Dodaj firmu

Molerski alat Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Molerski alat Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Molerski alat Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Molerski alat Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Molerski alat Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Farbara Etna

Obojite svet u bojama po Vašoj želji, posetite farbaru Etna u Zemunu. Sa željom da kvalitetno doprinesemo uređenju Vašeg prostora, u našoj ponudi nalaze se proizvodi vodećih proizvođača DULUX, HAMMERITE, SADOLIN, CERESIT, ZORALUX
Pročitaj više

Ugrinovačka 65
Zemun, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Molerski alat Farbara Centroboja Plus

Farbara "Centroboja Plus" nalazi se u Lješkoj 27, na Banovom brdu u Beogradu. Osnovna delatnost naše farbare ogleda se u prodaji boja, lakova i građevinskog materijala.
Pročitaj više

Lješka 27
Čukarica, Beograd

Molerski alat Expert R

Gvožđara „Expert R“ sadrži široku ponudu šrafovske robe, kao i asortiman iz građevinskog i zanatskog programa.
Pročitaj više

Tošin bunar 174
Novi Beograd, Beograd

Tamban

Ustanička 73
Voždovac, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Svi znamo za poznatu izreku da bez alata nema zanata, isto je i kada je u pitanju molerski alat. I to je svakako tačno, ali je istina i to da bez znanja ni najbolji alat neće pomoći. Ipak, molerski alat u rukama profesionalaca moći će da od svake prostorije načini malo remek delo, čijoj lepoti će se diviti svi posetioci.

Pri tome mislimo na veštinu samog majstora, ali i na materijale koje će prilikom rada koristiti. Ne bi trebalo zaboraviti, da što je bolji alat, to će i majstorije molera više doći do izražaja. 

Molersko – farbarski alat

Moler nam je najčešće potreban kada krečimo stan, kuću ili poslovni prostor, ali ne bi trebalo zaboraviti da ovi majstori obavljaju i farbarske usluge, pa će vam ofarbati radijator, vrata i prozore ili kapiju u dvorištu...

Pre svega toga, moleri i farbari će otići u specijalizovane radnje koje se bave prodajom molerskog alata. Dakle, šta to sve čini dobrog majstora molera?

Ako na tren zamislimo sliku krečenja kuće, prvo će nam na pamet pasti čovek koji u jednoj ruci drži valjak. U ponudi farbara mogu se pronaći razne vrste valjkova, koji mogu biti izrađeni od različitih materijala kao što su poliakril, poliester, sunđer, a istovremeno su im i dimenzije (širine) drugačije, od pedeset do sto milimetara. Razlliku između molerskih valjkova čini i visina dlake.

Molerima je potrebna i posuda za gips. I one su različitih dimenzija i oblika, pa se mogu naći kao uže i dublje ili pliće i šire, a sve u zavisnosti od namene. 

Naravno, farbar mora da ima četku, pa ćete pronaći modele koji imaju dlaku od poliestera od 70% i 30% prirodne dlake. Dimenzija su, na primer, 40x15 mm, i težine od oko 150 grama. 

Mistrija nam dolazi u različitim oblicima, pa tako imamo kvadratnu, sa drvenom drškom, izrađenu od alatnog čelika, dimenzija oko 180 mm, i težine od oko 300 grama.

Molerski alat – iskustva

Gleterice pronalazimo kao nazubljene modele, izrađene od prohroma, to jest rostfraja, i sa drvenom drškom. Dimenzija mogu biti 230x130 mm, a težine oko trista grama.

Ne zaboravimo kadice za boju, koje se pojavljuju od PVC-a, boju birate po želji, a dimenzije su različite pa mogu biti 15 x 32 cm, dok je težina oko dvesta grama.

Merdevine su sasvim neophodne kod molersko-farbarskog zanata, i često su sasvim šarene, i neprepoznatljive u odnosu na boju koju su imale kad su kupljene u farbari. Obično su izrađene od aluminijuma, što ih čini lakšim a postojanim, visine su različite, kao i sveukupne dimenzije. Težine mogu biti od 1100 grama pa naviše. 

Gipsarske fangle su često rađene od PVC-a, dimenzija mogu biti 170 mm, a težine oko dvesta grama.

Kofa za malter, takođe je od PVC materijala, pri čemu može imati zapreminu od deset litara, a težinu oko trista grama.

I na kraju, gumena perdaška, sa drškom od PVC-a, dok je i sam materijal PVC – guma, dimenzija 280 x 140 x 10 mm, i težine oko 290 grama. 

Dakle, kao što se vidi iz celog teksta, u farbarama nema čega nema za molere, sem jedne stvari: moleri sami sabi moraju da naprave kapu od novinske hartije, jer to je njihov zaštitni znak, a naručiocu posla signal da je u pitanju iskusan majstor. 

Molerski alat – cena:

Kada je reč o četkama, cene su u rasponu od 360 din. sve do 1650 dinara; gleterice se mogu naći od 500 do 980 dinara; kante i posude za boje, od 200 din. sve do 710 dinara; valjci za krečenje, od 405 dinara, sve do 5140 dinara za praktičan teleskopski valjak sa rezervoarom.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane