Dodaj firmu

MSV Medica internistička ordinacija perioralni dermatitis

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Perioralni dermatitis Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Perioralni dermatitis Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Perioralni dermatitis je jedno od nezgodnijih kožnih oboljenja, a zapravo predstavlja upalu područja oko usta. Može se dogoditi da potraje i par godina, iako se lečite. Najčešće se javlja kod žena, a kod dece i muškaraca nešto ređe. Perioralni dermatitis se zove i “bolest stjuardesa”, a zašto, saznaćete ako nastavite sa čitanjem.

Perioralni dermatitis – uzroci

Ovo oboljenje možete dobiti ukoliko primenjujete kortikosteroide na licu, koristite neke paste za zube koje vam iritiraju kožu; ukoliko se koristi jaka kozmetika ili jaka šminka, takođe i ako često menjate šminku – vaše lice može postati osetljivo i može se pojaviti neželjeno crvenilo oko usana. Pogađate, iz tog razloga je ovo “bolest stjuardesa”, mada nisu pošteđene ni glumice i TV voditeljke, koje zbog prirode posla takođe koriste jaku kozmetiku i šminku. Šta ova sredstva čine našoj koži? Odgovor je zapravo, jednostavan, ona začepljuju pore kože, i tako dolazi do upalnog procesa. 

Perioralni dermatitis – kako izgleda?

Bolest se manifestuje kao crvenilo u području brade, ali se može širiti i po celom licu. Obično nastaju sitni prištići, a ono što osećate jeste peckanje, svrab, a ponekad i pečenje i žarenje. Začkoljica u ovoj priči, jeste da se ova bolest povlači sama, ali nikada do kraja i opet se vraća. Najveći problem je što je perioralni dermatitis otporan na većinu terapije, te je potrebno jako dugo vremena da se izleči. 

Perioralni dermatitis lečenje

Na samom početku lečenja, bilo koja krema, ma kako neutralna bila, ne odgovara koži, jer je njena zaštitna barijera narušena. Dobićete protivupalne kreme, lokalne antibiotike i antibiotike koje ćete uzimati oralno mesecima. Sa ovom terapijom neki lekari se ne slažu, jer dugotrajna upotreba antibiotika može izazvati gljivice u digestivnom traktu. Ipak, primena lokalnih protivupalnih krema, takozvanih imunosupresiva, daje rezultate, ali se sa njihovom primenom počinje tek mesec do dva dana, od početka terapije. 

Ono što je od presudne važnosti jeste primena adekvatne kozmetike i nege, naravno sve u dogovoru sa vašim dermatologom. Savetuje se izbegavanje kontakta sa vodom, osim pri pranju. Čišćenje lica je veoma važno, i tu pomažu miceralni rastvori, gde nije potrebna voda za čišćenje. U nekoj kasnijoj fazi koristićete gel za pranje. Važne sui  kreme koje deluju umirujuće na osetljivu i oštećenu kožu. Prva poboljšanja većina ljudi vidi posle dve do četiri nedelje.

Perioralni dermatitis – iskustva:

Prosek trajanja bolesti je od šest do dvanaest meseci pod režimom terapije. Neophodno je pripaziti na puder koji se koristi svakodnevno, kao i na preparate za negu kože, jer tako možete prevenirati ovu neugodnu bolest. Ohrabrujuće je istaći na kraju, da kada završite sa terapijom i konačno se rešite perioralnog dermaitisisa, neće vam ostati nikakvi ožiljci.

Perioralni dermatitis – lečenje – cena

Za pregled i konsultacije sa dermatologom, potrebno je u proseku izdvojiti od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane