Dodaj firmu

Stirodur Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Stirodur Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Stirodur Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Stirodur Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Stirodur Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Stirodur Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Stirodur Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidroizolacione materijale, kao i demit fasade
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Stirodur Stovariste Okruglica Promet

Stovariste Okruglica Promet u svojoj ponudi ima kompletan građevinski materijal za grube i završne radove u građevinarstvu.
Pročitaj više

Smederevski put 9
Zvezdara, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Sta je to stirodur? Termoizolacija objekata je izuzetno važna, i u tom smislu, na istu bi trebalo misliti tokom samog projektovanja. Naravno, izolacija se može uraditi i naknadno, ali je vrlo moguće da će usled atmosferskih prilika na kući nastati određena oštećenja, koja će biti neophodno sanirati. 

Svi mi želimo da sačuvamo energiju, a samim tim i novac. Boravak u svežim prostorijama tokom leta i toplim sobama u toku zime, svakome od nas prija, a jedan od načina da se to ostvari, uz uštedu energije, svakako je termoizolacija.

Stirodur za drvo

Stirodur ima svoje pravo ime i prezime, čak i nick, odnosno nadimak, pa sve to glasi ovako: Ekstrudirani polistiren, XPS. 

Hajde da se upoznamo sa tim šta je zapravo stirodur. U pitanju je izolacioni materijal, veoma sličan stiroporu, koji se pojavljuje u različitim bojama, što zavisi od proizvođača. Njegova najbolja karakteristika je dobra toplotna izolacija, pa se upotrebljava kod visoko i niskogradnje. 

Pošto tehnologija napreduje iz dana u dan, stirodur predstavlja otkriće na polju toplotnih izolacija, koje je rešilo problem izolovanja u vlažnoj okolini pa čak i u vodi. 

Ponekad će ljudi, kada se nađu u farbari, postaviti pitanje – koji lepak pouzdano lepi storodur sa drvetom? Naime, za stirodur postoji klasičan građevinski lepak, međutim, može se upotrebiti i stolarski lepak. 

Stirodur za podno grejanje

Podno grejanje je veoma važno u domaćinstvu gde ima male dece koja vole da se igraju na podu ili da puze. Na kraju, svi mi volimo da se krećemo u laganim papučama ili neobuveni, čak i tokom hladnih zimskih meseci.

Osim toga, usled podnog grejanja, celokupna temperatura u objektu raste, pa je boravak i rad u njemu prijatniji. 

Kada budete pozvali majstora da vam odradi ovaj posao, koristiće se stirodur od dva ili tri centimetara debljine, armatura, vezice i ostali materijal. 

Stirodur za podove

Struktura ovog materijala daje izolacionoj ploči izuzetno visoku zateznu i potisnu otpornost. Usled toga se koristi tamo gde je pored izolacione zaštite potrebno osigurati i veliku trajnu nosivost tla ili nosivost fasadnih površina. 

U tom smislu, stirodur se koristi kao opterećena toplotna zaštita podrumskih podova, za toplotnu zaštitu industrijskih podova i slično.

Stirodur – iskustva

Svoju najrasprostranjeniju primenu, stirodur nalazi u izolaciji temelja, podrumskih zidova, i raznih drugih oblasti koje su opterećene prisustvom vlage, kao i gde god vladaju velika pritisna opterećenja. 

Stirodur XPS ćemo susresti i kod aerodromskih platformi i pista, klizališta, hladnjača, železničkih šina, puteva... Takođe, koristi se i kao jedinstveno trajno toplotno izolaciono rešenje ravnih krovova (sistem obrnutih krovova), zatim kao toplotna izolacija obrnutih ravnih zelenih krovova, te kao dodatna izolacija kod sanacije ravnih krovova. 

Stirodur će poslužiti i kao toplotna izolacija fasadnih cokli, rubova ploča, špaleta, balkona i drugih betonskih konstrukcija. 

Kao što vidimo iz celog teksta, primena ovog materijala je veoma široka, što sve ukazuje na njegove izuzetno dobre karakteristike, pa sve nabrojano preporučuje stirodur i kao vaš izbor kod termoizolacije.

Stirodur – cena:

Cene stirodura se kreću u rasponu od 350 din. po kvadratnom metru za debljinu materijala od 20 mm, sve do 2400 dinara/m2 za debljinu stirodura od 120 milimetara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.  

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane