenu farbaru, i odaberete prave boje, koje će naneti profesionalni moler, pa ćete na taj način starom nameštaju vratiti sjaj, regenerisaćete ga i preporoditi. 

Bajc boje

Bajc je zapravo, vrsta dekorativnog premaza, čijom upotrebom se tretirana površina menja po boji, a da pri tome struktura i tekstura drveta ostaju vidljive. Bajc boje su namenjene isključivo za dekoraciju u unutrašnjem prostoru. 

Cilj bajcovanja je postizanje što boljeg estetskog izgleda, uniformisanje površine, kao i izjednačavanje boje kod iste vrste drveta koje potiče iz različitih staništa.

Kako će izgledati na kraju površina koja se bajcuje, zavisiće od prirodne boje drveta koje se obrađuje, njegovog hemijskog sastava, prethodne obrade i anatomske građe. 

Boje za drvo

Drvo je možda i najlepši materijal koga možete imati u svom domu, ali je sklono da stari i da propada, ukoliko ga redovno ne održavate. Farbanje i lakiranje drvenih površina je način da ih uvek učinimo sjajnim, kvalitetnim i postojanim, te da im time produžimo životni vek.

Na tržištu postoje akrilne boje za drvo, boje za drvo na bazi vode, poliuretanske boje za drvo, kao i boje za ivericu. 

I na kraju našeg teksta, reći ćemo da je zaista lepo imati svoj svet u bojama, jer naučne činjenice govore da oko 87% osećajnih utisaka čovek dobija kroz svet boja; „golim okom“ možemo raspoznati preko 2000 različitih nijansi, a kombinacija različitih boja stvara nam celovitu sliku i sinergiju prostora. 

Boje za drvo – iskustva

Kod predmeta od drveta koji se nalaze u vanjskom prostoru, dejstvom spoljašnjih uticaja, drvo se razgrađuje i fizički i hemijski, pa je iz tih razloga neophodno da se ono zaštiti na pravi način. 

Pre samog farbanja drveta, nanosi se prajmer, što je zapravo podloga za farbanje. Na njega, kasnije, majstor nanosi boje za drvo. Uloga prajmera je u tome da boja bude raspoređena svuda jednako, kao i da dugo traje, jer svakako ne želite da često farbate nameštaj ili druge predmete od drveta; želite da se to obavi jednom u dužem periodu, a da lepota drveta dugo ostane netaknuta. 

Još bolji efekat boja za drvo se postiže time što se sve površine tretiraju najmanje po dva puta, nakon čega sledi period sušenja. Ustaljena praksa je da se nakon farbanja drveta, preko boje za drvo nanosi zaštitni lak. Njime se postiže dodatna zaštita od raznih oštećenja. 

Boje za drvo – cena:

Cene boja za drvo se kreću u rasponu od 450 din. sve do 1500 dinara, što sve  zavisi od karakteristika, a najčešće ćete ih pronaći u pakovanjima od 0, 75 l. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane