Dodaj firmu

MSV Medica internistička ordinacija kozne bolesti

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Kožne bolesti Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Kozne bolesti Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Derma dermatološka ordinacija

Derma dermatološka ordinacija sa više od 20 godina dugom tradicijom uspešno leči kožno venerične bolesti, probleme kose i noktiju. O kvalitetu rada ordinacija koje se nalaze u Beogradu i Kruševcu, govore mnogobrojni zadovoljni pacijenti iz zemlje i inostranstva
Pročitaj više

Vlajkovićeva 11, (Kolubarske bitke 8, Kruševac)
Stari grad, Beograd

Kožne bolesti Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Diva Laser Centar

Diva Laser Centar je jedan od prvih sertifikovanih antiaging centara na našim prostorima koji već 27 godina brine o zdravlju Vaše kože. U prijatnom ambijentu na Vračaru dostupne su savremene laserske procedure za tretiranje različitih estetskih i dermatoloških problema.
Pročitaj više

Prote Mateje 9
Vračar, Beograd

Euromedik opšta bolnica Novi Beograd

Sve vrste hirurških intervencija u najpoznatjoj privatnoj bolnici na Novom Beogradu, od oftamohirurgije, spinalne hirurgije, neurohirurgje, oftalmološke hirurgije, plastične hirurgije.
Pročitaj više

Pariske Komune 22
Novi Beograd, Beograd

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović se nalazi na adresi Gavrila Principa 26/4 sprat.
Pročitaj više

Gavrila Principa 26/4 sprat
Savski venac, Beograd

Dr. Jegda Novković

Dr. Jegda Novkovića se nalazi na adresi Svetozara Markovića 52, Beograd.
Pročitaj više

Svetozara Markovića 52
Vračar, Beograd

Specijalistička ordinacija za kožne i polne bolesti Dr Bojić

Specijalistička ordinacija za kožne i polne bolesti Dr Bojić se nalazi na adresi Račkoga 7, Beograd.
Pročitaj više

Račkoga 7
Palilula, Beograd

Kozne bilesti su dosta ceste. Da li ste znali da je najveći organ našeg tela zapravo – koža? To je organski sistem koji upravlja telesnom temperaturom, oseća bolne i prijatne nadražaje, sprečava razne materije da uđu u naše telo i pruža nam zaštitu od štetnog delovanja sunca. Sve što oštećuje funkciju ili izgled kože može imati ozbiljne posledice za fizičko i duševno zdravlje.

Kožne bolesti – lečenje

Lekari mogu prepoznati mnoga stanja kože jednostavnim promatranjem. Pri tome, biće obraćena pažnja na veličinu, oblik, boju kao i to gde se nalazi promena, a isto tako i prisustvo ili odsustvo drugih znakova ili simptoma. Dešava se da se mali deo kože mora uzeti na analizu, odnosno mikroskopsko ispitivanje, i taj postupak se naziva biopsija. 

Kada se smatra da je koža zaražena, ostruže se nešto materijala sa kože, dobije se uzorak koji se šalje u laboratoriju. Ovakav uzorak se stavlja u hranljivu podlogu, i ako sadrži bakterije, gljivice ili viruse oni u takvoj podlozi rastu i mogu se prepoznati. 

Pri pregledu, pod dejstvom određenog svetla, neke gljivice i nenormalnosti pigmentacije, postanu vidljive pod nekim frekvencijama ultraljubičastog svetla. Uzorak kože koji se uzima može biti poslat i u laboratoriju na kulturu za viruse.

Kožne bolesti – iskustva

Većina problema koja se javlja na koži, zapravo je ograničena samo na kožu. Međutim, koža može pokazivati i ukupno zdravstveno stanje čovekovog organizma. Ukoliko je pacijent primetio promenu na malom delu svog tela, ipak će biti potrebno da lekar pregleda celokupnu površinu kože. Iako se čini da je problem ograničen samo na kožu, vaš lekar može zatražiti da se naprave analize krvi i druge laboratorijske analize. 

Bolesti kože – terapija

Ove bolesti su najčešće uzrokovane mikroorganizmima, bakterijama, virusima i gljivicama. Terapija se zasniva na antibioticima, antimikoticima ili manjim intervencijama. to bi bila prva grupa, a druga grupa kožnih oboljenja pokazatelji su preteranog imunološkog odgovora organizma na različite uticaje. Tada spominjemo razne vrste ekcema i koprivnjaču ili urtikariju. Lečenje ovakvih oboljenja zasniva se na kortikosteroidima i antihistaminicima. 

Paraneoplastična oboljenja kože su karakteristična za postojanje karcinoma određenih organa.  

Spomenućemo i tumore kože. Mogu biti benigni i maligni, međutim, važno je da se adekvatnom dijagnozom i pravovremenom intervencijom, obolela osoba može potpuno izlečiti. Iz tog razloga, nemojte odlagati odlazak dermatologu kada se određena promena javi na vašoj koži, jer svako prolongiranje posete lekaru dovodi do manje šanse za efikasno izlečenje. 

Razna stanja organizma takođe mogu imati svoje manifestacije na koži. Na primer, oboljenja srca mogu uzrokovati tačkasta krvarenja na koži. Oboljenja bubrega pokazuju se svrabom i suvoćom kože. Kada je obolela jetra, česta je pojava „lišaja“ koji je praćen izuzetnim svrabom.

Bolesti kože – lečenje – cena

Pregled i konsultacija sa dermatologom, koštaće vas od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane