Dodaj firmu

Lepak za metal Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

Lepak za metal Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Lepak za metal Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Lepak za metal Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Lepak za metal Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Lepak za metal Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Lepak za metal Boje i Lakovi Kum 1

Nabavite kompletan molerski i građevinski materijal po pristupačnim cenama, posetite farbaru KUM 1 u Železniku. Pored bogatog asortimana boja, lakova, ručnog alata, lepkova, naša farbara je jedna od retkih u gradu koja nudi miksovanje poliuretanskih boja.
Pročitaj više

Lole Ribara 34
Čukarica, Beograd

Lepak za metal Expert R

Gvožđara „Expert R“ sadrži široku ponudu šrafovske robe, kao i asortiman iz građevinskog i zanatskog programa.
Pročitaj više

Tošin bunar 174
Novi Beograd, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Tamban

Ustanička 73
Voždovac, Beograd

V Eland veleprodaja artikala za završne građevinske radove

V- Eland bavi se veleprodajom proizvoda u završnim građevinskim radovima i uspešno posluje ne samo u Beogradu, već i u celoj zemlji.
Pročitaj više

Kosmajska 1
Čukarica, Beograd

Ponekad posao ne može da čeka, pa nam je hitno potreban lepak za metal. Sa druge strane, nekada planiramo određene radove, za koje smo angažovali profesionalne majstore, koji će pri lepljenju metalnih površina upotrebiti lepak namenjen baš u tu svrhu. 

Na tržištu postoje razne vrste lepkova za metal, kao što je dvokomponentni epoksi lepak za metal. Odlikuje se izuzetnom čvrstoćom kojom lepi metalne delove. A to je upravo ono što vam je potrebno, zar ne?

Lepkovi za metal

Otpornost je jedna od važnijih osobina bilo kog lepka, a to bi značilo da je otporan, između ostalog i na vibracije, dok je  posebna pogodnost je u tome, što se posle sušenja može brusiti. Majstori će ovu prednost lepka za metal iskoristiti kada se zatvaraju manje rupe na metalnim delovima.

Naravno, pre upotrebe lepka za metal, potrebno je da se dobro pripremi sama površina. To bi značilo da one moraju biti suve, čiste i odmašćene. Glatke površine neće biti preterano zahvalne za aplikaciju lepka, pa je preporučljivo da se one učine hrapavim upotrebom šmirgle. 

Od čega se sastoji lepak za metal? U pitanju su dve komponente, a to su učvršćivač i smola. Svaka od njih se nalazi u posebnom špricu. Ta dva šprica su povezana na taj način, da kada istiskujete smesu iz njih, dobijate ravnomeran odnos te dve komponente. 

Uz lepak, dobija se određena plastična posudica koja služi da se istisne željena količina. Majstor će ovu smesu mešati plastičnom lopaticom, sve dok se ne postigne homogena masa, koja bi trebalo da bude ujednačene boje.

Lepak za metal – iskustva

Kada je to postignuto, lepak će se naneti na jednu metalnu površinu. Zanimljiv i koristan podatak jeste da se sa lepkom može raditi do 45 minuta na sobnoj temperaturi, nakon čega će on početi da se stvrdnjava. Međutim, za iskusnog majstora to je i više nego dovoljno vreme da zalepi sve metalne površine i završi posao.

Pošto je namazana jedna metalna površina, potrebno je da se čvrsto spoji sa drugom. U tom položaju, majstor će fiksirati metalne delove u narednih deset sati. Kada se spoj jednom zalepi na ispravan način, on će biti veoma otporan na različite temperature. Takođe bi trebalo napomenuti, da što je temperatura pri kojoj se radi niža, proces u kome će se lepak očvrsnuti će biti duži. 

Proizvođači lepkova za metal navode da će lepak pretrpeti sve razlike u temperaturi od minus četrdeset do plus šezdeset stepeni Celzijusa. Kao što vidimo, u pitanju je razlika od čak sto stepeni, što sve govori u prilog kvalitetu lepka za metal. 

Važno je da znate da lepak za metal nije toksičan, ali će majstori sa njim raditi u zaštitnim rukavicama. Određene lepkove možete čak bojiti i polirati, ili dodati bilo koji završni sloj na površine koje tretirate. Pogodni su za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. 

Majstori će posao obavljati veoma precizno, jer je to njima svakodnevna rutina, tako da su male šanse da lepak za metal završi tamo gde ne želite. Ako se to, i uz sve mere opreza ipak dogodi, lepak je moguće lako ukloniti pre nego što očvrsne. Posle toga, biće skinut mehaničkim putem.

Ipak, sve ovo se veoma retko dešava, tako da razloga za brigu nema, ako je posao prepušten profesionalcima. O karakteristikama lepka za metal možete se dodatno raspitati u odabranoj farbari, gde će stručno i ljubazno osoblje rado odgovoriti na sva vaša pitanja.

Lepak za metal – cena:

Za lepak za metal potrebno je izdvojiti od 890 din. sve do 2500 dinara za ekstra jak univerzalni dvokomponentni poliuretanski lepak. Naravno, cena može biti i viša, a zavisi od količine lepka u pakovanju.  

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane