Dodaj firmu

Lipomi Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Lipomi Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Lipomi Medic Hill

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usana, oblikovanje lica), hirurgija tela (operacija grudi, zadnjice, oblikovanje tela), anti-ageing (3D mezoniti, hijaluron, botoks, PRP tretman), hirugija intimne regije
Pročitaj više

Požeška 80, lok.18
Čukarica, Beograd

Lipomi Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Lipomi su jedna vrsta masnog tkiva. To je zapravo, potkožna promena u vidu čvora koju čini grupisano masno tkivo. Dobra vest, odmah na početku čitanja ovog teskta jeste, da je ovo samo benigna promena, koja najviše utiče samo na estetski izgled. Ipak, bez obzira na to, vi svakao želite da se rešite ovog problema, jer pre svega – zaista ne izgleda lepo.

Lipomi – kako nastaju?

Ukoliko imate ovu promenu, verovatno ste se zapitali kako ona uopšte nastaje? Medicina do sada, nije dala precizan odgovor, ali se smatra da, pošto se često javlja u jednoj porodici, verovatno genetika ima svog uticaja. U nekim slučajevima, povezuju se sa prethodnom traumom kože, ali to nije dokazano.
Lipomi – simptomi
Lipomi su jedno uzdignuće na koži. Vi to možete jasno napipati rukom. Retko može i da boli, a veličine je od nekoliko centimetara do čak deset.

Lipomi – dijagnoza

Kada primetite da imate ovu promenu, i odete kod vašeg dermatologa, on će kliničkim pregledom uspostaviti dijagnozu lipoma. Retko će biti potrebne i dodatne analize, kao što je ultrazvuk.Preventivno se od lipoma, nažalost, ne možete zaštiti.

Lipomi – uklanjanje

Interesantno je da ne morate uvek uklanjati lipome. Ukoliko su oni malih dimenzija i u estetskom smislu vam ne smetaju, na tom mestu ne osećate bolove, njihovo uklanjanje bi bilo bespotrebno. Međutim, ako je ova promena ružna i stoga vam smeta, ili ako je bolna, moraćete potražiti pomoć dermatologa u smislu uklanjanja lipoma.
Liposukcija je jedan od načina, a češće se primenjuje klasično hirurško uklanjanje sa ekscizicijom.
Lipomi ne sadrže kapsulu koja ih odvaja od okolnog tkiva. Oni su uvek pokretni u odnosu na okolnu kožu, a bol mogu izazvati samo ako svojim rastom pritiskaju nervne strukture. Lipomi se uklanjaju samo hirurški u lokalnoj anesteziji. Kod ove vrste masnog tkiva postoji mogućnost recidiva, odnosno ponovnog javljanja bolesti. Razlog tome je u nejasnim granicama masnih ćelija.
Dešava se, mada je to ređe, da hirurg tokom intervencije odluči da uzorak koji uklanja pošalje na patohistološku analizu. To se dešava kada struktura tkiva ispod kože ne odgovara strukturi lipoma koja je precizno definisana. Na taj način jasno se otklanja mogućnost postojanja neke vrste karcinoma potkožnog tkiva.

Uklanjanje lipoma – cena

Cene hirurškog uklanjanja lipoma se kreću od 10000 do 30000 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane