Dodaj firmu

Glet masa Šrafovska roba Šale

Šrafovska i sitna galanterija u našoj radnji u Batajnici. Molerski i stolarski program.
Pročitaj više

Majora Zorana Radosavljevica 33
Zemun, Beograd

STR Jelena - Laminat kod Koste

Laminat kod Koste je maloprodajni objekat u Mladenovcu, naša delatnost je prvenstveno prodaja laminata od 8, 10 i 12 mm. Laminat 8 mm - cena od 650 din. Laminat 10 mm - cena od 850 din. Laminat 12 mm - cena od 950 din.
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 9
Mladenovac, Beograd

Glet masa Simline Home

Boje i lakovi najvišeg kvaliteta. Fasade, hidroizolacija, gvožđarska oprema,lepkovi, šrafovi,alati. Besplatna dostava na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Kosmajska 89
Mladenovac, Beograd

Glet masa Mis Color Farbara

Farbara Mis Color nalazi se na Voždovcu. U ponudi ima kompletni fasadni program kao i materijal, boje i lakove za eksterijer i enterijer najpoznatijih proizvođača.
Pročitaj više

Triše Kaclerovića 27đ
Voždovac, Beograd

Glet masa Farbare Ocean color

Farbare Ocean Color nude sve što Vam je potrebno za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora. Nalazimo se na dve lokacije na Novom Beogradu - Tošin bunar 148 i Bulevar Milutina Milankovića 28 i Tošin bunar 236. U našoj ponudi imamo veliki izbor unutrašnjih i spoljašnjih boja i lakova najboljih domaćih i stranih brendova.
Pročitaj više

Tošin bunar 148
Novi Beograd, Beograd

Glet masa Irganox

U farbari Igranox naćićete sve što je protrebno za sređivanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Imamo veliki izbor boja za unutrašnje zidove, fasade, metal, drvo, staklo, tonere, lepkove, boje u spreju, lakove, kao i sav potreban alat i pribor. Irganox boje i lakovi - pravi saveznik za uređenje prostora.
Pročitaj više

Ratka Pavlovića 8a
Grocka, Beograd

Farbara Etna

Obojite svet u bojama po Vašoj želji, posetite farbaru Etna u Zemunu. Sa željom da kvalitetno doprinesemo uređenju Vašeg prostora, u našoj ponudi nalaze se proizvodi vodećih proizvođača DULUX, HAMMERITE, SADOLIN, CERESIT, ZORALUX
Pročitaj više

Ugrinovačka 65
Zemun, Beograd

Hemoluks farbara

Farbara Hemoluks uspešno posluje od 1997. godine kao pouzdan partner svih majstora koji žele da nabave najkvalitetnije materijale za svoj posao ili uređenje doma. Veliki izbor boja, lakova, izolacionih materijala, dekorativnih tehnika za zidove, molerskih alata i razni drugi proizvodi
Pročitaj više

Pilota Mihaila Petrovića 53g
Rakovica, Beograd

Glet masa Farbara Kole

Prodaja boja, lakova i gradjevinskog materijala. Širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta koji su namenjeni kako profesionalnim majstorima, tako i onima koji uživaju da samostalno uređuju svoj dom.
Pročitaj više

Braće Jerković 233d
Voždovac, Beograd

Boje i lakovi Dekostar

Bilo da su Vam neophodne boje i lakovi, dekorativne tehnike, oprema i alati, farbara Dekostar je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, a ljubaznom uslugom trudimo se da Vam uvek izađemo u susret.
Pročitaj više

Cvijićeva 33
Palilula, Beograd

Color Mania boje i lakovi

Farbara Color Mania nalazi se na dve lokacije u gradu i nudi najveći izbor proizvoda za molerske i fasaderske radove. U našoj ponudi nalaze se visoko kvalitetne boje i lakovi, svih mogućih nijansi, a radimo i kompjutersko miksovanje boja. Takođe, nudimo kompletan fasadni program
Pročitaj više

Kirovljeva 35, Kumodraška 83
Čukarica, Beograd

Glet masa Boje i Lakovi Kum 1

Nabavite kompletan molerski i građevinski materijal po pristupačnim cenama, posetite farbaru KUM 1 u Železniku. Pored bogatog asortimana boja, lakova, ručnog alata, lepkova, naša farbara je jedna od retkih u gradu koja nudi miksovanje poliuretanskih boja.
Pročitaj više

Lole Ribara 34
Čukarica, Beograd

Glet masa Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidroizolacione materijale, kao i demit fasade
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Boje i lakovi Uradimo sami

Bilo da ste amater ili profesionalac, na pravom ste mestu.Ukoliko ste odlučili da se bavite molerajem ili zidarskim poslovima, nudimo Vam kompletan program koji će Vam olakšati posao i dovesti do savršenstva izgled objekta na kom radite…
Pročitaj više

Kneza Višeslava 31u
Rakovica, Beograd

Svi znamo sta je glet masa. Zamislimo stan koji je oblepljen tapetama, pri čijem se postavljanju nije štedelo na lepku. Ako ste nekada bili u situaciji da skidate tapete sa zidova, onda znate da je to veoma mukotrpan posao, u smislu da je vrlo teško skinuti sve tragove lepka, a posle toga vam ostaje izuzetno neravan zid.

Svakako da su ovo poslovi za profesionalne molere, koji će znati kako da skinu i najtvrdoglaviji lepak, ali ono što je nužno dalje učiniti, to je gletovanje zidova, da bi se dobila površina koja će biti ravna kao ogledalo.

Glet masa za zidove

Ako biste samo prionuli na krečenje, a bez gletovanja, tada bi vaši zidovi imali brazde, pukotine, rupice i slično, pa biste na kraju bili sasvim nezadovoljni. Dakle, majstor će najpre stare površine kvalitetno pripremiti, odnosno ostrugati od nestabilnih delova i impregnirati. 

Ukoliko su u pitanju nove površine zidova, one će biti premazane odgovarajućom podlogom, tj. akrilnom emulzijom. Svakako, ne gletuju se samo zidovi, već i plafoni, ali i neke drvene površine.

Glet mase su pripremljene za upotrebu i namenjene su za ručno i mašinsko izravnavanje unutrašnjih vertikalnih i plafonskih površina svih vrsta betona, maltera, gips kartonskih ploča ili vlaknasto-cementnih. 

Ovakva masa je veoma pogodna za sanaciju raznih pukotina i rupa. Površina na koju će biti naneta glet masa mora biti čvrsta, suva i čista. Pre samog izravnavanja, te površine treba premazati podlogom koja je namenjena u tu svrhu. Posle toga, nanosi se glet masa i to u dva sloja. To se radi ručno, čeličnom nerđajućom gletericom, ili nerđajućom farbarskom lopaticom. Ovaj postupak je moguće obaviti i mašinski, uz pomoć kompresorskog šprica.

Kada je reč o razređivaču, u slučaju mašinskog nanošenja pomenutim špricem, masa se može razrediti sa malom količinom vode.

Glet masa – iskustva

Sigurno vas zanima za koje vreme će se osušiti zidovi na koje je naneta glet masa. U pitanju je vreme od dvanaest časova, pri temperaturi od dvadeset stepeni i višoj, i relativnoj vlažnosti vazduha od 65 %.

Svako želi da zna koliko će materijala biti potrebno za gletovanje zidova stana, kuće ili poslovnog prostora. U pitanju je potrošnja od jednog i po do dva kilograma po jednom kvadratom metru. Naravno, koliko će majstor potrošiti zavisi od upijanja podloge i njene hrapavosti.

Glet mase ćete najčešće pronaći u pakovanjima od tri i dvadeset pet kilograma. 

Glet masa za drvo

Kada je reč o farbanju i lakiranju drveta, a pre toga korišćenju glet mase, neophodno je najpre skinuti sve slojeve stare farbe. Potrebno je površinu drveta pripremiti, tako što će biti uklonjene sve nečistoće, prljavština, masnoća, prašina i slično. Površina drveta mora biti suva i čista. Potom sledi sam postupak gletovanja, posle čega se sačeka da se masa osuši. Farbanje i lakiranje, su sledeće operacije, nakon kojih će vaše drvene površine zablistati kao nove.

Glet masa – cena:

Za glet masu potrebno je izdvojiti od 350 din. 3200 dinara za 25 kg mase za glađenje i izravnavanje unutrašnjih zidnih i plafonskih površina, mineralnog sastava, koja je pogodna za ručno nanošenje. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane