Dodaj firmu

Kitovi za drvo Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

Kitovi za drvo Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Kitovi za drvo Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Kitovi za drvo Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Kitovi za drvo Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Kitovi za drvo Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Cemu sluze kitovi za drvo? Drvo je „živ“ materijal, pa kao takvo, ono može po sebi imati manje nepravilnosti i neravnine. Naravno da svi želimo savršeno sređen dom, od poda do plafona, pa je u tom smislu, izuzetno važno kako izgleda naša stolarija, prozori i vrata, ali i drugi nameštaj i predmeti od drveta.

Isto kao što lepo drvo može da doprinese izuzetnom estetskom utisku, tako i ono koje je staro, pohabano i potamnelo, može da naruži vaš enterijer.

Srećom, tehnologija napreduje svakoga dana, pa se u ponudi na tržištu nalazi čitav spektar sredstava koja će pomoći u tome da naše drvene površine i predmeti budu sjajni i novi, kao i prvoga dana. Samim tim, postižemo njihov duži životni vek.

Kit za drvo

Svi znamo da kit služi da koriguje nepravilnosti i neravnine nastale na drvetu. U pitanju je jednokomponentno obojeno disperzivno sredstvo, pa se nalazi na raspolaganju u šest nijansi boja: možete odabrati belu, boju hrasta, bukve, smrče, bora i mahagoni boju. 

Uz pomoć kitova za drvo postižete kvalitetnu opravku nepravilnosti, dok će ceo postupak biti gotov za kratko vreme, jer se kit brzo suši. Rezultat svega je izgled drveta doveden do savršenstva.

Drvo koje treba da se obrađuje, obično po sebi ima prašinu i ostatke stare boje. Zbog toga je pre nanošenja kita potrebno sve to odstraniti, kako bi površina drveta bila suva i čista. Nanošenje se obavlja lopaticom od nerđajućih materijala, i to na takav način da se popune sve neravnine i pukotine koje postoje na drvetu.

Ako su nepravilnosti duboke do jednog milimetara, kitovi za drvo će biti veoma efikasni. Verovatno vas zanima i potrošnja sredstva u odnosu na površinu drveta. Svakako, to je uslovljeno brojem neravnina i pukotina, i njihovom dubinom, ali se može reći da je jedan kilogram kita dovoljan za jedan kvadratni metar površine. 

Kitovi za drvo – iskustva

Vaš majstor će nakon dva sata od nanošenja, izglačati kit, pa će dobiti površinu koja je pripremljena za dalje bojenje. Pokrivna boja ili lazurni premaz, nanose se zajedno sa pripadajućom osnovnom bojom. Da bi se postigli maksimalni rezultati, ovo nanošenje se vrši na izglačanoj i iskitovanoj površini, sa koje prethodno mora da se odstrani prašina.

Svaki majstor zna, da ako je ispoštovao sva pravila oko pripreme drveta i samog postupka kitovanja, ta mesta neće biti vidljiva prilikom premazivanja pokrivnim bojama. Kada se upotrebljavaju lazurni premazi, posle prvog nanošenja lazure, kitovana površina ostaće lagano matirana. Međutim, već posle nanošenja drugog sloja, po čitavoj površini drveta dobiće se ujednačen sjaj. 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća oko kitovanja drveta i sredstava koja se koriste u tu svrhu, uvek se možete obratiti ljubaznom osoblju odabrane farbare, koje će vam rado izaći u susret sa korisnim informacijama i savetima.

Kitovi za drvo – cena:

Za kitove za drvo potrebno je izdvojiti u proseku oko 350 dinara za pakovanja od 750 grama. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane