Dodaj firmu

Polne bolesti Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Polne bolesti Derma Style

Dermatološki pregledi dece i odraslih, standardni pregledi, biopsije kože, brisevi, nalazi krvi, svi pregledi i intervencije na jednom mestu u Beogradu, koji ne zahtevaju bolničko lečenje.
Pročitaj više

Skerlićeva 12
Vračar, Beograd

Polne bolesti Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Derma dermatološka ordinacija

Derma dermatološka ordinacija sa više od 20 godina dugom tradicijom uspešno leči kožno venerične bolesti, probleme kose i noktiju. O kvalitetu rada ordinacija koje se nalaze u Beogradu i Kruševcu, govore mnogobrojni zadovoljni pacijenti iz z...
Pročitaj više

Vlajkovićeva 11, (Kolubarske bitke 8, Kruševac)
Stari grad, Beograd

Polne bolesti Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se...
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Experto Credite

Privatna specijalistička ordinacija u Beogradu, ordinacija za kožne i polne bolesti nudi Vam stručnost i iskustvo kao i mogućnost boravka u slanim sobama. Deramtološka ordinaciju u samom centru Beograda.
Pročitaj više

Deligradska 24
Savski venac, Beograd

Ukoliko ste seksualno aktivni, a verovatno jeste, čim čitate ovaj tekst, znajte da se polnim putem mogu dobititi brojne polne bolesti. Milioni mladih ljudi, uzrasta od 15. do 25. godine života prvi put se inficira nekom polno prenosivom bolešću.

Postoje bolesti koje se prenose seksualnim odnosom, ali se ne manifestuju na polnim organima, kao što su hepatitisi ili AIDS.

Polne bolesti – iskustva

Ljudi su skloni svašta da misle kada su ovakve bolesti u pitanju. Najpre, utešiće se da se to uvek dešava nekom drugom, da su oni imuni na to, ili ako su jednom imali, drugi put neće dobiti. Naravno, sve su ovo predrasude i pogrešna mišljenja. Ono što je najvažnije, jeste biti informisan o tome kakve sve polne bolesti postoje, kao i podići svest o upotrebi prezervativa, te izbegavati rizična ponašanja, čime se znatno smanjuju rizici od oboljevanja.

Polne bolesti kod muškaraca

Dragi muškarci, hajde da počnemo sa vama, mada smo mogli i sa damama, zaista ne postoji pol koji drži primat kada su polne bolesti u pitanju. Najtačnije bi bilo reći da su to iste polne bolesti koje se kod različitih polova manifestuju na različite načine.

Dakle, ako ste imali seks sa zaraženom damom, osetićete prve tegobe u periodu od jednog do deset dana. Možete „zaraditi“ zapaljenje mokraćnog kanala, ili uretre. Ono što ćete osećati, nije nimalo prijatno, a to je gnojni ili bistri iscedak, otežano mokrenje, te pojava svraba ili bola tokom mokrenja. Postoje infekcije gonokokom i hlamidijom.

Polne bolesti kod žena

Kao i kod muškaraca, i dame mogu dobiti upalu mokraćne cevi, samo sa mnogo izraženijim tegobama. Period inkubacije, odnosno vreme od rizičnog seksa do pojave prvih simptoma, isti je kao kod muškaraca, znači od 1 do 10 dana. 

Upala grlića materice je najčešća tegoba, ali je začkoljica da ova bolest ne izaziva neke simptome zbog kojih biste se na vreme javili svom ginekologu. To naravno, pogoduje bolesti da uzme maha. Neke žene se požale na jači sekret, kao i na krvarenje van ciklusa, pa su prinuđene da posete lekara. Međutim, ako se ova infekcija raširi, može se dobiti upala materice, jajovoda i jajnika, sa veoma teškim opštim stanjem. Ono što je najzabrinjavajuće u celoj ovoj priči, jeste da može doći do pojave steriliteta, što je česta posledica upale materice i jajnika. 

Polne bolesti – lečenje:

Ohrabrićemo vas na samom početku, većina polnih bolesti se veoma uspešno leči. Mnogo je opcija koje stoje na raspolaganju, ali je najvažnije javiti se lekaru na vreme. 

Polne bolesti kao što su hlamidija i gonoreja (triper) mogu biti uspešno izlečene primenom različitih antibiotika. Sa druge strane, mikroorganizmi koji su izazivači genitalnih bradavica ili herpesa, ostaju prisutni u organizmu čoveka, ali se mogu kontrolisati primenom različitih lekova i medicinskih preparata. 

Uzročnici AIDS (HIV virus) i hepatitisa, mogu biti kontrolisani samo delimično. Odlazak na testiranje da se utvrdi da li ste zaraženi nekom polnom bolešću prilično može opteretiti osobu, pa sa tom odlukom ne bi trebalo odugovlačiti.

Test na polne bolesti - cena

Vaginalni bris  i uretralni bris, prosečna cena za ovu analizu je od 470 do 520 dinara.

Cene se kreću u rasponu od 1760 do 4350 dinara, za bris – hlamidija, mikoplazma, ureaplazma i uretralni bris.

Testiranje na virusne bolesti (iz krvi) HIV, hepatitisi B i C, sifilis, cena u proseku 5500 dinara, napomena da se kod uzimanja briseva uvek prethodno obavlja pregled, cena specijalističkog pregleda dermatologa je od 2000 do 3500 dinara, koliko u proseku iznosi i cena pregleda kod ginekologa i urologa.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacijee ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane